Regisztráció  Belépés
Páncélozott csapatszállító járművek beszerzéséről írt alá szerződést a román védelmi miniszter
... szolgáló projekt elindításában. Bár az eseményről kiadott közleményben nem pontosították ennek összegét, Mihai Fifor védelmi miniszter szerint a csapatszállítók beszerzésére fordítandó költségvetési források "jelentős" részben visszakerülnek a román gazdaságba a gyártás Romániába telepítése révén.
A román legfelsőbb védelmi tanács tavaly augusztus elején hagyta jóvá a hadsere...
2018-01-12 14:02:26
A Költségvetési Tanács idén kiemelt figyelmet szán a fenntartható növekedés és az államháztartás kölcsönhatásai
... akadémiai, egyetemi elemzéseket annak érdekében, hogy széles körű bázisra építkezhessen az államháztartás bevételeire és kiadásaira ható külső és belső tényezők értékelése során.
A Költségvetési Tanács tevékenységének középpontjában az államháztartás egyensúlyának elérését és megőrzését célzó törvényi előírások teljesülésének elemzése, betartatásának segítése áll. A tanács m...
2018-01-11 17:44:28
Elhagyott gyermekek védelme...
... Hódmezővásárhely-Makó közötti vasútvonalat a forgalomnak.
1903.05.02. A könyvtári bizottság ülése 8000 korona rendkívüli hitelt szavaz meg könyvtári célokra és emeli a Könyvtár költségvetési keretét "mert a 12 000 korona évi keret gyarapításra és kötésre évek óta nem elegendő". Megtárgyalják TAKÁTS Sándornak a régi országgyűlésekre vonatkozó munkaprogramját.
1903.05.24....
2018-01-02 10:55:44
Január elsején Bulgária veszi át az Európai Unió soros elnökségét
... a helyzet összességében kedvező, bizonyos közös kihívásokra még megoldást kell találni, valamint vitát kell folytatni az euróövezet megreformálásáról és a következő hétéves uniós költségvetési ciklusról.
A Nyugat-Balkán kapcsán Bulgária hangsúlyozta: a térség országainak "európai perspektívára" van szükségük, és ehhez konkrét lépések, világos cselekvési tervek kellenek.
...
2017-12-31 15:48:04
Öt újabb frekvencián szólalhat meg a Dankó Rádió
... közszolgálati médiaszolgáltatás földrajzi értelemben véve is eljuttatható a lehető legtöbb társadalmi réteghez, írják.
A közlemény szerint az MTVA jelezte, hogy gazdaságossági és költségvetési okokból nem tervezi az M6 tematikus médiaszolgáltatás elindítását, amit a médiatanács elfogadott, és átvezette a közszolgálati médiaszolgáltatásokról szóló nyilvántartásában.
A Dun...
2017-12-21 16:13:07
Brexit - Barnier: a tervezett átmeneti időszakot 2020. december 31-én kellene lezárni
... része lenne a vámuniónak és az egységes piacnak, az országnak teljes körűen be kellene tartania a közösségi jogot, beleértve az újonnan elfogadott szabályokat, eleget kellene tennie a költségvetési kötelezettségeknek, illetve alá kellene vetnie magát az Európai Bíróság joghatóságának, miközben már nem vehetne részt az uniós döntéshozatalban.
"Nincs á la carte-menü az átmeneti...
2017-12-20 13:04:27
EU-csúcs - Tusk: "drámaian nehéz" lesz a Brexit-tárgyalások második szakasza
... ugyanakkor: a kelet- és közép-európai országoknak szolidárisabbnak kellene lenniük a többi tagállammal a gyakorlatban.
Az uniós vezetők egyöntetűen támogatták, hogy a következő hétéves költségvetési ciklusban stabil finanszírozási mechanizmust hozzanak létre a migráció kezelésére a mostani ad hoc megközelítés helyett - tette hozzá.
A tanács elnöke végezetül kitért az oro...
2017-12-15 17:09:58
EU-csúcs - Bennmaradó tagállamok: tovább lehet lépni a Brexit-tárgyalások második szakaszára
... időszakról, azonban a szigetországnak ebben az időszakban is teljes körűen be kellene tartania a közösségi jogot, beleértve az újonnan elfogadott szabályokat, eleget kellene tennie a költségvetési kötelezettségvállalásoknak, illetve alá kellene vetnie magát az Európai Bíróság joghatóságának, miközben már nem vehetne részt az uniós döntéshozatalban.
A huszonhetek megerősítetté...
2017-12-15 13:25:22
Kovács Árpád lett újabb hat évre a Költségvetési Tanács elnöke
...
Áder János köztársasági elnök szerdán átadta Kovács Árpádnak, a Költségvetési Tanács elnökének az újbóli kinevezéséről szóló okiratot a Sándor-palotában. A kinevezési, eskütételi rendezvényen jelen voltVarga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, valamint a monetáris tanács több tagja i...
2017-12-13 17:53:50
Három százalék felett a brit infláció
... növekedés után.
Hosszú távú előrejelzések szerint az átlagos brit reálbérszint még a következő évtized elején is alacsonyabb lesz a globális pénzügyi válság előttinél.
A Költségvetési Tanulmányok Intézete (IFS) a legutóbbi növekedési prognózisok alapján nemrégiben összeállított elemzésében közölte: modellszámításai szerint 2021-ig nem egészen 5 százalékos halmozott reálb...
2017-12-12 12:10:26
1 2 3 .............................89 90 ...............134 135 ..............177 178 179 
Címkék: Költségvetési Tanács, Európai Unió, Dankó Rádió, Kovács Árpád, Mihai Fifor, Megtárgyalják TAKÁTS Sándornak, Európai Bíróság, Áder János, Kovács Árpádnak, Domokos László, Állami Számvevőszék, Windisch László, Magyar Nemzeti Bank, Költségvetési Tanulmányok Intézete, román védelmi, fenntartható növekedés, államháztartás kölcsönhatásai, tervezett átmeneti, brit infláció, eseményről kiadott, csapatszállítók beszerzésére, román gazdaságba, gyártás Romániába, román legfelsőbb, államháztartás bevételeire, államháztartás egyensúlyának, régi országgyűlésekre, helyzet összességében, euróövezet megreformálásáról, következő hétéves, térség országainak, lehető legtöbb, közlemény szerint, médiatanács elfogadott, egységes piacnak, országnak teljes, közösségi jogot, újonnan elfogadott, uniós döntéshozatalban, többi tagállammal, uniós vezetők, migráció kezelésére, tanács elnöke, szigetországnak ebben, huszonhetek megerősítetté, újbóli kinevezéséről, monetáris tanács, átlagos brit, következő évtized,
© 2013 TVN.HU Kft.