Belépés
Brexit - Skót miniszterelnök: ha nincs megállapodás, el kell halasztani a kilépést
... az Európai Unióból, az olyan lenne, mintha "valaki bekötött szemmel leugrana egy szikláról, anélkül, hogy fogalma lenne róla, hova esik".
Nicola Sturgeon szerint sokkal inkább a Lisszaboni Szerződés 50. cikke által előirányzott időkeret meghosszabbítása szolgálná az Egyesült Királyság egészének érdekeit.
Nagy-Britannia várhatóan 2019. március 29-én távozik az EU-ból. Th...
2018-09-20 14:22:33
Brexit - Liberális Demokraták: a Brexit megállítható és meg is kell állítani
... hogy a Nagy-Britannia várhatóan 2019. március 29-én távozik az EU-ból. Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök ugyanis tavaly március 29-én jelentette be, hogy aktiválta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkét, amelynek alapján - hacsak a kilépési szerződés korábbi dátumot nem állapít meg, de ezzel sem Londonban, sem Brüsszelben nem számolnak reális lehetőségként - a brit EU-t...
2018-09-18 19:45:01
Kocsis: nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát
... Magyarországot, mert a magyarok többször is világosan kinyilvánították, mit gondolnak az illegális bevándorlásról - fogalmazott.
Szavai szerint a Sargentini-jelentés ellentétes a lisszaboni szerződéssel, ezért a frakció arra kéri a kormányt, tegyen meg minden szükséges jogi lépést azért, hogy a csalással elfogadott jelentéssel szemben megvédje Magyarországot.
Ha Judith S...
2018-09-14 13:31:54
DK: azok a hazafiak, akik megszavazták a Sargentini-jelentést
... Orbán-kormányról szól. Megjegyezte: a dokumentumban 64 alkalommal szerepel a kormány szó.
Arra a kérdésre, hogy a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter álláspontja szerint a Lisszaboni szerződés kimondja, a tartózkodást is szavazatként kell számolni, ezért valójában nem fogadta el a jelentést az EP, Molnár Csaba úgy válaszolt: Gulyás Gergely "hazudik", mert 1979...
2018-09-14 13:31:38
Sargentini-jelentés - Gulyás: az EP nem fogadta el a dokumentumot
...
Gulyás Gergely kifejtette, a lisszaboni szerződés szerint a leadott szavazatok kétharmadára lett volna szükség a jelentés elfogadásához, azaz a tartózkodó szavazatokat is figyelembe kellett volna venni, így pedig nem lett volna meg a többség.
Hozzátette: a jogvita tisztázásáig a jelentésnek további jogkövetkezménye nem lehet; hétfőn uniós ügyekkel foglalkozó kormányülés ...
2018-09-13 16:02:58
Eurovíziós Dalfesztivál - Tel-Avivban lesz a jövő évi verseny
... ahhoz, hogy előre tudjunk haladni az esemény tervezésében, a látoga...
2018-09-13 13:21:28
Svéd választások - Londoni elemzők: komoly növekedési áldozattal járna a "Swexit"
... teoretikus forgatókönyve szerint, ha Svédországban jövő áprilisban tartanának népszavazást az EU-tagságról, és a többség a kilépésre voksolna, a svéd kormány 2020 januárjában aktiválná a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét, amely szabályozza a kilépési folyamatot. Ennek alapján Svédország 2022 januárjában távozna az Európai Unióból.
Az Oxford Economics számításai szerint ebben...
2018-09-07 17:13:42
Jó büszkének és magyarnak lenni Fatimában
... Portugáliába látogatott, elsősorban azért, hogy a magyar vonatkozásokban is bővelkedő kegyhelyre, Fatimába zarándokoljon. Útjáról július 23-án a videoblogján is beszámolt.
A rövid lisszaboni látogatás után Fatimába zarándokló zenész elmondja, hogy a kegyhelyen gyönyörű szép magyar keresztút vár minket, ahol minden stáció tetején magyar jelképek: a hármas halom és a kettős ker...
2018-07-25 13:09:00
Ryanair-sztrájk - Belgiumi járatainak 70 százalékát törli a Ryanair szerdán és csütörtökön
... főként a Barcelonába, Valenciába, Madridba, Portóba és a Milánóba induló gépeket érinti. Csütörtökön 22-ből 16 járatot érint a járattörlés, ezért nem indul a milánói, a barcelonai, a lisszaboni, a madridi, a római és a portói gép sem.
A magyarországi járatokat kiszolgáló Charleroi repülőtérének tájékoztatása szerint az ír légitársaság indítja budapesti járatait, azok érkezése...
2018-07-25 10:29:42
Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar
... Amerika földjére, Kolombusz hajóira.

A portugálok már 1464-ben csatlakoztak a magyar rendhez. A spanyol testvérek ere¬deti nevük Fratres de Hispánia volt.

A Lisszaboni Állami Levéltárban őrzik Szombathelyi Tamás generális búcsúztató beszédét, amit a Portugáliába távozáskor 123 pálos atyának mondott.

Barcelonában pedig megtalálható magát a büsz...
2018-07-19 21:10:46
1 2 3 .........................80 81 .............120 121 ............159 160 161 
Címkék: Liberális Demokraták, Eurovíziós Dalfesztivál, Európai Unióból, Nicola Sturgeon, Lisszaboni Szerződés, Egyesült Királyság, Theresa May, Judith, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget, Molnár Csaba, Gulyás Gergely, Oxford Economics, Lisszaboni Állami Levéltárban, Szombathelyi Tamás, határőrizet jogát, magyar nemzet, olyan lenne, kilépési szerződés, brit EU-t, magyarok többször, illegális bevándorlásról, lisszaboni szerződéssel, frakció arra, csalással elfogadott, lisszaboni szerződés, leadott szavazatok, jelentés elfogadásához, tartózkodó szavazatokat, jogvita tisztázásáig, jelentésnek további, esemény tervezésében, kilépésre voksolna, svéd kormány, kilépési folyamatot, magyar vonatkozásokban, rövid lisszaboni, kegyhelyen gyönyörű, hármas halom, magyarországi járatokat, magyar rendhez, spanyol testvérek, meghosszabbítása, kinyilvánították, jogkövetkezménye, vonatkozásokban, bevándorlásról, magyarországot, miniszterelnök, dokumentumban, elfogadásához, repülőtérének, tájékoztatása, zarándokoljon,
© 2013 TVN.HU Kft.