Regisztráció  Belépés
Macron és Conte európai központokat szeretne a migránsok származási országaiban
... egyetértés közöttünk" - mondta az olasz miniszterelnök. "Az a tény, hogy itt vagyok, egyértelmű válasz" - tette hozzá.
"Új lapot kell kezdeni" a bevándorlás kérdésben - hangsúlyozta Giuseppe Conte, aki szerint a származási országokban azért kell európai központokat létrehozni, hogy "a menekültügyi kérelem folyamata felgyorsuljon".
"Meg kell akadályozni a halálutakat" - ...
2018-06-15 20:02:53
Az olasz miniszterelnök mégse mondja le párizsi látogatását
... az EU állam- és kormányfőinek június végi csúcstalálkozója előtt közös olasz-francia egyeztetésre van szükség.
A minap az olasz sajtóban olyan értesülések láttak napvilágot, hogy Giuseppe Conte a párizsi látogatás lemondását mérlegelte a migránsokat szállító Aquarius mentőhajó miatt Róma és Párizs között kibontakozott vita miatt.
Olaszország vasárnap megtagadta a franci...
2018-06-14 11:01:22
Illegális bevándorlás - Franciaország folytatni kívánja a párbeszédet Olaszországgal
... bocsánatkérésre szólította fel Emmanuel Macron francia államfőt, amiért cinikusnak és felelőtlennek nevezte a római kormány magatartását.
"Amennyiben nem érkezik hivatalos bocsánatkérés, Giuseppe Conte miniszterelnök jobban tenné, ha nem utazna el Olaszországba" - fogalmazottMatteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga olasz kormánypárt politikusa.
Giuseppe Conte olasz ...
2018-06-13 14:52:26
Illegális bevándorlás - Bekérették a római külügyminisztériumba Franciaország nagykövetét
... tízezres kvótából eddig 640 menedékkérőt vett át. "Emmanuel ha tényleg arany szíved van, már holnap átküldünk neked további kilencezret!" - üzente Matteo Salvini a francia elnöknek.
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök pénteken indul Párizsba, első európai látogatására, és Emmanuel Macron is fogadja őt. Olasz sajtóértesülések szerint azonban az olasz fél a látogatás lemondását...
2018-06-13 10:52:01
Illegális bevándorlás - Olasz belügyminiszter: Magyarország Európa külső határainak védelmében segít
... amely migránsokkal akarja megtölteni Európát.

Ola...
2018-06-12 23:43:20
Illegális bevándorlás - A francia elnök elítélte az olasz kormány cinizmusát és felelőtlenségét
... "Elfogadhatatlan az olasz kormány viselkedése, és ahogy politikai célokra használta fel (a helyzetet)" - mondta a kormányszóvivő.
Emmanuel Macron egyébként pénteken munkaebéden fogadja Giuseppe Conte új olasz kormányfőt, hogy előkészítsék az európai uniós állam- és kormányfők június 28-29-i találkozóját a migrációs helyzetről.
A kormányszóvivő elmondta: Franciaország n...
2018-06-12 16:02:22
Olaszország új fejezetet nyit az európai migrációs politikában
... kijelentésekből álló szolidaritást gyakorol, valamint a "valódi menekülteknek" nyújt segítséget.
Matteo Salvini bejelentette, hogy minél előbb látogatást akar tenni Líbiában.
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök köszönetét fejezte ki Spanyolországnak a szolidaritásért. Hangsúlyozta, hogy ezzel azonban a migráció kérdése sem olaszországi, sem európai szinten nincsen mego...
2018-06-11 16:32:51
Illegális bevándorlás - Olasz kormányfő: Olaszország orvosokat küld az Aquariusra
...
Olaszországot magára hagyták a migrációval - sommázta álláspontját az olasz kormányfő.
A NATO főtitkárával folytatott megbeszélés után Giuseppe Conte kijelentette, Róma továbbra is a katonai szövetség elkötelezett tagja, de nyitást szorgalmaz Oroszország felé. Conte hangsúlyozta Oroszország "elengedhetetlen szerepét", amely nélkül egyetlen nemzetközi válsághelyzet sem o...
2018-06-11 11:12:02
G7-csúcs - Merkel: "kijózanító és elkedvetlenítő" a zárónyilatkozat amerikai támogatásának visszavonása
... Merkel.
Az új olasz kormányt alkotó pártok Németországgal szemben erőteljesen kritikus választási kampányával kapcsolatban elmondta, hogy a kanadai csúcstalálkozón megbeszélést folytatott Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel, és felajánlotta Németország segítségét a fiatalkori munkanélküliség elleni küzdelemben. Mint mondta, az ilyen kezdeményezésekkel és a párbeszéddel túl...
2018-06-11 00:02:30
Orbán: népességcsere zajlik Európában, hogy a spekulánsok sokat kereshessenek
... szállítani a migránsokat Európából, amit egyébként Magyarország támogat, habár ez nem az ő személyes ügye, de közös európai ügy, ezért támogatjuk" - fogalmazott.
Arra a felvetésre, hogy Giuseppe Conte új olasz miniszterelnök ugyanakkor beszélt a menekültek elosztásáról, Orbán Viktor úgy reagált: érti a szándékot, meg akarnak szabadulni azoktól, akiket nem kellett volna beenge...
2018-06-08 09:45:44
1 2 3 
Címkék: Magyarország Európa, Giuseppe Conte, Emmanuel Macron, Matteo Salvini, Orbán Viktor, migránsok származási, olasz miniszterelnök, párbeszédet Olaszországgal, francia elnök, olasz kormány, európai migrációs, zárónyilatkozat amerikai, spekulánsok sokat, bevándorlás kérdésben, származási országokban, menekültügyi kérelem, olasz sajtóban, párizsi látogatás, migránsokat szállító, római kormány, francia elnöknek, látogatás lemondását, európai uniós, migrációs helyzetről, kormányszóvivő elmondta, migráció kérdése, olasz kormányfő, katonai szövetség, kanadai csúcstalálkozón, fiatalkori munkanélküliség, migránsokat Európából, menekültek elosztásáról, spanyolországnak, csúcstalálkozója, sajtóértesülések, csúcstalálkozón, belügyminiszter, zárónyilatkozat, bocsánatkérésre, felelőtlenségét, kijelentésekből, munkanélküliség, elengedhetetlen, szolidaritásért, elfogadhatatlan, miniszterelnök, olaszországgal, németországgal, elkedvetlenítő, kormányszóvivő, kereshessenek, népességcsere, válsághelyzet, támogatásának,
© 2013 TVN.HU Kft.