Regisztráció  Belépés
Román elnöki hivatal: aggodalomra ad okot, hogy a bukaresti kormány rendelettel vonta meg az elnök egyik hatásk
... kormánynak lehetősége van sürgősségi rendeleteket elfogadnia, amelyeket később a parlamentnek is meg kell erősítenie, de addig is azonnal hatályba lépnek.
Dobrovolschi rámutatott, Klaus Iohannis államfő aggasztónak tartja, hogy a kabinet nem átláthatóan működik, hiszen úgy tűzte napirendre a rendeletet, hogy azelőtt senkivel nem egyeztetett.
A telekommunikációs piacot fe...
2017-04-28 15:46:30
Elutasította a román legfelsőbb bíróság Liviu Dragnea házelnök ítéletvégrehajtási kifogását
... alá az azt kimondó öttagú bírói tanács valamennyi tagja. A testület elnöke, Livia Stanciu, aki tavaly a legfelsőbb bíróság elnöki tisztségét is betöltötte, azóta nyugdíjba ment, és Klaus Iohannis államfő alkotmánybíróvá nevezte ki. Helyette és a bírói tanács egy másik tagja helyett a legfelsőbb bíróság mostani elnöke látta el kézjegyével az ítélet indoklását.
A legfelsőbb bír...
2017-04-24 14:22:47
Kelemen Hunor: versenyfutás indult a kisebbségellenességben
...
Az RMDSZ által javasolt törvénymódosításokat múlt héten ellenszavazat nélkül fogadta el a képviselőház, és hatályba lépéséhez már csak Klaus Iohannis államfő aláírására lett volna szükség. Az elnök kijelentette: értesülései szerint a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Traian Basescu volt államfő indította el a törvénymódosítások elleni támadást. Megjegyezte, hogy Basescu kétsze...
2017-04-21 16:21:17
Alkotmányossági óvást emelt a román ellenzék a kórházi anyanyelvhasználatról szóló törvénymódosítás ellen
... ahol egy adott kisebbség a lakosság legalább húsz százalékát teszi ki. Az RMDSZ javaslatát múlt héten ellenszavat nélkül fogadta el a képviselőház, és hatályba lépéséhez már csak Klaus Iohannis államfő aláírására lett volna szükség.
Az RMDSZ csütörtökön kiadott állásfoglalásában érthetetlennek és elfogadhatatlannak minősítette az ellenzéki pártok pálfordulását.
"Ez a hoz...
2017-04-20 19:54:38
Egy erdélyi civil jogvédő csoport szerint nem bővültek a nyelvi jogok a romániai egészségügyi törvények módosít
...
Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az AGFI a törvények áttanulmányozása után arra hívta fel a figyelmet: tévesen tájékoztatták a magyar közvéleményt arról, hogy a törvénymódosítások következtében a magyarok által is lakott erdélyi településeken kötelezővé válna az egészségügyi és szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményekben a magyar nyelv használata.
"Az RMD...
2017-04-18 12:42:05
Romániában kötelező lesz a nemzeti kisebbségek anyanyelvhasználatának biztosítása az egészségügyben
... nemzeti kisebbséghez tartozik.
Az indítvány mellett 263 képviselő szavazott, nem volt egyetlen ellenszavazat sem. A szenátus már korábban elfogadta az indítványt, amelyet még Klaus Iohannis elnöknek kell aláírnia, hogy hatályba lépjen.
Az RMDSZ tájékoztató hírlevele szerint Korodi Attila képviselőházi frakcióvezető úgy értékelte: az erdélyi magyarok jogos elvárása vált v...
2017-04-11 15:03:12
Az Európa Tanács támogatja a román hatalom és ellenzék közötti párbeszédet
... bojkottja a politikai élet romlásához vezet. Leszögezte: a választóknak a politikai rendszerbe vetett bizalmát csak akkor erősítheti meg a hatalom és az ellenzék, ha együttműködnek.
Klaus Iohannis román elnök úgy vélte, hogy erős liberális demokráciában elfogadhatatlan akár a többség, akár a kisebbség diktatúrája, mert ennek következtében sérül a társadalmi egyensúly, valamin...
2017-04-06 18:03:30
Gyulafehérvári érsekség: Bukaresten múlik, hogy lehetővé váljon Ferenc pápa romániai látogatása
...
A Jakubinyi György érsek, Tamás József segédpüspök és Potyó Ferenc általános helynök által aláírt dokumentum emlékeztet arra, hogy Klaus Iohannis román államelnököt is fogadta a Vatikánban a pápa az európai uniós tagországok vezetőinek március végi római találkozója alkalmából. Iohannis akkor újból meghívta Ferenc pápát Romániába, és úgy nyilatkozott, meggyőződése, hogy ellát...
2017-04-05 15:43:46
Törvénybe foglalták Romániában a Böjte Csaba által bevezetett bentlakás-típust
... által kezdeményezett módosítást ...
2017-04-04 14:53:47
Új miniszterelnök-helyettest nevezett ki Klaus Iohannis román államfő
... Gavrilescu 2014...
2017-04-03 12:01:58
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: Liviu Dragnea, Kelemen Hunor, Európa Tanács, Böjte Csaba, Klaus Iohannis, Livia Stanciu, Népi Mozgalom Párt, Traian Basescu, Korodi Attila, Jakubinyi György, Tamás József, Potyó Ferenc, bukaresti kormány, elnök egyik, román legfelsőbb, román ellenzék, erdélyi civil, nyelvi jogok, romániai egészségügyi, nemzeti kisebbségek, román hatalom, telekommunikációs piacot, testület elnöke, legfelsőbb bíróság, bírói tanács, másik tagja, ítélet indoklását, elnök kijelentette, adott kisebbség, lakosság legalább, ellenzéki pártok, törvények áttanulmányozása, magyar közvéleményt, magyarok által, magyar nyelv, indítvány mellett, erdélyi magyarok, politikai élet, politikai rendszerbe, kisebbség diktatúrája, társadalmi egyensúly, európai uniós, törvénymódosítás, szolgáltatásokat, áttanulmányozása, alkotmányossági, alkotmánybíróvá, elfogadhatatlan, miniszterelnök, gyulafehérvári, egészségügyben, intézményekben, együttműködnek, érthetetlennek, kezdeményezett, településeken, ellenszavazat, demokráciában, következtében,
© 2013 TVN.HU Kft.