Regisztráció  Belépés
Illegális bevándorlás - Sajtóértesülések szerint fokozatosan vezetik be a német határigazgatási szigorításokat
... "áthidaljuk" - mondta az elnökségi ülés egy név nélkül nyilatkozó résztvevője.
A tanácskozás előtt a szigorításokat leginkább sürgető politikusként számon tartott bajor miniszterelnök, Markus Söder újságírók előtt kijelentette, hogy az elnökség a támogatásáról biztosítja majd Horst Seehofer tervét, de a végrehajtásról majd a miniszternek kell döntenie.
A menedékkérők beá...
2018-06-18 13:32:13
Összekapott Merkel és Seehofer a menekültek miatt - közel a
... elnökségének támogatását a testület hétfői ülésén.

Nem sok hiányzik a szakításhoz

A bajor tartományi párt Bundestag-képviselőinek tanácskozáson vendégként részt vesz Markus Söder bajor miniszterelnök, aki ugyancsak sajtóértesülések szerint hangoztatta, hogy elkezdődött a "végjáték" a testvérpártok menekültügyi vitájában.

Az Augsburger Allgemeine cí...
2018-06-14 19:48:07
Illegális bevándorlás - Elmérgesedett a Merkel-Seehofer menekültügyi vita
... átültetni a gyakorlatba, ha megkapja ehhez pártja elnökségének támogatását a testület hétfői ülésén.
A bajor tartományi párt Bundestag-képviselőinek tanácskozáson vendégként részt vesz Markus Söder bajor miniszterelnök, aki ugyancsak sajtóértesülések szerint hangoztatta, hogy elkezdődött a "végjáték" a testvérpártok menekültügyi vitájában.
Az Augsburger Allgemeine című b...
2018-06-14 14:41:41
Illegális bevándorlás - Menekültügyi szigorításokat vezetett be a bajor kormány
...
Bajorország meg akarja mutatni, hogy "a jogállam működik", és menekültügyi programjával "példakép" lehet más német tartományok számára - hangsúlyozta Markus Söder tartományi miniszterelnök a kormány ülése után.
A "rossz ösztönzők" megszüntetése érdekében Bajorország szakít azzal a gyakorlattal, hogy "fizetést" adnak a menedékkérőknek, így ahol csak lehet, áttérnek a term...
2018-06-06 09:14:45
Bírálja a német katolikus püspöki konferencia elnöke a kereszt kifüggesztését elrendelő bajor kormánydöntést
... interjúban kiemelte, hogy a plébániák és a családok szintjéig hatoló "megosztottság, nyugtalanság, egymásnak feszülés" tapasztalható a bajor miniszterelnöki tisztségben Horst Seehofert követő Markus Söder vezette kormány első döntései között bevezetett keresztkifüggesztési kötelezettség miatt.
A "valószínűleg jó szándékú akció" nem érte el a célját, a tartomány keresztény jel...
2018-05-01 07:14:40
Illegális bevándorlás - A bajor kormány önálló határrendőrséget és menekültügyi hivatalt állít fel
...
A Markus Söder vezette kormány első üléséről kiadott közlemény szerint a határőrizettel foglalkozó rendőri szerv július 1-jétől kezdi meg működését és 1000 főből áll majd, központja a bajor-osztrák határnál fekvő Passauban lesz. Felszerelik egyebek között drónokkal, amelyeket a zöldhatáron vetnek be az illegális határátlépés visszaszorítására.
A határőrizet Németországba...
2018-03-23 19:12:05
Megválasztották bajor miniszterelnöknek Markus Södert
...
A 169 tagú Landtagban 99 képviselő szavazott Söderre. Pártjának 101 képviselője van, ketten betegség miatt nem vettek részt a miniszterelnök-választáson.
Markus Söder a német tartomány 11. és legfiatalabb kormányfője a második világháború óta. Elődje, Horst Seehofer kedden távozott a tisztségből, és szerdán kinevezték a szövetségi kormány belügyminiszterének.
Az 51 ...
2018-03-16 13:42:06
Horst Seehofer befejezte bajor kormányfői tevékenységét
... Steinmeier államfő, miután a szövetségi parlament (Bundestag) ismét - negyedik alkalommal - megválasztja kancellárnak Angela Merkelt.
Horst Seehofer utódja a kormányfői tisztségben Markus Söder jelenlegi pénzügyminiszter lesz, akit pénteken választanak meg miniszterelnöknek a müncheni Landtagban. A politikust Horst Seehofer legfőbb párton belüli ellenfeleként tartják számon....
2018-03-13 16:32:19
Német kormányalakítás - Horst Seehofer szövetségi belügyminiszterként folytatja pályafutását
... Dorothee Beer, a közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős minisztérium eddigi parlamenti államtitkára tölt majd be - ismertette Horst Seehofer.
A következő bajor kormányfő Markus Söder jelenlegi tartományi pénzügyminiszter lesz, megválasztására még nem jelöltek ki időpontot a tartományi törvényhozásban (Landtag). A párt következő főtitkára Markus Blume eddigi főtitk...
2018-03-05 17:12:19
Martin Schulz az év legnagyobb vesztese a németek szerint
... eredményét érte el a Bundestag-választáson, a CSU vezetője decemberben arra kényszerült, hogy bejelentse, bajor tartományi miniszterelnöki tisztségét 2018 elején átadja legfőbb vetélytársának, Markus Södernek.
Így az év végére Horst Seehofert a németek 61 százaléka vesztesnek tartja, és csak egynegyedük, 25 százalékuk szerint tartozik az év nyertesei közé.
A kancellári t...
2017-12-28 14:32:23
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Összekapott Merkel, Markus Södert, Horst Seehofer, Martin Schulz, Markus Söder, Augsburger Allgemeine, Horst Seehofert, Angela Merkelt, Dorothee Beer, Markus Blume, Markus Södernek, német határigazgatási, menekültek miatt, bajor kormány, német katolikus, kereszt kifüggesztését, németek szerint, elnökségi ülés, tanácskozás előtt, szigorításokat leginkább, támogatásáról biztosítja, végrehajtásról majd, miniszternek kell, testület hétfői, bajor tartományi, testvérpártok menekültügyi, jogállam működik, kormány ülése, családok szintjéig, bajor miniszterelnöki, tartomány keresztény, határőrizettel foglalkozó, bajor-osztrák határnál, zöldhatáron vetnek, illegális határátlépés, határőrizet Németországba, német tartomány, második világháború, szövetségi kormány, szövetségi parlament, kormányfői tisztségben, müncheni Landtagban, politikust Horst, következő bajor, tartományi törvényhozásban, párt következő, határrendőrséget, sajtóértesülések, pénzügyminiszter, kormányalakítás, menedékkérőknek,
© 2013 TVN.HU Kft.