Regisztráció  Belépés
A macedón miniszterelnök a népszavazáson való részvételre buzdított
... tiszteletben fogja tartani a népszavazás eredményét.
Zaev abban bízik, hogy a legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) nem fogja az állampolgárokat a referendum bojkottjára buzdítani, annak ellenére sem, hogy meg akarja akadályozni a népszavazás sikerét.
A macedón parlament hét...
2018-07-31 17:32:01
Szeptember 30-án tartanak népszavazást Macedóniában az ország nevének megváltoztatásáról
... Görögország közötti megállapodást a névváltoztatásról?"
Az ülésen nem vettek részt a legnagyobb ellenzéki párt, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) képviselői, akik alkotmányellenesnek tartják az egyezményt, mert az szerintük "semmibe veszi a macedónok nemzeti identitását".
Az Észak-atlanti Szerződé...
2018-07-30 18:57:04
A macedón parlament ratifikálta az ország nevének megváltoztatásáról szóló egyezményt
... képviselője szavazott igennel, nem volt sem tartózkodás, sem ellenszavazat. A legnagyobb ellenzéki pártnak, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) a tagjai kivonultak az ülésről, nem vettek részt a voksoláson.
Zoran Zaev miniszterelnök szerdai felszólalásában arra kérte a képviselőket, hogy fogjanak össze,...
2018-06-20 14:41:47
Négy ítélet vár Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnökre
... eljárás során is.
A Titanic fedőnevet viselő eljárásban nemcsak Gruevszki, hanem az akkor még általa vezetett jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) több tisztségviselője ellen is vádat emeltek, mert a gyanú szerint választási csalást készítettek elő 2013-ban. Nikola Gruevszkit bűnszervezetben való részvétel...
2018-06-07 11:31:24
Több tízezren tüntettek a macedón kormány ellen
... felvételek alapján megállapítható, hogy mintegy 50-60 ezren gyűltek össze szombaton a szkopjei kormány épülete előtt.
A Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) szimpatizánsai szerint Zoran Zaev szociáldemokrata miniszterelnök nem tartotta be az egy évvel ezelőtti kormányalakításkor tett ígéreteit, és nem javított az orsz...
2018-06-03 20:51:32
Évértékelő - Reményteli várakozással tekint 2018-ra Macedónia
... visszaszorult. A kudarc után Nikola Gruevszki bejelentette, vállalnia kell a felelősséget a történtekért, ezért lemond a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) elnöki posztjáról. A politikus 14 éven át vezette a VMRO-DPMNE-t.
Egyelőre nem lehet tudni, hogy a jobboldali párt új vezetése milyen célokat kíván megvalósítani...
2018-01-03 07:11:12
Több mint harminc embert vettek őrizetbe a macedón parlament megtámadása miatt
... elfogottak között van a decemberi választást követően ellenzékbe szorult, korábban az országot tíz éven át vezető jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) több parlamenti képviselője, valamint Mitko Csavkov, az előző, Nikola Gruevszki vezette kormány belügyminisztere is.
A férfiakat a szkopjei ügyészség az ors...
2017-11-28 13:53:35
Győztek a szociáldemokraták a macedón önkormányzati választás második fordulójában, a jobboldal csalásról beszé
... Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) jelöltje szerezte meg a szavazatok több mint felét, míg a Nikola Gruevszki vezette jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) polgármesterjelöltjei három helyen győztek.
A választási bizottság adatai szerint a második fordulót 19 önkormányzatban az SDSM, kettőben a VMRO-DPMNE, t...
2017-10-30 10:32:28
A szociáldemokraták bejelentették győzelmüket a macedón önkormányzati választásokon
... feldolgozása alapján a 81 önkormányzat közül 50-ben az SDSM jelöltje vezet, míg a legnagyobb ellenzéki pártnak, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) jelöltjei az önkormányzatok közül csupán 9-ben tudtak több szavazatot szerezni a többi jelöltnél. Az SDSM mellett a voksolás másik nagy nyertese a legnagyobb albá...
2017-10-16 08:41:11
A macedón parlament menesztette a lehallgatási botrányban érintett államügyészt
... egyhangúlag támogatta menesztését. Az ülésen nem vettek részt a Nikola Gruevszki korábbi miniszterelnök vezette jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) képviselői. Az államügyészt 2013-ban a Gruevszki-kormány nevezte ki.
Az új, balközép kormány azért kezdeményezte az államügyész menesztését, mert szerintük Zv...
2017-08-18 09:21:32
1 2 3 
Címkék: Nikola Gruevszki, Belső Macedón Forradalmi Szervezet, Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának, Észak-atlanti Szerződé, Zoran Zaev, Nikola Gruevszkit, Mitko Csavkov, Szociáldemokrata Szövetség, macedón miniszterelnök, népszavazáson való, ország nevének, macedón parlament, macedón kormány, macedón önkormányzati, jobboldal csalásról, szociáldemokraták bejelentették, lehallgatási botrányban, népszavazás eredményét, legnagyobb ellenzéki, jobboldali Belső, referendum bojkottjára, népszavazás sikerét, macedónok nemzeti, tagjai kivonultak, gyanú szerint, szkopjei kormány, kudarc után, jobboldali párt, decemberi választást, szkopjei ügyészség, szavazatok több, választási bizottság, második fordulót, önkormányzatok közül, többi jelöltnél, voksolás másik, legnagyobb albá, államügyészt 2013-ban, államügyész menesztését, miniszterelnökre, belügyminisztere, tisztségviselője, szociáldemokrata, állampolgárokat, felszólalásában, önkormányzatban, bűnszervezetben, megállapítható, miniszterelnök,
© 2013 TVN.HU Kft.