Regisztráció  Belépés
Választás 2018 - Potápi: a jövő azoké, akik megvédik közösségeiket
...
Potápi Árpád János a Vidékfejlesztési Program támogatásával felújított épület előtt rendezett ünnepségen hozzátette: ez igaz egy kis falura, egy városra, megyére és az országra is.
"Ha mi nem védjük meg magunkat, nem teszünk saját boldogulásunk érdekében, nem várhatunk segítséget sem" - jelentette ki. Mint mondta, így volt ez Alsóhetény esetében, mert az itt élők megfoga...
2018-03-29 22:10:03
Megkezdődött a Sebestyén Ádám székely mesemondó verseny Vaskúton
...
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a vetélkedő megnyitóján elmondta: a mesemondó versenyt az idén a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által meghirdetett Mátyás király-emlékév jegyében rendezik meg.
Emlékeztetett: a híres uralkodót 560 évvel ezelőtt választották meg Magyarország királyává, 575 éve született Koloz...
2018-03-24 11:11:33
Potápi: a szülőföldjükön boldoguló fiatalok a magyar jövőt erősítik
...
Potápi Árpád János köszöntőjében a külhoni magyar szakképzés éve program célkitűzéseiről, eddigi eredményeiről és a jövőben tervezett fejlesztéseiről szólt, rámutatva: a program célkitűzése a külhoni magyar fiatalok szülőföldön való boldogulásának elősegítése.
Az államtitkár felidézte: a külhoni szakképzés éve program megvalósítása 2015-ben kezdődött, ám azóta is tart, s...
2018-03-23 15:51:52
Újabb üzemcsarnokot adtak át a bonyhádi ipari parkban
... hamarosan kezdődik a TOP-programok megvalósítása. Az operatív program több mint 1300 milliárd forintos forrással állt tizennyolc megye és huszonkét megyei jogú város rendelkezésére.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elmondta: az ipari park címet 2005-ben elnyert területen elkészült négy ipari ép...
2018-03-20 13:25:25
Minden a szavazatért
... parlamenti kérdésében arról érdeklődött, hogy igaz-e a sajtóhír, mely szerint magyarellenes ukránok is kaptak a kárpátaljai magyar egészségügyi dolgozóknak szánt bérkiegészítésből. A kérdésre Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár válaszolt.

Magyarország tavaly ősszel döntött úgy, hogy a pedagógusok, papok és művészeti iskolák tanárai után a magyarul p...
2018-03-19 19:07:24
Árpád János Potápi: conform aşteptărilor se vor aduna cele un milion de semnături necesare susţinerii iniţative
... Federaţiei Minorităţilor Naţionale din Europa (FUEN). În cazul îndeplinirii cerinţei, UE va lua în considerare fondul iniţiativei: protecţia minorităţilor naţionale europene.
Árpád János Potápi a atras atenţia că problematica atinge 60-70 de milioane de persoane pe întreg teritoriul Europei; adăugând că între timp şi Ungaria a aderat la iniţiativă, iar adunarea semnăturilor a...
2018-03-19 19:02:57
Tusnádfürdőn felszentelték a plébánia új épületét és letették a Szent Anna tanulmányi ház alapkövét
... támogatással vásárolt meg és alakított át plébániává egy korábbi banképületet. A Szent Anna tanulmányi házat pedig a lebontott régi plébániája helyén kívánja felépíteni.
Ünnepi köszöntőjében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára példaértékűnek tartotta, hogy a tusnádfürdőiek a Ceausescu-diktatúra idején voltak képesek római katolikus ...
2018-03-18 17:12:43
Millenniumi zászlót kaptak a décsfalvi reformátusok
... építésére is vállalkozott. "Büszkék vagyunk, hogy összeköt a közös múlt, a hithű őseinkre való közös emlékezés, és a közös jövő gondolata is" - fogalmazott a kormányfő.
Az ünnepség után Potápi Árpád János a közmédiának elmondta: a zászlóval azt a kitartást szeretnék elismerni, amit a székelyek tanúsítottak az idők során a magyar haza iránt.
A décsfalvi református templ...
2018-03-17 21:43:36
A Miniszterelnökség provokációnak tartja és elítéli a magyar rendszámú autók megrongálását Beregszászon
... nélkül zajlottak Kárpátalján, rögtön a nemzeti ünnepet követő napon újabb támadás éri a kárpátaljai magyar közösséget.
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint ez az akció is egyértelmű provokáció a kárpátaljai magyarság ellen, illeszkedik az utóbbi hetek magyarellenes megnyilvánulásain...
2018-03-16 15:22:11
Március 15. - Potápi: egyre többen érezhetjük úgy, hogy Magyarország erősödik
...
Potápi Árpád János a Kossuth-szoborcsoport főtáblája másolatának avatásán hozzátette: hazánk és a térség sorsa azonban csak rajtunk, magyarokon és a közép-európai embereken múlik.
Horvay János alkotása hangsúlyozza, hogy bár Kossuth, Széchenyi és Batthyány gyújtották meg a szabadság lángját, a magyar nép egyszerű fiai szálltak harcba érte. Nem akartak mást, mint biztató ...
2018-03-14 19:22:37
1 2 3 .....20 21 ...31 32 ..40 41 42 
Címkék: Sebestyén Ádám, Árpád János Potápi, Szent Anna, Potápi Árpád János, Vidékfejlesztési Program, Federaţiei Minorităţilor Naţionale, Semjén Zsolt, Horvay János, jövő azoké, szülőföldjükön boldoguló, magyar jövőt, bonyhádi ipari, décsfalvi reformátusok, magyar rendszámú, vetélkedő megnyitóján, mesemondó versenyt, híres uralkodót, külhoni magyar, jövőben tervezett, program célkitűzése, államtitkár felidézte, külhoni szakképzés, operatív program, térség országgyűlési, ipari park, kárpátaljai magyar, kérdésre Potápi, atras atenţia, korábbi banképületet, lebontott régi, közös múlt, hithű őseinkre, közös jövő, ünnepség után, közmédiának elmondta, kitartást szeretnék, székelyek tanúsítottak, idők során, magyar haza, décsfalvi református, nemzeti ünnepet, kárpátaljai magyarság, utóbbi hetek, térség sorsa, közép-európai embereken, szabadság lángját, vidékfejlesztési, fejlesztéseiről, nemzetpolitikai, államtitkársága, célkitűzéseiről, szülőföldjükön, boldogulásának, rendelkezésére, példaértékűnek, tusnádfürdőiek,
© 2013 TVN.HU Kft.