Regisztráció  Belépés
Idén 32. alkalommal rendezik meg a Mesterségek Ünnepét
Augusztus 17.- és 20. között a Budavári palotában rendezik meg az ország legnagyobb népművészeti fesztiválját, a Mesterségek Ünnepét. A hajdani vásárok hangulatát idéző fesztivál az év várva várt családi rendezvénye, ahol kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit. Az egész napos színpadi programmal színesített rendezvény felejthetetlen élmén...
2018-07-12 22:20:06
Múzeumok éjszakája - Tárlatvezetések, csillagles és alkonyi vártúra Szolnokon
... programmal is készülnek a szervezők: fellép a Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely, a Rongyszőnyeg zenekar, a Virágom Együttes, valamint Marik Laura is. A szolnoki Musicum zenekar koncertjén Szörényi Levente dalai és a Beatles legismertebb slágerei lesznek hallhatóak, majd tánczenével is szórakoztatják a megjelenteket.
A múzeumban hallható lesz Verebes György, a Szolnoki Művész...
2018-06-14 13:51:49
Több mint háromszáz új kötet jelenik meg a 89. Ünnepi Könyvhétre
... Marno János, Háy János, Tornai József, Térey János, Takács Zsuzsa, Rakovszky Zsuzsa, Döbrentei Kornél, Végh Attila, Bán Zsófia, Bartók Imre, Kontra Ferenc, Garaczi László, Kálmán Gábor, Szörényi László, Gergely Ágnes, Krusovszky Dénes, Szilasi László, Darvasi László, Tolnai Ottó, Alexa Károly, Heller Ágnes és Mezey Katalin is - hangsúlyozta Péterfy Gergely.
A MKKE igazgatója...
2018-06-05 12:51:37
A Color együttes ragyogása és ikaruszi zuhanása
... lemezt Klárinak, de mások voltak a művészi elképzeléseik, viszont a koncerteken tökéletes volt köztük az összhang. Az is felmerült, hogy Koncz Zsuzsa következő albumát a Colorral veszi fel, Szörényi Levente művészeti irányítása mellett, de egyeztetési problémák miatt ez is csak ötlet maradt.

Közben a saját fejlődésük és útkeresésük eredményeképp elhatározták, hogy zenei...
2018-03-24 15:25:18
Aba Béla életmű-kiállítása nyílt meg a Lakitelek Népfőiskolán
... nagytakarítást! című plakátjáról elmondta, hogy bár kivívta a nagykövetségek tiltakozását, mindenki erről beszélt, miután kikerült a falakra.
Emlékeztetett arra, hogy az MDF szimbólumát Szörényi Levente ötlete alapján rajzolta meg Aba Béla, és a jelkép azután "győzelemre is vitte" kampányukat.
Aba Béla nyomdai szedést tanult, majd a lipcsei grafikai főiskola vendéghall...
2018-02-24 18:12:38
A magyar kultúra napja - Szörényi Levente kapta a Kölcsey-emlékplakettet 2018-ban
...
Jánosi Zoltán, a díjat alapító Kölcsey Társaság elnöke laudációjában elmondta, míg Bartók Béla a hangversenytermekbe és Kodály Zoltán az iskolákba, addig Szörényi Levente a beat és a rockzene segítségével vezette vissza a népdalt a helyét és a küldetését kereső, de folytonosan torz eszméktől és politikai akaratoktól manipulált ifjúság szívébe.
"Együtteseinek dalaival a k...
2018-01-22 08:17:24
Kádár-korszak közelebbről
... Közép-Kelet-Európában.
A pesti srácok, akik '56-ban elkezdték, megbuktak. Szörnyen leszámoltak velük az akkori világ. Úgy tűnt, hogy véglegesen. Aztán egyszer csak jött az Illés. Szörényi Levente és Bródy János. Hatalmas dolgot műveltek. Az ország, de az egész kommunista tábor megmozdult. Otthon úgy próbálták kifogni a szelet a vitorlából, hogy beindították az új mecha...
2018-01-11 20:21:46
Győri Könyvszalon - Sándor György kapja az alkotói díjat
... Arany János életét és költészetét mutatja be. A mozgókiállítás július 10-től járja az országot és a határon túli magyarlakta vidékeket.
Koncertet ad majd Orosz Zoltán és barátai, Szörényi Levente és a Vujicsics együttes, a Budapest Ragtime Band és az Új Bojtorján együttes. A könyvárban pedig Én kis Kínám címmel Szabó Béla fotóművész kiállítását tekinthetik meg.
Kokas É...
2017-11-14 13:33:29
A Kongresszusi Központban ad koncertet Szörényi Levente, Tolcsvay László és a Vujicsics együttes
... Vujicsics együttes pedig a délszláv dallamokkal készül - közölték a szervezők az MTI-vel.
A Vujicsics együttes zenészei csaknem négy évtizedet vártak arra, hogy együtt dolgozhassanak Szörényi Leventével. Mint írják, számukra az Illés együttes számai mindig erősen szerb és horvát karakterűek voltak, "tamburák, harmonikák, hegedűk, frulicák, gajdék után kiáltottak", ezért külön...
2017-10-20 16:42:58
Az X-Faktor smafu: a Táncdalfesztivál sztori, 1. rész
... Teca) és Molnár Piroska is.


Fotó: MTI / Keleti Éva (Forrás: archivum.mediaklikk.hu)
Heves indulatok is összecsaptak a fiatal és az idősebb generáció között, amikor Szörényi Levente és az Illés együttes énekelte el a ,,Még fáj minden csók" című dalt, vagy amikor Kovács Kati üvöltötte a világba, hogy ,,Nem leszek a játékszered" (pláne hogy...
2017-09-27 09:31:23
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: Mesterségek Ünnepét, Ünnepi Könyvhétre, Lakitelek Népfőiskolán, Szörényi Levente, Győri Könyvszalon, Sándor György, Kongresszusi Központban, Tolcsvay László, Szakajtó Szolnoki Népzenei Műhely, Virágom Együttes, Marik Laura, Verebes György, Szolnoki Művész, Marno János, Tornai József, Térey János, Takács Zsuzsa, Rakovszky Zsuzsa, Döbrentei Kornél, Végh Attila, Bartók Imre, Kontra Ferenc, Garaczi László, Kálmán Gábor, Szörényi László, Gergely Ágnes, Krusovszky Dénes, Szilasi László, Darvasi László, Tolnai Ottó, Alexa Károly, Heller Ágnes, Mezey Katalin, Péterfy Gergely, Koncz Zsuzsa, Jánosi Zoltán, Kölcsey Társaság, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Bródy János, Arany János, Orosz Zoltán, Budapest Ragtime Band, Szabó Béla, Kokas, Szörényi Leventével, Molnár Piroska, Keleti Éva, Kovács Kati, magyar kultúra, alkotói díjat, ország legnagyobb, hajdani vásárok, népi mesterségeket, kézművesek míves, egész napos, szolnoki Musicum, múzeumban hallható, művészi elképzeléseik, koncerteken tökéletes, saját fejlődésük, nagykövetségek tiltakozását,
© 2013 TVN.HU Kft.