Regisztráció  Belépés
Liget Budapest - Baán László értetlenül áll Zugló polgármesterének népszavazási kezdeményezése előtt
... tervezett új múzeumépületekről és a Római-parti mobilgátról népszavazást tartson. A ligetprojekt kapcsán a politikus kifejtette, "a zuglóiak és a fővárosban élők többsége nem támogatja, hogy Budapest első közparkja építési területté váljon". A XIV. kerületi polgármester szerint nem lenne szabad a helyiek megkerülésével megalkotni az erről is szóló városépítési szabályzatot.
...
2015-10-28 13:12:27
A Mérték Építészeti Stúdió készítheti el a Közlekedési Múzeum tervdokumentációját
... értékelésben.
Ajánlatot tett még a KASIB Mérnöki Manager Iroda Kft., az Archikon Kft., az M-Teampannon Kft., valamint a Középülettervező Zrt. is.
A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumot a Liget Budapest projekt keretében eredeti állapotában építik újjá, valamint térszint alatti kiállítóterekkel is bővítik 2018-ra.
Az 1896-os budapesti millenniumi kiállításra épült,...
2015-10-21 19:44:15
Párizsi kifutón köszönt vissza a Magyar Zene Háza dizájnja
... idézik.
A nem hagyományos értelemben vett múzeumnak, hanem interaktív, zenei élményközpontnak szánt Magyar Zene Háza tervezésére tavaly írt ki nyílt, nemzetközi építészeti pályázatot a Liget Budapest projektet bonyolító Városliget Zrt.
A világ minden tájáról érkezett, 170 pályamű közül a nemzetközi, szakértői zsűri végül Fudzsimoto tervét választotta ki, akivel később me...
2015-10-16 15:22:04
Baán László: a Liget projekt kiegészülhetne a Nyugati melletti zöld sávval
... eljuttatott közleményében felidézte: egy keddi cikkében a Népszabadság vetette fel, hogy Demján Sándor a Nyugati pályaudvar melletti, egykor kormányzati negyednek szánt területre vinné a Liget Budapest projektet, ám a miniszteri biztos szerint a lap "teljesen abszurd következtetéseket vont le" a tízéves koncepció kapcsán.
A közlemény emlékeztet arra, hogy a Demján-csoport sze...
2015-10-09 12:18:25
Budapest és Dél-Magyarország kulturális vonzerejéről szól az idei turizmusnap Bécsben
...
Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek elmondta: szeretnék, ha az osztrák turisták Budapestnél tovább is jutnának az országban, ezért a már megszokott nyugat-dunántúli desztinációkhoz képest, újabb, kelet-magyarországi programokat is bemutatnak Bécsben.
Ruszinkó Ádám találkozott Josef Peterleithner, az O...
2015-10-01 16:20:04
Folytatódik a parkfelújítás a Városligetben
... végeztek, bővítették a játszóteret és telepítették a régóta hiányolt szökőkutat, illetve a vízlevegőztető rendszert is - tájékoztatta az MTI-t a Városliget Zrt., emlékeztetve: a Liget Budapest projekt megrendelésére a Főkert 2014 óta végez különböző felújítási munkálatokat a parkban.
Az idei kisrekonstrukciók a Városliget legfrekventáltabb részein történtek meg. 560 négyzetmé...
2015-09-30 15:22:51
A Liget Budapest Projekt ellen tüntettek több százan a fővárosban
... kommersz környezetté teszik azt, amit hosszú évtizedek alatt sikerült belakni, mindenki számára élhetővé, otthonossá alakítani" - fogalmazott.
"A kormány kultúrgettóval váltaná fel Budapest talán leginkább befogadó helyét, anélkül, hogy bármilyen érdemi egyeztetés vagy szakmai konzultáció lett volna a helyi lakossággal, a városvédőkkel. Ne hagyjuk ezt!" - hangsúlyozta Kardos ...
2015-09-26 19:23:23
A Liget maradjon Liget! - Konferencia a Városliget jövőjéről
...
Ráday Mihály, az egyesület elnöke emlékeztetett arra, hogy a Liget Budapest egy új városi brandet kíván létrehozni, többek között azzal, hogy "egy helyre építenek sok új múzeumot", a városvédő szerint azonban a magyar fővárosnak nincs szüksége új brandre. Vannak, akik a múzeumi kultúra fejlesztésének örülnek, de közben a múzeumok tömegét kellene rendbe tenni, és erről a proje...
2015-09-21 16:32:24
Kulturális örökség napjai - Gödöllőn nyílt meg az országos programsorozat
... áll a fiatalok értékrendjét helyreállítani akaró szándék, valamint számos helyi és országos örökségvédelmi program mögött is. Ez utóbbiak közül az államtitkár példaként említette a Liget Budapest projektet és a Magyar Állami Operaház tervezett felújítását.
A megnyitón felolvasták Áder János köztársasági elnöknek a Kulturális örökség napjai alkalmából megfogalmazott, az ünneps...
2015-09-18 18:52:40
Schickedanz-kiállítás nyílik a Műcsarnokban
... Országos Képzőművészeti Társulat jóvoltából megkapta a megbízást a Hősök tere és az új Műcsarnok építészeti, valamint rendezési terveinek elkészítésére, az Andrássy útnak ez a vége a városias Budapest határát is jelentette. A téren a Szépművészeti Múzeum helyén, sűrű növényzettel körbevéve a Rotunda, Feszty Árpád körképének pavilonja állt, a millenniumi szoborcsoport helyén pedig ...
2015-09-04 16:02:22
1 2 3 ........28 29 30 31 ...42 43 ...55 56 57 
Címkék: Liget Budapest, Baán László, Mérték Építészeti Stúdió, Közlekedési Múzeum, Magyar Zene Háza, Liget Budapest Projekt, KASIB Mérnöki Manager Iroda Kft, Archikon Kft, M-Teampannon Kft, Középülettervező Zrt, Magyar Műszaki, Közlekedési Múzeumot, Városliget Zrt, Demján Sándor, Ruszinkó Ádám, Nemzetgazdasági Minisztérium, Josef Peterleithner, Ráday Mihály, Magyar Állami Operaház, Áder János, Országos Képzőművészeti Társulat, Szépművészeti Múzeum, Feszty Árpád, idei turizmusnap, országos programsorozat, ligetprojekt kapcsán, politikus kifejtette, fővárosban élők, helyiek megkerülésével, 1896-os budapesti, világ minden, keddi cikkében, miniszteri biztos, tízéves koncepció, közlemény emlékeztet, osztrák turisták, régóta hiányolt, vízlevegőztető rendszert, idei kisrekonstrukciók, kormány kultúrgettóval, helyi lakossággal, egyesület elnöke, helyre építenek, városvédő szerint, magyar fővárosnak, múzeumi kultúra, múzeumok tömegét, fiatalok értékrendjét, államtitkár példaként, megnyitón felolvasták,
© 2013 TVN.HU Kft.