Regisztráció  Belépés
LMP: biztonsági kockázatot jelent a melegedő Duna a paksi atomerőműre
... csökkentik a termelést, akkor gazdasági kockázat is jelentkezik, hiszen nem térül meg az erőmű működése, főleg 2026 után, amikor Paks II.-vel újabb blokkokat akarnak üzembe állítani.
Kanász-Nagy Máté szerint a biztonsági és gazdasági kockázat mellett az erőműnek jelentős környezet- és természetromboló hatása is van, hiszen egy 11 kilométeres hőcsóva jön létre Paks és Fajsz kö...
2018-08-08 15:20:23
LMP: a kormány a felelős az egészségügy helyzetéért
... Domokos László több intézmény ellenőrzése után arra a megállapításra jutott, hogy pénzügyi szempontból botrányos, anarchiára jellemző állapotok uralkodnak az egészségügy egyes területein.
Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott: az egészségügyben tapasztalható botrányokat a Fidesz-KDNP idézte elő, miután az elmúlt nyolc évben több száz milliárd forintot vont ki az ágazatból.
A...
2018-08-07 23:05:51
Az LMP 2020-tól betiltaná a bolti műanyag zacskókat, reklámtáskákat
...
Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt elnökségének titkára szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az emberiség életmódja egyre fenntarthatatlanabb, amit egyebek mellett az is mutat, hogy idén már augusztus első napjára esik a globális túlfogyasztás napja.
Ez azt jelenti, hogy az emberiség ebben az évben mára felélte azokat az erőforrásokat, amelyeket a Föl...
2018-08-01 12:41:52
Az LMP petíciót indított, hogy tiltsák be a Red Bull Air Race-t
... folytatódik a káosz a fővárosban, mert miközben elindultak a belvárosi lezárások, a versenyre érkező repülőgépek "már elkezdtek berregni idegesítően a fejünk felett". A versenyre utalva Kanász-Nagy Máté hozzátette, újra bebizonyosodott, hogy a kormány nem a kisemberek, hanem a nagytőke és a multik oldalán áll.
A sajtótájékoztatón részt vett Turcsán Szabolcs, a párt országos e...
2018-06-21 14:45:18
LMP: az otthonápolás teljes értékű munkavégzés
...
Kanász-Nagy Máté szerint az otthonápolást teljes munkaidős foglalkoztatási jogviszonynak kell tekinteni, ami után biztosítási jogviszony is jár. Mint elmondta: azt is javasolják hogy az ápolás díj, egy hozzátartozó ápolása esetén egyezzen meg a minimálbér összegével, több családtag ápolásakor pedig a minimálbér a kétszereséhez kell kötni.
Az ápolási jogviszony megszűnése...
2018-06-09 13:51:48
LMP: a kormány foglalkozzon érdemben a szegregált oktatás felszámolásával!
...
Kanász-Nagy Máté közölte: az LMP határozati javaslatban szólítja fel a kormányt, hogy végezze el a szegregáció felmérését az oktatásban. Hangsúlyozta: a szegregált oktatás két szempontból is rendkívül káros az adott iskolai közösség és a magyar társadalom számára, hiszen a hátrányos elkülönítés miatt a szegregált diákok nem találkoznak a többségi társadalommal, másrészt pedi...
2018-06-06 14:40:05
LMP: annyit kereshessen egy pedagógus, mint egy államtitkár!
...
Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője vasárnap, a pedagógusnapon tartott budapesti sajtótájékoztatóján köszönetet mondott a tanároknak. Szavai szerint a pedagógusok munkája nélkül már régen összeomlott volna "a túlzottan központosított és államosított iskolarendszer", amelyet a Fidesz-KDNP "immár sokadik éve erőltet rá" Magyarországra.
Hangsúlyozta, hogy az LMP j...
2018-06-03 21:00:34
LMP: valódi társadalmi párbeszédre van szükség a demográfia kérdésében
...
Kanász-Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a kormányzati ciklus kiemelt feladatának nevezte a magyar családok támogatását, a gyermekvállalás ösztönzését és az elvándorlás megállítását.
Az LMP szerint gazdaságpolitikai kérdéseket is "ki kellene beszélni", például hogy ne folytatódjon az ország "összeszerelő üzemmé" tétele...
2018-05-28 19:24:25
Egy-egy jelölt indul az LMP két társelnöki posztjáért
... előrehozott tisztújító kongresszusát, a jelöltállítás folyamata kedden este zárult le.
A párt elnökségi titkári pozíciójára négy jelölt van: Csoma László, Ábrahám Júlia, Gerstmár Ferenc és Kanász-Nagy Máté.
A kilencfős elnökségbe a titkár és a két társelnök mellett további hat tagot választ a kongresszus, a tagságért számos ember elindul.
Az LMP teljes tisztújítást...
2018-05-16 08:41:30
LMP: kapjon önálló tárcát az oktatásügy!
...
Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője - az azonos témában tartott vasárnapi sajtótájékoztatóját követően - az MTI-nek az oktatásügy legfontosabb problémái közé sorolta a tananyag "megtaníthatatlanságát", a tanárok és a diákok túlterheltségét. Ugyancsak bírálta az államosított iskolarendszert, a "mindent megfojtó központosítást", a folyamatos forráshiányt és azt is, hogy egyre ne...
2018-05-14 11:37:44
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Bull Air Race-t, Paks II, Kanász-Nagy Máté, Domokos László, Turcsán Szabolcs, Csoma László, Ábrahám Júlia, Gerstmár Ferenc, melegedő Duna, paksi atomerőműre, egészségügy helyzetéért, bolti műanyag, otthonápolás teljes, kormány foglalkozzon, szegregált oktatás, demográfia kérdésében, erőmű működése, erőműnek jelentős, megállapításra jutott, egészségügy egyes, egészségügyben tapasztalható, elmúlt nyolc, ellenzéki párt, emberiség életmódja, globális túlfogyasztás, emberiség ebben, évben mára, belvárosi lezárások, versenyre érkező, fejünk felett, versenyre utalva, multik oldalán, sajtótájékoztatón részt, párt országos, otthonápolást teljes, hozzátartozó ápolása, minimálbér összegével, kétszereséhez kell, ápolási jogviszony, szegregáció felmérését, adott iskolai, magyar társadalom, hátrányos elkülönítés, szegregált diákok, többségi társadalommal, pedagógusnapon tartott, pedagógusok munkája, túlzottan központosított, kormányzati ciklus, magyar családok, gyermekvállalás ösztönzését, elvándorlás megállítását,
© 2013 TVN.HU Kft.