Regisztráció  Belépés
Árpád János Potápi: conform aşteptărilor se vor aduna cele un milion de semnături necesare susţinerii iniţative
... insuficiente.
El a specificat că Ungaria şi minorităţile maghiare din alte ţări au fost foarte active în ultimii ani în domeniul extinderii drepturilor minorităţilor naţionale, adăugând că iniţiativa Minority SafePack se încadrează în rândul acestor eforturi.
Directorul de institut a explicat că au fost strânse foarte puţine semnături în Belgia, probabil din cauză că pro...
2018-03-19 19:02:57
Bíróságon próbálják érvényteleníteni a magyar zászló használata miatt kirótt bírságot a polgármesterek
... egy-egy helyi aktivista telefonszámát, aki kérésre segítséget tud nyújtani a felmerülő problémákban.
Antal Árpád arra is kitért, hogy az RMDSZ további támogató aláírásokat gyűjt a Minority SafePack európai polgári kezdeményezéshez. Hozzátette: immár hat országban gyűlt össze a megszabott küszöbérték, de az egymillió aláírásból még mintegy százezer hiányzik.
Kovászna me...
2018-03-19 16:42:22
Potápi: várhatóan meglesz az egymillió aláírás a Minority SafePack keretében
... területén, szinte minden településen jelen vannak - jegyezte meg az államtitkár.
Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója rámutatott arra: sokak számára úgy tűnik, a Minority SafePack egy magyar ügy, de ez egy összeurópai ügy is egyúttal. Az állampolgári kezdeményezés szabályai szerint nem is lenne elég csak a magyarok aláírása - mondta.
Az utóbbi néhá...
2018-03-19 15:22:33
Gaudi az ECHO TV-ben: A Nemzet ellen követ el bűntettet, aki
... a hazafiakat, hogy menjenek el minél többen, mert nemzeti ügyeket is lehet ott támogatni: alá lehet írni az elcsatolt magyarokat segítő európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezést (Minority Safepack, www.jogaink.eu) és az MVSZ trianoni és párizsi békediktátumok elleni nemzeti konzultációját is.

Meg kell mutatni Macronnak, Merkelnek és társainak, hogy a magyar függet...
2018-03-14 22:22:15
Szili Katalin: az EU a migránsokkal szívesen foglalkozik, az őshonos kisebbségekkel viszont nem
... esélyt kínál arra, hogy tehessünk valamit a határainko...
2018-02-24 13:11:48
Kövér László: magyarok és a székelyek is súlyos árat fizettek az összetartozásért
... Szeretetszolgálat, valamint a Tiszasalamon Ifjúságáért és Faluközösségéért Jóté...
2018-02-10 21:16:56
Ne relativizáljuk! Orbán lassan ott tart, hogy az ember szín
... semmi másért nem, például azért, mert a trianoni határok másik oldalán, erős, homogén, egyívású nemzetállamokban élő magyarok most éppen azon tipródnak, hogy meggyőzzék az Európai Uniót (Minority SafePack) arról, hogy a sokszínűség egy olyan érték, amelyet őrizni kell, és ebbe a sokszínűségbe a nemzeti kisebbségek nyelve és kultúrája is beletartozik.

És ne jöjjön nekem ...
2018-02-09 12:28:06
Numărul susţinătorilor iniţiativei cetăţeneşti europene pentru protejarea minorităţilor naţionale a atins 600.0
... bine că avem în mod constant probleme atunci când drepturile minorităţilor sunt la cheremul statelor", a afirmat Loránt Vincze.
Iniţiativa cetăţenească europeană pentru minorităţi, Minority SafePack a fost lansată de UDMR, împreună cu FUEN. În partea introductivă a iniţiativei, cu motto-ul "Uniţi în diversitate", se susţine că UE se bazează pe respectul demnităţii umane şi a ...
2018-02-01 17:43:35
Elérte a 600 ezret a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés támogatóinak száma
... rámutatva: "mi, a Kárpát-medencei magyarok tudjuk a legjobban, hogy folyamatosan problémáink vannak, ha a kisebbségi jogok ki vannak szolgáltatva az államok kényének-kedvének".
A Minority SafePack európai polgári kezdeményezést a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) indította el a FUEN-nel közösen. Az EU "Egység a sokféleségben" jelmondatára hivatkozó polgári kezdemény...
2018-02-01 15:43:21
Már 50 ezer aláírást gyűlt össze a Felvidéken a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés támogatására
...
Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) által jegyzett Minority SafePack kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezés az egyes kisebbségi jogok EU-s kodifikálását célozza. A kezdeményezés támogatására 2018 áprilisáig több mint egymillió aláírást kell összegyűjteni az EU legalább 7 tagországában.
Szlovákiában tavaly augusztusban indult meg az aláírásgyűjtés, ame...
2018-01-29 17:49:42
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Árpád János Potápi, Minority SafePack, ECHO TV-ben, Szili Katalin, Kövér László, Antal Árpád, Kántor Zoltán, Nemzetpolitikai Kutatóintézet, Minority Safepack, Tiszasalamon Ifjúságáért, Faluközösségéért Jóté, Európai Uniót, Loránt Vincze, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója, magyar zászló, egymillió aláírás, migránsokkal szívesen, őshonos kisebbségekkel, ember szín, kisebbségvédelmi európai, felmerülő problémákban, megszabott küszöbérték, egymillió aláírásból, állampolgári kezdeményezés, magyarok aláírása, utóbbi néhá, elcsatolt magyarokat, magyar függet, trianoni határok, olyan érték, nemzeti kisebbségek, afirmat Loránt, fost lansată, kisebbségi jogok, államok kényének-kedvének, egyes kisebbségi, kezdeményezés támogatására, összetartozásért, kezdeményezéshez, kisebbségvédelmi, érvényteleníteni, nemzetállamokban, faluközösségéért, nemzetpolitikai, polgármesterek, aláírásgyűjtés, kisebbségekkel, relativizáljuk, kezdeményezést, békediktátumok, konzultációját,
© 2013 TVN.HU Kft.