Regisztráció  Belépés
Pompeo: Washingtonnak vannak feltételei az Iránnal folytatandó tárgyalásokhoz
... interjújában leszögezte: támogatja Donald Trump találkozóját az iráni elnökkel, de a találkozónak és minden tárgyalásnak vannak előfeltételei.
Az interjú alig két órával Donald Trump és Giuseppe Conte olasz kormányfő közös sajtóértekezlete után hangzott el, amelyen az amerikai elnök közölte, hogy szívesen találkozik az iráni elnökkel, vagy "bárkivel" az iráni vezetők közül, h...
2018-07-31 07:04:08
Trump dicsérte az olasz migrációs politikát, és találkozna az iráni elnökkel
... tárgyalásokat követő közös sajtóértekezleten az amerikai elnök elmondta: elsősorban gazdasági és kereskedelmi témákat vitattak meg, köztük a tisztességtelen kereskedelem problémáit is.
Giuseppe Conte bejelentette: Donald Trumppal egyetértésben Olaszország nemzetközi konferenciát rendez Líbiáról, a líbiai helyzet stabilizálásáról. Líbiából indul útnak az észak-afrikai migráns...
2018-07-30 22:04:40
Az olaszok 61 százaléka elégedett az Öt Csillag-Liga kormánnyal
... Testvérek (FdI) szavazói táborában is magas, 75 százalékos. A balközép választók egyötödének is tetszik az új római vezetés.
A kormánypolitikusok népszerűségi listáját a miniszterelnök Giuseppe Conte vezeti 69 százalékkal. Megelőzi mindkét helyettesét: a belügyminiszter Matteo Salvini a Liga vezetője 60 százalékon áll, Luigi Di Maio az M5S vezetője, munkaügyi miniszter 58 sz...
2018-07-30 16:59:29
Illegális bevándorlás - Merkel: európai megoldásra van szükség, ahol ez lehetséges
... azt a korábban, már 2015-ben felvetett osztrák javaslatot, amely szerint a Földközi-tengeren megmentett migránsokat nem az Európai Unióba, hanem azon kívüli országokba kell vinni.
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök"rendkívül elégedetten" nyilatkozott a tanácskozást követően és kijelentette, a vita során sikerült megtalálni a helyes irányt a migrációs kérdésekmegoldásaérdekéb...
2018-06-24 20:52:18
Európai migrációs stratégiát mutat be a brüsszeli minicsúcson az olasz kormányfő
...
A találkozó előtt olasz újságíróknak nyilatkozva Giuseppe Conte bejelentette, hogy a római kormány "teljesen új" javaslatcsomagot dolgozott ki a migrációhoz fűződő problémák megoldására. Olaszország kihívás előtt all és radikális váltást sürget - jelentette ki Giuseppe Conte.
Az olasz javaslat az angol "European multilevel strategy for migration" nevet kapta: az első inf...
2018-06-24 17:11:53
Illegális bevándorlás - Olasz sajtó: diplomáciai háborúban indul Olaszország a migrációs minicsúcsra
... azonnal osszák szét a tagállamok között, hogy a menekültek és a gazdasági bevándorlók azonosítása és utóbbiak esetleges kiutasítása ne egyedül Olaszországot terhelje.
Elemzők szerint Giuseppe Conte javaslata puszta gesztus lehet Berlin irányába az informális találkozón, amelyen az EU-tagállamoknak csak egy része vesz részt. Matteo Salvini olasz belügyminiszter korábban úgyis ...
2018-06-24 10:31:12
Macron és Conte európai központokat szeretne a migránsok származási országaiban
... egyetértés közöttünk" - mondta az olasz miniszterelnök. "Az a tény, hogy itt vagyok, egyértelmű válasz" - tette hozzá.
"Új lapot kell kezdeni" a bevándorlás kérdésben - hangsúlyozta Giuseppe Conte, aki szerint a származási országokban azért kell európai központokat létrehozni, hogy "a menekültügyi kérelem folyamata felgyorsuljon".
"Meg kell akadályozni a halálutakat" - ...
2018-06-15 20:02:53
Az olasz miniszterelnök mégse mondja le párizsi látogatását
... az EU állam- és kormányfőinek június végi csúcstalálkozója előtt közös olasz-francia egyeztetésre van szükség.
A minap az olasz sajtóban olyan értesülések láttak napvilágot, hogy Giuseppe Conte a párizsi látogatás lemondását mérlegelte a migránsokat szállító Aquarius mentőhajó miatt Róma és Párizs között kibontakozott vita miatt.
Olaszország vasárnap megtagadta a franci...
2018-06-14 11:01:22
Illegális bevándorlás - Franciaország folytatni kívánja a párbeszédet Olaszországgal
... bocsánatkérésre szólította fel Emmanuel Macron francia államfőt, amiért cinikusnak és felelőtlennek nevezte a római kormány magatartását.
"Amennyiben nem érkezik hivatalos bocsánatkérés, Giuseppe Conte miniszterelnök jobban tenné, ha nem utazna el Olaszországba" - fogalmazottMatteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga olasz kormánypárt politikusa.
Giuseppe Conte olasz ...
2018-06-13 14:52:26
Illegális bevándorlás - Bekérették a római külügyminisztériumba Franciaország nagykövetét
... tízezres kvótából eddig 640 menedékkérőt vett át. "Emmanuel ha tényleg arany szíved van, már holnap átküldünk neked további kilencezret!" - üzente Matteo Salvini a francia elnöknek.
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök pénteken indul Párizsba, első európai látogatására, és Emmanuel Macron is fogadja őt. Olasz sajtóértesülések szerint azonban az olasz fél a látogatás lemondását...
2018-06-13 10:52:01
1 2 3 
Címkék: Donald Trump, Giuseppe Conte, Donald Trumppal, Matteo Salvini, Luigi Di Maio, Európai Unióba, Emmanuel Macron, olasz migrációs, iráni elnökkel, brüsszeli minicsúcson, olasz kormányfő, migrációs minicsúcsra, migránsok származási, olasz miniszterelnök, párbeszédet Olaszországgal, interjú alig, amerikai elnök, iráni vezetők, tisztességtelen kereskedelem, líbiai helyzet, észak-afrikai migráns, balközép választók, miniszterelnök Giuseppe, belügyminiszter Matteo, tanácskozást követően, vita során, helyes irányt, találkozó előtt, római kormány, migrációhoz fűződő, olasz javaslat, tagállamok között, gazdasági bevándorlók, informális találkozón, része vesz, bevándorlás kérdésben, származási országokban, menekültügyi kérelem, olasz sajtóban, párizsi látogatás, migránsokat szállító, francia elnöknek, látogatás lemondását, javaslatcsomagot, stabilizálásáról, sajtóértekezlete, sajtóértesülések, csúcstalálkozója, belügyminiszter, bocsánatkérésre, tisztességtelen, miniszterelnök, olaszországgal, tárgyalásokhoz,
© 2013 TVN.HU Kft.