Regisztráció  Belépés
A szakértői vélemény újabb kiegészítését rendelte el a bíróság a Szeviép-ügyben
...
Az útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó - már felszámolás alatt álló - Szeviép Zrt. három egykori vezetőjét a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett, különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettel vádolják.
A vádirat szerint a vádlottak a milliárdos forgalmat lebonyolító gazdas...
2018-05-02 11:44:12
Már több mint ötven Szeviép-károsult benyújtotta igénybejelentését
... követelése, a büntetőeljárásban bejelentett polgári jogi igénye, illetve olyan követelése van, amelynek érvényesítése érdekében polgári eljárás folyik.
Nem jogosult a kárrendezésre a Szeviép Zrt. kapcsolt vállalkozása, valamint pénzügyi intézmény és pénzforgalmi szolgáltató.
A kárrendezés maximális mértéke a csekély összegű támogatásokra vonatkozó uniós rendelet alapján ...
2018-03-13 12:32:17
Szeviép-ügy - Elkezdődött a Szeviép alvállalkozóinak kárrendezése
...
Szabó Bálint az alvállalkozók egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a döntésről tartott keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a Szeviép-ügynek 433 károsultja van, melyek közül mintegy 110 cég maradt talpon. Ezek átlagosan 30 millió forintos kártérítést kapnak. A kárrendezésre mintegy 3 milliárd forint állami forrás szükséges.
A jogász szerint a cég vezetői ...
2018-03-06 17:25:18
Lázár: a kormány közép-európai szövetségépítésben gondolkodik
... részvételével, köztük van Günther Oettinger költségvetésért felelős biztos, aki Orbán Viktorral is tárgyal majd.
A miniszter arról is beszámolt, hogy a kormány kész mérlegelni a szegedi Szeviép-ügy károsultjainak kártalanítását.
Elmondta, a károsultakat képviselő ügyvéd fordult rajta keresztül a kormányhoz, amely várja a beadványt, a kis- és középvállalkozásoknak szeretn...
2018-02-01 17:33:15
Szeviép-ügy - Állami kártalanítási programot kezdeményeztek a károsultak
... országgyűlési képviselőjéhez annak érdekében, hogy a kormány haladéktalanul és teljes körűen kártalanítsa az érintett kis- és közepes vállalkozásokat.
Szabó Bálint úgy fogalmazott, a Szeviép-ügy Magyarország egyik legjelentősebb közéleti és gazdasági bűncselekménye.
"Nyolc és fél milliárd forintot loptak el", a pénz útja egyértelműen nyomon követhető a közéleti és polit...
2018-01-31 14:52:42
Szabó Bálint: a szegedi parkolóbérletek ügyében a legelőrehaladottabb az eljárás
... meghozza az erről szóló döntést.
Megjegyezte, ez az az ügy, amelyben a legmagasabb rangú városi vezetők érintettek.
Szabó Bálint hozzátette, akár a parkolóbérletek ügyében, akár a Szeviép-ügyben ítélet születik, polgári engedetlenségi akcióba kezdenek a szegedi közhivatalokban.
A szegedi parkolóbérletek miatt indult büntetőper vádirata szerint a vádlottak - mások m...
2017-11-24 10:51:55
Krónika 1. rész (magyar-bolgár barátság, Czeglédy-ügy)
... miniszterelnök elévült Fittelina-ügyéről, illetve a balatonőszödi nyaralójáról és a Bajnai Gordon volt miniszterelnökhöz köthető Hajdú-Bét-ügyről.
Legutóbb Botka Lászlónál is f...
2017-10-19 10:21:32
Szeviép-ügy - Feljelentést tett az egyik leányvállalat ügyében az alvállalkozók képviselője
...
A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, a Szeviép-ügyben mintegy 429 millió forintot "talicskáztak ki" a Biztonsági Üzem Kft. révén, úgy, hogy azzal az összeggel a kisvállalkozókat megkárosították.
Hozzátette: a kft.-t - amely szintén csődbe ment és két tucat kisvállalkozást hagyott kifizetetlenül - Ujhelyi István korábbi szocialista országgyűlési képviselő s...
2017-04-10 10:51:29
Botka László: az emberek döntő többségének érdekeit tartjuk szem előtt
... fogjuk képviselni - hangsúlyozta. A szocialistáknak van ajánlatuk, Botka László, aki Magyarország egyik legnagyobb városában, Szegeden már bizonyított - jelentette ki.
Szabó Bálint a Szeviép Szerkezet és Vízépítő Zrt. károsultjainak képviseletében füttyel többször megzavarta a rendezvényt. Egy pénzzel megrakott kartondobozzal azt akarta kifejezni, hogy a szerinte Botka László...
2017-04-06 20:14:23
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
... válaszolta: a magyar gazdaság vonzóvá vált az amerikai cégeknek, látszik az, hogy most már nem egy összeszerelő-üzemként tekintenek Magyarországra, hanem csúcstechnológiát hoznak ide.
MSZP a Szeviép-ügyről
Harangozó Tamás (MSZP) úgy fogalmazott, hogy amióta Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje, beindult a fideszes kommunikációs gépezet, a "hazugsággyár csúcsra já...
2017-04-03 18:24:02
1 2 3 
Címkék: Szabó Bálint, Botka László, Szeviép Zrt, Likvid Kontroll Kft, Günther Oettinger, Orbán Viktorral, Szeviép-ügy Magyarország, Bajnai Gordon, Legutóbb Botka Lászlónál, Biztonsági Üzem Kft, Ujhelyi István, Szeviép Szerkezet, Vízépítő Zrt, Harangozó Tamás, szakértői vélemény, kormány közép-európai, szegedi parkolóbérletek, egyik leányvállalat, alvállalkozók képviselője, emberek döntő, hitelezők kielégítésének, vádirat szerint, milliárdos forgalmat, büntetőeljárásban bejelentett, kárrendezés maximális, csekély összegű, részét képviselő, döntésről tartott, kárrendezésre mintegy, jogász szerint, miniszter arról, kormány kész, szegedi Szeviép-ügy, károsultakat képviselő, kormány haladéktalanul, érintett kis-, pénz útja, erről szóló, legmagasabb rangú, parkolóbérletek ügyében, szegedi közhivatalokban, balatonőszödi nyaralójáról, kisvállalkozókat megkárosították, pénzzel megrakott, szerinte Botka, magyar gazdaság, amerikai cégeknek, fideszes kommunikációs, alvállalkozóinak, vagyoncsökkenést,
© 2013 TVN.HU Kft.