Regisztráció  Belépés
A finn függetlenség centenáriuma alkalmából koncertezik a Pannon Filharmonikusok zenekar
...
Az együttes MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hangversenyen az északi ország jeles zeneszerzőinek remekműveit tűzik műsorra; az zenekart a neves finn karmester, Ari Rasilainen dirigálja.
A Finlandia 100 elnevezésű koncert gerincét Jean Sibelius, a skandináv ország éppen hatvan éve elhunyt nemzeti zeneszerzőjének művei adják.
Mint írták, a finnek nemzeti törté...
2017-11-18 12:11:31
Bernstein és az amerikai zene áll a maraton középpontjában
... Trouble in Tahiti, amelynek zenéjét és szövegét is ő írta.
A végtelen sokoldalúságot a magyar zenei élet kiváló szereplői mutatják meg: a Budapesti Fesztiválzenekar, a Pannon Filharmonikusok, az Amadinda Ütőegyüttes, az Óbudai Danubia Zenekar, a Szent Efrém Kórus, a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Budapesti Vonósok és a Modern Art Orchestra. Fellép továbbá Várdai István legendás S...
2017-11-13 14:25:44
Folytatódik a Pannon Filharmonikusok koncertsorozata a Müpában
...
A tánc négy arcát - az élet, a halál, a csábító és a tenger - bemutató hangversenyen a szólista Bogányi Gergely zongoraművész lesz, a zenekart Cristian Mandeal dirigálja - közölték a szervezők az MTI-vel.
A koncert nyitányaként Bartók Béla Táncszvit, majd Liszt Ferenc Haláltánc című műve hangzik el. Az est szólistáját különleges kapcsolat fűzi Liszt művészetéhez és ezze...
2017-11-13 07:04:34
Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny minden szombaton az M5 csatornán
... ilyen versengés, mint mondta, ez a nézőknek is sokat ad: láthatják, mi a hat zsűritag véleménye, ugyanakkor a fiatal karmesterek teljesítményét és a három kiváló zenekart, a Pannon Filharmonikusokat, az Operaház zenekarát és az ötvenedik születésnapját ünneplő Győri Filharmonikus Zenekart is hallhatják. A Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyt szombatonként láthatják a nézők a...
2017-11-10 11:01:26
Hoppál Péter: Kocsis Zoltán isteni ihletettségű géniusz volt
...
Az eseményen nevezték el az éppen egy éve elhunyt világhírű zongoraművészről, karmesterről és zeneszerzőről a koncertterem rezidens együttesének, a Pannon Filharmonikusok zenekarának (PFZ) próbatermét.
Hoppál Péter a PFZ tagjainak részvételével rendezett ünnepségen Kocsis Zoltánt méltatva felidézte: a művész csaknem fél évszázadon át állt a magyar zenei élet élén, a nem...
2017-11-09 21:13:28
Élet és halál táncait tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok együttese a pécsi Kodály Központban
...
Az Élet és halál táncai elnevezésű est műsorának nyitányaként Bartók Béla Táncszvitje csendül fel, majd Liszt Ferenc zongorára és zenekarra írt, Haláltánc című versenyművének szólistájaként Bogányi Gergelyt hallhatja a közönség - derült ki az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményből.
A pianistát - mint írták - különleges kapcsolat fűzi Liszt művészetéhez és ezzel egy...
2017-11-09 10:51:57
Kocsis Zoltánról nevezi el pécsi próbatermét a Pannon Filharmonikusok zenekar
...
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény felidézte: a Pannon Filharmonikusok a megújulásától számítva több mint egy évtizeden keresztül élvezhette Kocsis Zoltán szakmai mentori támogatását.
Az állandó vendégkarmesterként minden évadban fellépő dirigens koncertjei teltházat vonzottak - tették hozzá, kiemelve, hogy "a rendkívül intenzív és tartalmas közös munkák emléké...
2017-10-26 10:01:47
Jubileumi koncertet adott a 60 éves Mecsek Kórus
... álló Mecsek Kórus a jubileumi koncertjén a 20-21. század magyar kóruskomponistáit "hívta műsorába", hogy az alapításának 45. évfordulóját ünneplő dombóvári Kapos Kórussal, a Pannon Filharmonikusok zenekarral, és neves szólisták közreműködésével körképet adjon saját és a hazai kórusmozgalom elmúlt évtizedeinek magyar repertoárjából.
Az esten a Kodály-évhez kapcsolódva a világh...
2017-10-17 21:27:06
#NoBabel - Új komolyzenei programsorozat fiataloknak
... október 14-én lesz a Kodály Központ párnákkal és babzsákokkal berendezett hangversenytermében, hogy a fiatalok kényelmesen, hétköznapi öltözékben, kötetlen formában élvezzék a Pannon Filharmonikusok műsorát.
A sorozatnyitó koncerten egy buddhista tanító segítségével a csendtől a zenéig kalauzolják a résztvevőket.
A programhoz kötődik egy akció is: azok a fiatalok, akik ...
2017-10-11 09:21:29
Megkezdődött a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny
... gálakoncertnek a pécsi Kodály Központ ad otthont. Az első és második fordulóban közreműködik a Magyar Operaház Zenekara és a Győri Filharmonikus Zenekar, a döntőben a versenyzők a Pannon Filharmonikusokat vezényelve mérhetik össze tehetségüket.
A fordulókat október közepétől december végéig tíz alkalommal, heti rendszerességgel az M5 csatorna tűzi műsorra.
Az eseménysoro...
2017-10-03 20:43:59
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Pannon Filharmonikusok, Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny, Hoppál Péter, Kocsis Zoltán, Kodály Központban, Kocsis Zoltánról, Mecsek Kórus, Jean Sibelius, Budapesti Fesztiválzenekar, Amadinda Ütőegyüttes, Óbudai Danubia Zenekar, Szent Efrém Kórus, Szimfonikus Zenekar, Budapesti Vonósok, Modern Art Orchestra, Várdai István, Bogányi Gergely, Cristian Mandeal, Bartók Béla Táncszvit, Liszt Ferenc Haláltánc, Pannon Filharmonikusokat, Győri Filharmonikus Zenekart, Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyt, Kocsis Zoltánt, Bartók Béla Táncszvitje, Liszt Ferenc, Bogányi Gergelyt, Kapos Kórussal, Kodály Központ, Magyar Operaház Zenekara, Győri Filharmonikus Zenekar, finn függetlenség, amerikai zene, maraton középpontjában, pécsi Kodály, együttes MTI-hez, északi ország, neves finn, skandináv ország, finnek nemzeti, végtelen sokoldalúságot, magyar zenei, tánc négy, szólista Bogányi, zenekart Cristian, koncert nyitányaként, fiatal karmesterek, három kiváló, ötvenedik születésnapját,
© 2013 TVN.HU Kft.