Belépés
Száz éve először nyílt magánalapítású művészeti múzeum Bukarestben
...
A Kortárs Művészeti Múzeum (Muzeul de Arta Recenta - MARe) elsősorban az utóbbi fél évszázad román képzőművészetének bemutatására vállalkozik a bukaresti Rózsa-dombnak számító Primaverii (Tavasz) negyedben, egy újonnan elkészült, labirintusszerű, ablak nélküli szűk folyosókat korszerű kiállítóterekkel ötvöző ötszintes épületben.
Az egykori Ceausescu-rezidencia közelében ...
2018-10-10 18:52:38
Magyar karikatúratörténeti kiállítás nyílt a Széchényi Könyvtárban
...
A múzeum és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közös pop-up tárlatának megnyitóján Bán Teodóra, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: ez a bemutató egy olyan témát emelt be a programba, amely eddig hiányzott az összművészeti fesztivál palettájáról.
"A kiállítás címe jól jelzi, hogy azok a karikatúrák sikeresek, amelyek fityiszt mutatnak a több felől építke...
2018-10-09 16:21:40
CAFe Budapest - Koncerttel és kiállítással kezdődött el a fesztivál
... tagja azt hangsúlyozta, hogy a kultúra fogyasztása tartást ad az embernek, s a kultúra a mai világban egyre jelentősebb helyet foglal el.
Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója a pénteken nyílt Salla Tykkä - Rövid címek című kiállításról elmondta: az alkotó munkáinak középpontjában az egyén, az én és a személyiség vizsgálata áll.
Cita-Högna...
2018-10-05 20:12:46
Kozma Klasszik - Kozma Lajos-kiállítás a Műcsarnokban
...
A 2018-as Kozma-emlékév keretében a Műcsarnok, az Iparművészeti Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum és a Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium nagyszabású programsorozatot indít, melynek célja Kozma sokszínű munkásságának bemutatásán keresztül a művészeti szakképzés, a kézműipari tradíciók jelentőségének hangsúlyozása - jelentette be a kiállítás keddi sajtótájékoztatóján a Műcsarn...
2018-09-04 22:13:29
Picasso tíz elfeledett művére bukkantak a Teheráni Kortárs Művészeti Múzeum gyűjteményében
...
Az intézmény 2019-ben nagyszabású kiállításon mutatja be nyugati művészeti gyűjteményének azon darabjait, amelyek Reza Pahlavi sah 1979-es elűzése óta rejtve maradtak a nyilvánosság előtt.
A mintegy háromezer darabos gyűjteményből, amely az impresszionizmustól és a kubizmustól a pop-artig és a minimal artig ölel fel irányzatokat, 400-500 művet állítanak ki az intézmény ö...
2018-08-06 12:50:51
Több mint félezer alkotás érkezett a Vásárhelyi Őszi Tárlatra
... közül az idei tárlaton résztvevők egyikének ítélik oda. A döntés azonban csak a kiállítás megnyitóján lesz nyilvános. Az elismerések között átadják a fiatal festők nívódíját és a Magyar Művészeti Akadémiával közösen alapított Rudnay-ösztöndíjat is.
Pogány Gábor, a zsűri elnöke elmondta, a beérkezett anyagot áttekintve látszik, hogy a kiváló művészek is készültek az országos k...
2018-08-02 11:51:34
Ma van a Múzeumok éjszakája
... Emlékházba is betekinthetnek az érdeklődők, a Református Kollégiumban pedig kiállításokkal, koncertekkel, bábelőadással, könyvkötészeti bemutatóval készülnek. A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban az Impressziók című kiállításon többek között Monet, Cézanne, Matisse, Van Gogh, Courbet, Picasso, Warhol és más neves festők képeit láthatják az érdeklődők.
Budapesten a L...
2018-06-23 07:05:06
Múzeumok éjszakája - Kulisszajárás, koncertek, óriás Lego a Ludwig Múzeumban
... tárlatvezetést, a Permanens forradalom című kiállításhoz pedig kurátori tárlatvezetést is hirdetnek a múzeumok éjszakáján.
A Kortárs Könyvturkálóban elvihető kiadványok, hazai és nemzetközi művészeti albumok, újságok várják leendő tulajdonosaikat.
A Ludwig Lounge Extrában Dragomán György íróval és Szabó T. Anna költővel beszélget Valuska László (Könyves magazin), az este...
2018-06-21 07:04:33
Múzeumok éjszakája - Légvédelmi ágyú jelzi Debrecenben a rendezvény kezdetét
... kiállításokkal, koncertekkel, bábelőadással, könyvkötészeti bemutatóval várják a látogatókat - mondta el Gáborjáni Szabó Botond, a kollégium múzeumának igazgatója.
A Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ ajánlatainak középpontjában a hétfőn megnyílt Impressziók című kiállítás áll, ahol többek között Monet, Cezanne, Matisse, Van Gogh, Courbet, Picasso, Warhol és más neves ...
2018-06-20 14:22:00
Hatvan programot kínál a Zempléni Fesztivál
... szólaltatja meg Medveczky Ádám vezényletével - hívta fel a figyelmet a koncertekre Hollerung Gábor karmester, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ügyvezető zeneigazgatója, a fesztivál művészeti vezetője.
Kiemelte továbbá Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét, amely a BDZ és a Müpa közös produkciója, valamint A megérthető zene sorozatot, amelyben a fúga művészetét...
2018-06-19 13:42:57
1 2 3 ........28 29 ....42 43 ...55 56 57 
Címkék: Széchényi Könyvtárban, CAFe Budapest, Kozma Klasszik, Kozma Lajos-kiállítás, Teheráni Kortárs Művészeti Múzeum, Vásárhelyi Őszi Tárlatra, Ludwig Múzeumban, Zempléni Fesztivál, Kortárs Művészeti Múzeum, Arta Recenta, CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, BFTK Nonprofit Kft, Fabényi Júlia, Ludwig Múzeum, Salla Tykkä, Iparművészeti Múzeum, Magyar Építészeti Múzeum, Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium, Reza Pahlavi, Magyar Művészeti Akadémiával, Pogány Gábor, Református Kollégiumban, Modem Modern, Kortárs Művészeti Központban, Kortárs Könyvturkálóban, Ludwig Lounge Extrában Dragomán György, Szabó, Valuska László, Gáborjáni Szabó Botond, Kortárs Művészeti Központ, Medveczky Ádám, Hollerung Gábor, Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar, Kálmán Imre Marica, rendezvény kezdetét, bukaresti Rózsa-dombnak, újonnan elkészült, olyan témát, összművészeti fesztivál, kiállítás címe, karikatúrák sikeresek, több felől, kultúra fogyasztása, pénteken nyílt, alkotó munkáinak, személyiség vizsgálata,
© 2013 TVN.HU Kft.