Belépés
A modern ügyfél-tájékoztatásról tart kétnapos nemzetközi konferenciát az OBH
...
Az angol nyelvű tanácskozást csütörtökön Handó Tünde, az OBH elnöke nyitotta meg, aki azt mondta, az elmúlt években huszonöt országból csaknem ötszáz érdeklődő vett részt a konferenciasorozaton. Az idén tizenhat államból százan érkeztek.
A rendezvény három nagy témát ölel fel.
A magyarországi és nemzetközi kommunikációs szakemberek a "bírósági brandről", az online b...
2018-10-11 12:22:01
Handó: a bíróságok felkészültséggel, tisztességgel és felelősségvállalással nyerhetik el a közösség bizalmát
...
Handó Tünde a Kaposvári Törvényszék Elfeledett somogyi bíróságok című bíróságtörténeti napján a felelősségvállalásról szólva megjegyezte: "a hibáinkkal nehéz szembesülnünk, de a hibáktól nem szabad megijedni, azok segítenek hozzá, hogy egyre jobban végezzük a munkánkat".
Amikor úgy érezzük, méltatlan támadások érik a bíróságokat, a köztisztviselőket, erőt ad, ha tudjuk, ...
2018-09-21 11:58:16
Handó: az OBH célja, hogy megőrizze Magyarország szuverenitását
...
Handó Tünde a Juhász Andor egykori kúriai elnök tiszteletére rendezett emléknapon úgy fogalmazott: manapság sokan éreztetik velünk azt, hogy Magyarországnak a jogállamiságot, az igazságszolgáltatás működését illetően tanulnivalója van a nyugati demokráciákhoz képest.
Felidézte: Juhász Andor a Budapesti Királyi Ítélőtábla elnöki székének elfoglalásakor elmondott beszédéb...
2018-09-20 12:12:55
Krónika 5. rész (interpellációk)
... a bíróságok függetlenségének biztosítása. Az elmúlt időszakban viszont kiderült, hogy az Országos Bírói Tanács nem képes kontrollt gyakorolni az Országos Bírósági Hivatal (OBH) vezetője, Handó Tünde felett. Az OBH elnöke pedig "lehazaárulózta" azokat a bírákat, akik kritizálták a kormány igazságügyi terveit - tette hozzá.
Valóban nincsen teendője a kormánynak a kialakult hely...
2018-06-25 17:02:14
Az Országos Bírói Tanács tagjai nem értik, miért támadja őket Handó Tünde
...
A testület Handó Tündének, az OBH elnökének vasárnapi nyilatkozatára reagált, amelyben azt mondta: az OBT tagjai a közigazgatási bíráskodás tervezett szervezeti önállósága miatt "külföldre szaladtak" és "elárulták hazájukat".
Az OBT erre azt írta, mind az OBT, mind az Igazságügyi Tanácsok Európai Hálózata (ENCJ) írásban cáfolta már azt az "álhírt" hogy az OBT az európai...
2018-06-19 10:41:18
Trócsányi: sok kérdést kell még megvitatni a közigazgatási bíráskodás témakörében
... akiket képes a maga szervezeti kultúrájára megtanítani, mint ha egy teljesen új szervezet jön létre, melyet nagyrészt a bírói karon kívül szocializálódott szakemberekkel töltenek fel.
Handó Tünde, az OBH elnöke előadásában kiemelte: a jogállamiság alapja, hogy az állami szervek döntéseit a bíróságok felülvizsgálhatják. Az önálló közigazgatási bírósági szervezet létrehozása eg...
2018-06-18 14:22:26
Handó: a bírói függetlenséget semmi sem fenyegeti
...
Handó Tünde a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában felidézte, 1949-ben szüntették meg Magyarországon a magát már-már Alkotmánybírósággá kinövő felsőszintű közigazgatási bíráskodást, így most gyakorlatilag a hagyományokhoz térünk vissza, és a kérdés 1990 óta napirenden van.
Kiemelte, hogy különleges szerepük van az Európa-szerte szintén jellemzően önálló bírósági ...
2018-06-17 07:51:00
Éljen a nem keresztényi, nem demokratikus, de legalább törvé
... keresztényi, nem demokratikus, de legalább törvénytelen hazai igazságszolgáltatás

Lázár Gergő | Június 14, Csütörtök | 18:02

Mostanság meglepően csendes volt Handó Tünde és az általa teljhatalmat birtokló OBH. Ez a jótékony csend azonban nem tartott sokáig. Amióta az OBT-be olyan tagok kerültek, akik megelégelték Handó mindenek feletti hatalmát, kon...
2018-06-16 08:34:31
Fegyelmi eljárásokat kezdeményeznek "ellenzékinek" gondolt b
... hogy hivatalos iratokba tekintsenek be. Mindhárman az Országos Bírói Tanács (OBT) tagjai, ennek a szervezetnek a feladata ellenőrizni az igazságszolgáltatást irányító OBH, illetve vezetője, Handó Tünde munkáját. Az OBT már egy ideje kérte Handóékat, hogy bizonyos papírokat adjanak át nekik az ellenőrzés miatt, az OBH ezeket nem küldte el, ezért mentek be május 25-én reggel a bírók...
2018-06-14 13:48:03
Ügyészség napja - Polt Péter: az ügyészség a jogállam szilárd bázisa
... A szervezet több mint negyedszáza ünnepli meg, hogy 1871-ben kihirdették az első magyar ügyészségi törvényt.
Az ünnepség díszvendége volt többek között Darák Péter, a Kúria elnöke, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter.
Az Eurojust az Európai Unió 2002-ben létrehozott igazságügyi együttműködési ügynök...
2018-06-12 13:52:15
1 2 3 ......22 23 ...34 35 ...44 45 46 
Címkék: Országos Bírói Tanács, Handó Tünde, Polt Péter, Kaposvári Törvényszék Elfeledett, Juhász Andor, Budapesti Királyi Ítélőtábla, Országos Bírósági Hivatal, Handó Tündének, Igazságügyi Tanácsok Európai Hálózata, Kossuth Rádió Vasárnapi Újság, Lázár Gergő, Darák Péter, Pintér Sándor, Európai Unió, bíróságok felkészültséggel, közösség bizalmát, közigazgatási bíráskodás, bírói függetlenséget, jogállam szilárd, angol nyelvű, elmúlt években, idén tizenhat, rendezvény három, hibáinkkal nehéz, nyugati demokráciákhoz, bíróságok függetlenségének, elmúlt időszakban, kormány igazságügyi, kialakult hely, testület Handó, maga szervezeti, bírói karon, jogállamiság alapja, állami szervek, önálló közigazgatási, magát már-már, hagyományokhoz térünk, kérdés 1990, általa teljhatalmat, jótékony csend, feladata ellenőrizni, ideje kérte, ellenőrzés miatt, szervezet több, első magyar, ünnepség díszvendége, függetlenségének, szocializálódott, bíróságtörténeti, felkészültséggel, belügyminiszter, tájékoztatásról, magyarországnak,
© 2013 TVN.HU Kft.