Belépés
Katalán válság - Katalán börtönökbe helyeznek át hat, előzetes letartóztatásban lévő függetlenségi politikust
... ez a lehetőség már nyitott számukra, ugyanis a velük szemben indult bírósági eljárás új szakaszba ért.
A későbbiekben várható még három volt katalán kormánytag, Joaquim Forn, Jordi Turull és Josep Rull áthelyezésének engedélyezése is.
A döntés egy héttel előzte meg Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök és Quim Torra katalán elnök találkozóját.
A madridi és barcelona...
2018-07-02 21:22:05
Katalán válság - Ismét előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Jordi Turull katalán elnökjelöltet
... alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt kell felelniük a bíróság előtt.
Jordi Turull csütörtök délután mondta elnöki programbeszédét a katalán parlamentben, de az abszolút többség támogatását nem szerezte meg az első szavazásnál, ezése és a katalán függetleöltz...
2018-03-23 19:52:21
Katalán válság - Nem választotta meg Katalónia elnökévé Jordi Turullt a katalán parlament
... szombatra újabb parlamenti ülést hívott össze.
A második körben már elegendő az egyszerű többség, azaz a jelenlévő képviselők többségségének támogatása is a győzelemhez, jelenleg azonban Turull ennek megszerzésére sem számíthat.
Ráadásul péntek délelőttre idézést kapott a madridi legfelsőbb bíróságtól, pártja pedig attól tart, hogy a bíró elrendelheti előzetes letartózta...
2018-03-22 22:43:02
Katalán válság - A katalán elnökjelölt párbeszédet ajánlott a spanyol kormánynak programbeszédében
... száműzetésben, ellene elfogatóparancs van érvényben Spanyolországban, utóbbi pedig előzetes letartóztatásban van, és a bíróság nem hagyta jóvá szabadlábra helyezési kérelmeit.
Jordi Turull beszédében a leendő katalán kormány legfontosabb feladatának a katalán intézmények helyreállítását, a spanyol állami beavatkozás megszüntetését nevezte.
A függetlenségi Junts pel Cat...
2018-03-22 21:03:03
Katalán válság - Új elnökjelöltről szavazhat a katalán parlament már csütörtökön
... számára, majd a késői órákban bejelentette, hogy az Együtt Katalóniáért (Junts pel Catalunya) nevű függetlenségi párt jelöltje az, aki szerinte megszerezheti a többség támogatását.
Jordi Turull az október 27-én leváltott katalán kormány tanácsosa és szóvivője volt, és más volt kormánytagokkal együtt november elején egy hónapra előzetes letartóztatásba került.
Később óva...
2018-03-22 11:31:26
Katalán válság - Lemondott a katalán elnökjelöltségről Jordi Sánchez
... bejelentette azt is, hogy csütörtökön ismét egyeztetést kezd a helyi törvényhozás pártjaival az elnöki poszt új jelöltjének személyéről.
Sajtóinformációk szerint a legvalószínűbb jelölt Jordi Turull lehet, aki az október 27-én leváltott katalán kormány szóvivője volt, és bár szabadlábon van, de ellene is bírósági eljárás zajlik az alkotmányellenesen megtartott függetlenségi n...
2018-03-21 13:02:45
Katalán válság - Előzetes letartóztatásba helyezett nyolc volt katalán kormánytagot a bíróság
... bizonyítékok megsemmisítésének veszélye.
A bírósági tárgyalásról egyenesen öt különböző börtönbe szállítják a katalán politikusokat: Oriol Junqueras, volt elnök-helyettest, továbbá Jordi Turull, Josep Rull, Meritxell Borras, Joaquin Forn, Raül Romeva, Carles Mundó, Dolors Bassa volt tanácsosokat.
Lamela bíró egy kilencedik kormánytag, Santi Vila esetében 50 ezer euró (15...
2017-11-02 18:23:18
Katalán válság - Nem szólal fel a katalán elnök a spanyol parlament felsőházában
... arról tájékoztatta, hogy csütörtök késő délután a kormányzati javaslatotmegvitató bizottság ülésén, illetve másnap délelőtt a szenátus plenáris ülésén van lehetősége felszólalni.
Jordi Turull katalán kormányszóvivő aznap arról beszélt, hogy az elnöknek szándékában áll élni ezzel a lehetőséggel, de azt is hozzátette, hogy a szenátus az időpontokkal nem könnyíti meg a katalán ...
2017-10-25 17:13:56
Katalán válság - A katalán kormány az alkotmánybírósághoz fordul a 155-ös cikk alkalmazása miatt
...
Jordi Turull úgy vélte, hogy ki kell meríteniük a igazszolgáltatás összes lehetőségét, hogy megvédjék magukat. Készek arra is, hogy nemzetközi jogi eljárásokat kezdeményezzenek, amennyiben a hazai joghatóságok nem a javukra döntenek - tette hozzá.
A politikus megerősítette: Carles Puigdemont katalán elnök szándéka, hogy személyesen jelenjen meg és érveljen a spanyol par...
2017-10-24 18:04:10
Katalán népszavazás - Tiltakozások Katalóniában két szakadár vezető vizsgálati őrizetbe vétele ellen
... transzparenst tartottak a magasba, elénekelték a katalán himnuszt és azt skandálták: "függetlenség", "szabadság".
"A demokrácia szégyenének" nevezte a büntetőbíróság döntését Jordi Turull katalán kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján. Véleménye szerint ilyet még a Franco-diktatúra idején sem tett a bíróság.
Mint mondta, a két civil szervezeti vezető ártatlan, a bírósá...
2017-10-17 15:39:44
1 2 
Címkék: Jordi Turull, Jordi Turullt, Jordi Sánchez, Tiltakozások Katalóniában, Joaquim Forn, Josep Rull, Pedro Sánchez, Együtt Katalóniáért, Oriol Junqueras, Meritxell Borras, Joaquin Forn, Raül Romeva, Carles Mundó, Dolors Bassa, Santi Vila, Carles Puigdemont, bíróság Jordi, katalán parlament, katalán elnökjelölt, spanyol kormánynak, katalán elnökjelöltségről, katalán elnök, spanyol parlament, katalán kormány, 155-ös cikk, velük szemben, későbbiekben várható, héttel előzte, katalán függetlenségi, bíróság előtt, katalán parlamentben, abszolút többség, első szavazásnál, katalán függetleöltz, második körben, egyszerű többség, jelenlévő képviselők, madridi legfelsőbb, bíró elrendelheti, leendő katalán, katalán intézmények, spanyol állami, függetlenségi Junts, késői órákban, többség támogatását, október 27-én, hónapra előzetes, helyi törvényhozás, elnöki poszt, legvalószínűbb jelölt, bírósági tárgyalásról, katalán politikusokat, kilencedik kormánytag, szenátus plenáris, elnöknek szándékában, igazszolgáltatás összes,
© 2013 TVN.HU Kft.