Regisztráció  Belépés
Olasz kormányalakítás - Újabb, egyben utolsó kormányalakítási egyeztetést tart a pártokkal az olasz államfő
... Olaszországgal (FI) közös kormányt. A Liga azonban nem hajlandó megtörni a FI-vel alakított jobbközép egységét.
A PD először ellenzékbe akart vonulni, majd közeledést mutatott az M5S-hez, de Matteo Renzi volt PD-főtitkár végül megvétózta az M5S-szel közös kormányt, ami a PD belső megosztottságához vezetett.
Luigi Di Maio, az M5S miniszterelnök-jelöltje szerint az egyet...
2018-05-03 18:09:58
Olasz kormányalakítás - Öt Csillag Mozgalom: ha senki nem akar a mozgalommal közös kormányt, az államfő írjon k
...
Luigi Di Maio a Facebook-profilján megosztott videón bejelentette, minél előbb új választásokat kell tartani Olaszországban. Hangsúlyozta, felkéri Matteo Salvinit, a Liga vezetőjét, menjenek együtt az államfőhöz, hogy már júniusban az olaszok ismét az urnákhoz tudjanak járulni.
"Számomra nincs más megoldás: amilyen gyorsan csak lehet, új választásokat kell tartanunk" - ...
2018-05-01 07:23:50
Matteo Renzi távozott a balközép Demokrata Párt éléről
...

Matteo Renzi rövid lemondó levelét a PD római székházában tartott vezetőségi ülésén olvasták fel. A politikus nem volt jelen. Matteo Renzi a március 4-i választási vereség után rögtön bejelentette lemondását azzal a kitélellel, hogy a kormányalakításig a helyén marad. Most viszont benyújtotta lemondását.
A PD vezetését ideiglenesen Maurizio Martina helyettes főtitk...
2018-03-12 19:18:30
Olasz választás - Az Öt Csillag Mozgalom és a Liga is a balközépen keres szövetségeseket a kormányzáshoz
... pontos kormányprogramot vázolt, amelyet reményei szerint a balközép támogathatna.
Hasonlóképpen a legtöbb szavazatot (több mint 37 százalékot) szerzett jobbközép koalíció vezetője Matteo Salvini kijelentette, hogy kaput nyitnak a programjukat támogató balközép képviselők és szenátorok előtt. Nem baloldalrol és jobboldalról kell beszélni, hanem programpontok elfogadásáról - f...
2018-03-07 17:33:15
Olasz választások - Olasz sajtó: az olaszok haragja érvényesült a parlamenti választásokon
... véget ért a második olasz köztársaság, ahogyan az első végét 1994-ben Silvio Berlusconi akkori politikai színre lépése jelentette.
A pártvezetők első sajtótájékoztatói alapján a már a Matteo Salvini irányította Liga vezette jobboldal kevésbé hajlik a koalíciós megoldásokra. Ezzel szemben a M5S miniszterelnök-jelöltje Luigi Di Maio sajtóértesülések szerint máris a PD-nek ajánl...
2018-03-06 13:44:12
Brüsszel rémálma körvonalazódik az olasz választások első er
... marad-e Európai legöregebb és leggázabb politikusa?

3. A szövetségen belül Berlusconi Forza Italia nevű pártja, vagy a szélsőjobb Liga a befutó, és az utóbbi esetben ennek vezére, Matteo Salvini pályázhat-e a kormányfői székre?

4. Mekkorát bukik a kormányzó balközépnek nevezett Demokrata Párt és élén a volt miniszterelnök, Matteo Renzi?

5. És a leg...
2018-03-05 18:54:11
Olasz választások - Az Öt Csillag Mozgalom bemutatta a kormányát, a jobbközép is készen áll a kormányzásra
... "akár még idős nagynénikéket is".
Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) elnöke bejelentette, hogy ha a jobbközép kerül kormányra, minisztert neveznek ki a szociális igazságosságért. Matteo Salvini az Északi Liga vezetője azt mondta, ha a jobbközép győz, másnap kiteszik az országból az illegális bevándorlókat. "Megvédjük az olaszokat és megvédjük az olasz határokat"- jelen...
2018-03-01 20:12:57
Olasz választások - Silvio Berlusconi: az olasz jobbközép nyeri a választásokat
... (M5S), amelyet "veszélyes szektának" nevezett.
Kijelentette, hogy az olasz balközép utóbbi ötéves kormányzása sorozatos puccsokból állt, hiszen három miniszterelnök (Gianni Letta, Matteo Renzi, Paolo Gentiloni) váltotta egymást, anélkül, hogy az olaszok megválasztották volna őket.
Silvio Berlusconi az Európai Unióról kijelentette, "nem a népek, hanem a bürokraták" unió...
2018-02-25 23:35:15
Az olasz választók 37 százaléka még nem tudja, kire voksol március 4-én
... 35 millió választót jelentett.
Az affariitaliani.it politikai hírportál felmérései szerint a Silvio Berlusconi vezette jobbközép koalíció jelenleg 34 és 38,5 százalék között áll. A Matteo Renzi vezette balközép Demokrata Párt (PD) 23 és 27 százalék között mozog, a Luigi Di Maio irányította Öt Csillag Mozgalom (M5S) pedig 27 és 30 százalék között. Ezért a még bizonytalan vála...
2018-02-01 18:53:04
Bemutatták hivatalos jelöltlistáikat az olasz pártok
... jelöltcsoportját állította össze. "Az M5S készen áll a kormányzásra, és nagy dolgokat fog végrehajtani! - hangoztatta Luigi di Maio, aki szülőhelyén Campania tartományban indul jelöltként.
Matteo Renzi a PD volt miniszterelnöke szintén szülővárosa, Firenze egyik választókörzetéből próbál visszajutni a római parlamentbe.
Az Északi Ligát vezető Matteo Salvini Milánóban i...
2018-01-29 19:09:27
1 2 3 .......27 28 ....41 42 ....54 55 56 
Címkék: Csillag Mozgalom, Matteo Renzi, Demokrata Párt, Silvio Berlusconi, Luigi Di Maio, Matteo Salvinit, Maurizio Martina, Matteo Salvini, Berlusconi Forza Italia, Giorgia Meloni, Olasz Testvérek, Északi Liga, Gianni Letta, Paolo Gentiloni, Európai Unióról, Északi Ligát, Matteo Salvini Milánóban, olasz államfő, mozgalommal közös, államfő írjon, balközép Demokrata, balközépen keres, olaszok haragja, parlamenti választásokon, olasz választások, olasz jobbközép, olasz választók, olasz pártok, olaszok ismét, urnákhoz tudjanak, helyén marad, balközép támogathatna, legtöbb szavazatot, programjukat támogató, második olasz, első végét, pártvezetők első, koalíciós megoldásokra, szövetségen belül, szélsőjobb Liga, utóbbi esetben, kormányfői székre, kormányzó balközépnek, volt miniszterelnök, jobbközép kerül, szociális igazságosságért, jobbközép győz, illegális bevándorlókat, olasz határokat, olasz balközép, olaszok megválasztották, római parlamentbe, kormányprogramot, kormányalakítási, jelöltcsoportját, sajtóértesülések,
© 2013 TVN.HU Kft.