Belépés
LMP: az államnak kell fenntartania a felsőoktatási intézményeket
... az egyetemeknek, "ellenkező esetben nem lesz ráhatásunk a felsőoktatási intézmények életére" - hangsúlyozta az LMP országos elnökségének titkára keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
Kanász-Nagy Máté azt mondta, a kormány gyökeres átalakítást tervez a felsőoktatás fenntartási modelljében, ugyanakkor nem egyértelmű, ki és hogyan alakítaná át azt.
Emlékeztetett: előbb a Bu...
2018-10-09 12:51:52
Az LMP október 20-án választja meg női társelnökét
...
A kongresszus kiírását Szél Bernadett lemondása teszi szükségessé.
Kanász-Nagy Máté közölte: megkezdődött a jelölési folyamat a pártban, amely október 10-én zárul.
Az LMP egy elnökségi tagot is választ, miután Angyal Károly ismét pártigazgató lesz, ez a pozíció pedig összeférhetetlen az elnökségi tagsággal.
A kongresszus az alapszabályt is módosítja némileg,...
2018-09-20 13:23:05
Az LMP választ vár a kormánytól a vastagbélrákszűréssel kapcsolatban
...
Kanász-Nagy Máté szerint, ha a szűrőprogramot több évvel ezelőtt elindítják, több száz ember életét lehetett volna megmenteni, és a késlekedés azzal is fenyeget, hogy vissza kell fizetni a megelőzési programra kapott támogatást.
Az LMP választ vár arra, hogy a szűrőprogramban hogyan fogja a kormány a személyi és tárgyi feltételeket biztosítani, mert kétségeik vannak afel...
2018-09-12 12:11:42
Fidesz: az ellenzék a tankönyveken is nyerészkedne
...
A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségnek titkára sajtótájékoztatón azt mondta, szabályozott formában, de vissza kell állítani a szabad tankönyvpiacot, bővíteni kell a könyvkínálatot, a tanároknak pedig meg kell hagyni a választás lehetőségét.
A Fidesz reagálásában azt írta: a balliberálisok k...
2018-08-22 15:41:39
LMP: vissza kell állítani a szabad tankönyvpiacot
...
Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt országos elnökségének titkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg, hogy az új Nemzeti alaptanterv ellehetetlenítené a nem állami tankönyvkiadókat. Kijelentette: a kormányzat szerinte eddig is törekedett erre, a jó minőségű tankönyvek azonban eljuthattak az iskolákba; most ezt számolná fel a kormány.
Úgy fogalmazott: a...
2018-08-22 12:41:17
LMP: biztonsági kockázatot jelent a melegedő Duna a paksi atomerőműre
... csökkentik a termelést, akkor gazdasági kockázat is jelentkezik, hiszen nem térül meg az erőmű működése, főleg 2026 után, amikor Paks II.-vel újabb blokkokat akarnak üzembe állítani.
Kanász-Nagy Máté szerint a biztonsági és gazdasági kockázat mellett az erőműnek jelentős környezet- és természetromboló hatása is van, hiszen egy 11 kilométeres hőcsóva jön létre Paks és Fajsz kö...
2018-08-08 15:20:23
LMP: a kormány a felelős az egészségügy helyzetéért
... Domokos László több intézmény ellenőrzése után arra a megállapításra jutott, hogy pénzügyi szempontból botrányos, anarchiára jellemző állapotok uralkodnak az egészségügy egyes területein.
Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott: az egészségügyben tapasztalható botrányokat a Fidesz-KDNP idézte elő, miután az elmúlt nyolc évben több száz milliárd forintot vont ki az ágazatból.
A...
2018-08-07 23:05:51
Az LMP 2020-tól betiltaná a bolti műanyag zacskókat, reklámtáskákat
...
Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt elnökségének titkára szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az emberiség életmódja egyre fenntarthatatlanabb, amit egyebek mellett az is mutat, hogy idén már augusztus első napjára esik a globális túlfogyasztás napja.
Ez azt jelenti, hogy az emberiség ebben az évben mára felélte azokat az erőforrásokat, amelyeket a Föl...
2018-08-01 12:41:52
Az LMP petíciót indított, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t
... folytatódik a káosz a fővárosban, mert miközben elindultak a belvárosi lezárások, a versenyre érkező repülőgépek "már elkezdtek berregni idegesítően a fejünk felett". A versenyre utalva Kanász-Nagy Máté hozzátette, újra bebizonyosodott, hogy a kormány nem a kisemberek, hanem a nagytőke és a multik oldalán áll.
A sajtótájékoztatón részt vett Turcsán Szabolcs, a párt országos e...
2018-06-21 14:45:18
LMP: az otthonápolás teljes értékű munkavégzés
...
Kanász-Nagy Máté szerint az otthonápolást teljes munkaidős foglalkoztatási jogviszonynak kell tekinteni, ami után biztosítási jogviszony is jár. Mint elmondta: azt is javasolják hogy az ápolás díj, egy hozzátartozó ápolása esetén egyezzen meg a minimálbér összegével, több családtag ápolásakor pedig a minimálbér a kétszereséhez kell kötni.
Az ápolási jogviszony megszűnése...
2018-06-09 13:51:48
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Bull Air Race-t, Kanász-Nagy Máté, Szél Bernadett, Angyal Károly, Paks II, Domokos László, Turcsán Szabolcs, államnak kell, felsőoktatási intézményeket, szabad tankönyvpiacot, melegedő Duna, paksi atomerőműre, egészségügy helyzetéért, bolti műanyag, otthonápolás teljes, felsőoktatási intézmények, kormány gyökeres, felsőoktatás fenntartási, kongresszus kiírását, jelölési folyamat, elnökségi tagot, pozíció pedig, elnökségi tagsággal, szűrőprogramot több, késlekedés azzal, megelőzési programra, szűrőprogramban hogyan, nagyobbik kormánypárt, tanároknak pedig, választás lehetőségét, ellenzéki párt, kormányzat szerinte, erőmű működése, erőműnek jelentős, megállapításra jutott, egészségügy egyes, egészségügyben tapasztalható, elmúlt nyolc, emberiség életmódja, globális túlfogyasztás, emberiség ebben, évben mára, belvárosi lezárások, versenyre érkező, fejünk felett, versenyre utalva, multik oldalán, sajtótájékoztatón részt, párt országos, otthonápolást teljes, hozzátartozó ápolása, minimálbér összegével,
© 2013 TVN.HU Kft.