Regisztráció  Belépés
Szabó Menyhért szobrászművész alkotásaiból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen
...
Arany-Tóth Attila emlékeztetett rá, hogy Szabó Menyhért a Hódmezővásárhely városa és a Magyar Művészeti Akadémia által közösen alapított Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíj elnyerésével kapott lehetőséget arra, hogy az idei, hatvanötödik tárlat megnyitása napján a Tornyai János Múzeumban önálló kiállítással mutatkozhasson be.
Szabó Menyhért tavaly végzett a Képzőművészeti E...
2018-09-26 10:27:17
Szép napot mindenkinek!
... szerepének megítélésében, és mindenek előtt az ellenségkeresés végeláthatatlan folyamatának erősödésében. Egy diktatórikus rendszer szükségszerűen üldözi az értelmiséget, ellehetetlenít művészeti műhelyeket, leépít oktatási intézményeket, mert az ott szocializálódott emberekben látja hatalmának legfőbb kihívóit. Azok, akik kritikát fogalmaznak meg, akik nem dőlnek be a Nemzeti Egy...
2018-09-26 08:02:06
Keresztes Ilona rádiós kapta a Duna Médiaszolgáltató Tőkéczki-díját
... döntött, amelynek tagjai Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, valamint a Magyar Művészeti Akadémia által delegált Kucsera Tamás Gergely főtitkár voltak. Ők nyújtottak át az elismerést Keresztes Ilonának, aki egy egyedi tervezésű herendi vázát, valamint pénzjutalmat kapott.
A...
2018-09-24 13:33:33
NKA 25 - Nagyszabású gálaesttel kezdődött meg a 25 éves Nemzeti Kulturális Alapot ünneplő fesztivál
... szólva elmondta, az NKA-nak tizenhat állandó kollégiuma van jelenleg és négy úgynevezett programkollégiuma. A kollégiumokban a szakmai szervezetek, az NKA-t elnökölő miniszter és a Magyar Művészeti Akadémia delegáltjai vannak hat-hat fővel, ők döntik el a pályázati célokat és bírálják el a pályázatokat.
Fekete György, az NKA szellemi megalakítójának korábbi gondolatát idézve ...
2018-09-23 22:14:42
A Magyar Tudományos Akadémia székházának történetéről szóló kötetet mutattak be Budapesten
... sikerére való tekintettel az Akadémia elnökének támogatásával készült el az Akadémia történetét magas színvonalon bemutató kiadvány az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont és az MTA Művészeti Gyűjtemény gondozásában.Mint Barnabás Beáta mondta, a kiállítás és a kiadvány koncepciójának kidolgozásában meghatározó szerepet játszott Bicskei Éva, a Művészeti Gyűjtemény vezetője.
A...
2018-09-14 13:11:55
Könyv alakban Sára Sándor két megvalósulatlan forgatókönyve
... szombat délelőtti műsorában.
Mint kifejtette, ami nem valósult meg, az ugyanúgy része egy alkotó munkásságának, mint ami megvalósult.
A Magyar Nemzeti Filmarchívum és a Magyar Művészeti Akadémia közös könyvsorozatában most megjelent kötetben Sára Sándor és Dobai Péter közös munkája, a Dear India, illetve a Kardos Istvánnal együtt készült Transzszibériai álom olvasható. A...
2018-09-08 12:31:25
Nagy Csongor Zsolt kapta az idei Kaszás Attila-díjat
...
A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerése, valamint Kaszás Attila színész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja. Odaítélésekor a jelölt művészeti teljesítményén túl a társulatban vállalt közösségépítő szerepét is értékelik.
A díjat tizenegyedik alkalommal adták át. Harminckilenc társulat tagjai közül a színészek szavazással választották k...
2018-09-07 20:24:06
Színházi konferencia - A szakma a színészek és a műszakiak foglalkoztatásának rendezését szeretné
...
Kriza Zsigmond az MTI-nek elmondta, a színházi művészeti státusz kiszámítható jövedelmi viszonyokat, rendezett társadalombiztosítási helyzetet jelentene.
"Ehhez a jogviszonyhoz remélhetőleg kedvező adókötelezettséget lehetne kapcsolni, illetve a munkáltató színház magánnyugdíjpénztári befizetést is teljesíthetne, lakáshoz jutásban nyújthatna segítséget" - tette hozzá a s...
2018-09-07 19:44:33
Párbeszéd a magyar színház jövőjéről Tatabányán
...
Kiss B. Atilla, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja köszöntőjében azt nevezte az ötödik alkalommal megrendezett konferencia legnagyobb eredményének, hogy a kialakult párbeszéd ma már a folyamatos szakmai konzultáció alapja lehet. Hozzátette, "remélhetőleg megmarad a szokás, hogy színházi évad egy széles szakmai fórummal induljon".
A Kossuth-díjas művész elmondta,...
2018-09-07 11:43:12
E. Szabó Margit textilművész kiállítása a Pesti Vigadó Galériájában
...
E. Szabó Margit a Magyar Iparművészeti Főiskola szövött anyag, szőnyegszövő és gobelin szakán 1969-ben szerzett diplomát. Mesterei Rákosy Zoltán és Eigel István voltak.
A diploma után sikeres szőnyegtervezőként tevékenykedve megújította a szőnyegről kialakult szemléletet: különféle kultúrák átírt motívumrendszereit felhasználva hozta létre szövött, gyapjú alapú munkáit -...
2018-09-05 07:20:49
1 2 3 ..............................96 97 ...............145 146 ...............192 193 194 
Címkék: Szabó Menyhért, Keresztes Ilona, Duna Médiaszolgáltató Tőkéczki-díját, Nemzeti Kulturális Alapot, Magyar Tudományos Akadémia, Sára Sándor, Nagy Csongor Zsolt, Kaszás Attila-díjat, Szabó Margit, Pesti Vigadó Galériájában, Arany-Tóth Attila, Magyar Művészeti Akadémia, Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíj, Tornyai János Múzeumban, Képzőművészeti, Nemzeti Egy, Vaszily Miklós, Vagyonkezelő Alap, Dobos Menyhért, Duna Médiaszolgáltató, Kucsera Tamás Gergely, Keresztes Ilonának, Fekete György, Bölcsészettudományi Kutatóközpont, Művészeti Gyűjtemény, Mint Barnabás Beáta, Bicskei Éva, Magyar Nemzeti Filmarchívum, Dobai Péter, Dear India, Kardos Istvánnal, Kaszás Attila, Kriza Zsigmond, Kiss, Magyar Iparművészeti Főiskola, Mesterei Rákosy Zoltán, Eigel István, idei Kaszás, magyar színház, ellenségkeresés végeláthatatlan, diktatórikus rendszer, elismerést Keresztes, egyedi tervezésű, szakmai szervezetek, pályázati célokat, kiadvány koncepciójának, ugyanúgy része, alkotó munkásságának, magyar nyelven,
© 2013 TVN.HU Kft.