Regisztráció  Belépés
Az új büntetőeljárási törvény is téma volt a Jogi beszélgetések című konferencián
... kezdeményezett utólagos normakontrollt, valamint azokat az eseteket említette, amelyekben bírák fegyelmi eljárások vagy kinevezések ügyében az Ab-n keresnek alkotmányos jogorvoslatot.
Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a jogi kultúra, a jogi hagyományok megőrzésének fontosságáról szóló előadásában kiemelte: Magyarország közjoga az elmúlt évszázadokban rész...
2018-03-23 15:12:13
Handó: a bíróságokon csökkent az ügyhátralék
...
Handó Tünde hozzátette, a polgári peres törvényszéki ügyekben az ügyhátralék egy év alatt országosan 22 százalékkal, a Tatabányai Törvényszéken pedig 40 százalékkal csökkent.
Az OBH elnöke közölte: törvényszéki szinten Tatabányán 34 százalékkal nőtt a büntető peres ügyek befejezése 2016-ban, míg ez az érték országos szinten nem változott.
Handó Tünde kiemelte, a bír...
2018-03-20 11:45:47
Korrupcióellenes szemináriumot tart az ÁSZ
... Az elismerést azok kapják, akik hozzájárultak az ÁSZ céljainak eléréséhez, alkotmányos szerepének betöltéséhez, és társadalmi megbecsüléséhez.
Az indoklás szerint az idén kitüntetett Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal, a bíróságok központi igazgatását ellátó szervezet vezetőjeként jelentősen hozzájárult az integritás kultúrájának magyarországi elterjesztéséhez és mege...
2018-03-05 13:12:05
Szebb és jobb korrupt mentes Magyarországot!
... gazdaság egy gyorsnaszád"
67. Illusztrációk húszmillióért az alaptörvényhez
68. A Puskás-hagyaték Felcsútra csempészése
69. Orbán levele a nyugdíjasoknak 2011 őszén
70. Handó Tünde kinevezése az OBH elnöki tisztségébe

71. Lomnici Zoltán kiretusálása a köztévé híranyagából
72. A Klub rádió frekvenciavesztése
73. Németh Lászlóné kinevez...
2018-03-01 19:31:01
OBH: egymilliónál több elektronikus beadványt fogadtak polgári perekben a bíróságok
... azon szervezett sajtótámadások" közé tartoznak, amelyek egyetlen célja, hogy aláássák a bíróságok működésébe vetett bizalmat - áll az OBH hétfői közleményében.
A napokban egy interjúban Handó Tünde, az OBH elnöke is arról beszélt: valós veszélyt jelentenek azok a szervezettnek tűnő sajtótámadások, amelyek a bírósági szervezetből származó álhírekkel próbálnak botrányt kavarni....
2018-02-05 16:53:35
OBT-elnök: az új bírói tanácsot a változás igénye hozta létre
...
A testület elnöke kiemelte: az OBT-nek rendkívül fontos hatáskörei vannak, így például felügyeli a központi bírósági igazgatást, a - Handó Tünde által vezetett - Országos Bírósági Hivatalt és maga is közreműködik a bírósági igazgatásban. A hatalommegosztás tehát a bírói szervezetben is érvényre jut - mutatott rá.
Átlátható, kiszámítható, nyugodt, stabil bírósági működés...
2018-01-30 13:02:07
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
... befolyása alá vonta az igazságszolgáltatást
52. a Fidesz befolyása alá vonta az ügyészségeket Polt Péter legfőbb ügyészi kinevezésével
53. a Fidesz befolyása alá vonta a bíróságokat Handó Tünde OBH élére való kinevezésével
54. a Fidesz befolyása alá vonta a médiát Karas Mónika NMHH élére történő kinevezésével
55. a Fidesz pártirányítás alatt tartja az MNB -t és...
2018-01-17 01:06:46
Feladatokról és eredményekről számoltak be igazságszolgáltatási vezetők a korrupcióellenes fellépésben
... köztestület, egyéb közigazgatási hatóság, valamint az ügyfél jogi képviselője és a gazdálkodó szervezetek a törvény által meghatározott esetekben kötelezettek az e-ügyintézésre.
Az OBH elnöke, Handó Tünde hangsúlyozta: a bíróságok rendszeres kitöltői az Állami Számvevőszék integritás-felméréseinek, a bírósági szervezet integritását, feddhetetlenségét jelző mutatók pedig kivá...
2017-12-11 13:42:17
Jobbik: állítsák helyre a bírósági igazgatás törvényes működését!
... (OBH) elnökének integritási utasítását arra hivatkozva, hogy az több ponton is alkotmányellenes.
Staudt Gábor szerint mivel egyszemélyes intézményről van szó, arra kell gondolni, hogy Handó Tünde felelős a kifogásolt rendelkezésekért.
Megjegyezte: a politika mellett a Magyar Bírói Egyesület is aggályokat jelzett a szabályzat elfogadása előtt.
A jobbikos politikus úg...
2017-12-01 17:44:45
Krónika 4. rész (Országos Bírósági Hivatal)
... az életkori sajátosságoknak megfelelően a fiatalkori bűnözést, az internetes bűncselekményeket, a kábítószerrel összefüggő bűncselekményeket érintették többek között.
MSZP: mondjon le Handó Tünde!
Bárándy Gergely, az MSZP vezérszónoka úgy fogalmazott: napjainkban a bírói kar a jogállamiság utolsó bástyája. A bírói kar nemcsak az ítélkezésért felel, hanem Magyarország sor...
2017-11-30 13:12:49
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: Országos Bírósági Hivatal, Handó Tünde, Tatabányai Törvényszéken, Puskás-hagyaték Felcsútra, Lomnici Zoltán, Németh Lászlóné, Országos Bírósági Hivatalt, Polt Péter, Handó Tünde OBH, Karas Mónika NMHH, Állami Számvevőszék, Staudt Gábor, Magyar Bírói Egyesület, Bárándy Gergely, bíróságokon csökkent, változás igénye, fityisz csinált, korrupcióellenes fellépésben, bírósági igazgatás, eseteket említette, jogi kultúra, jogi hagyományok, elmúlt évszázadokban, polgári peres, büntető peres, érték országos, elismerést azok, indoklás szerint, idén kitüntetett, bíróságok központi, integritás kultúrájának, nyugdíjasoknak 2011, köztévé híranyagából, bíróságok működésébe, interjúban Handó, szervezettnek tűnő, bírósági szervezetből, testület elnöke, központi bírósági, bírósági igazgatásban, hatalommegosztás tehát, bírói szervezetben, ügyészségeket Polt, bíróságokat Handó, médiát Karas, ügyfél jogi, gazdálkodó szervezetek, törvény által, bíróságok rendszeres, bírósági szervezet, több ponton, kifogásolt rendelkezésekért,
© 2013 TVN.HU Kft.