Regisztráció  Belépés
Tovább szigorítaná a román kormány a fegyveres szervek alkalmazottainak nyugdíjazási feltételeit
... káderhiányt okozva a nemzetbiztonsági rendszerben. A Romania Libera szerint Ponta azoktól a tábornokoktól akart ily módon megszabadulni, akiket politikai ellenfele, a jobboldali Traian Basescu államfő juttatott fontos tisztségekbe, csak azzal nem számolt, hogy a katonanyugdíjak folyamatosan növekedni fognak és veszélybe sodorják a költségvetési egyensúlyt.
Pénteken a Mihai Tu...
2017-08-07 10:51:50
Iohannis Székelyföldön - Erdélyi magyar lapok: nem hozott érdemi előrelépést az államfő látogatása
... közigazgatási és területi jellegű, és történelmileg, organikusan kialakult kulturális sajátosságok szólnak amellett, hogy ez a régió adminisztratív szempontból is egységet alkosson".
Traian Basescu korábbi elnök legalább megkísérelt úgy tenni, mintha nem pusztán önös politikai érdekből járná a Székelyföldet, hanem érdekelnék az ott élő emberek valós problémái - folytatja a sz...
2017-07-19 08:00:52
Feltételesen szabadlábra helyezik Dan Voiculescu román politikust és médiamágnást
... jelenleg kormányon levő kisebbik koalíciós pártba, az ALDE-ba beolvadt Konzervatív Párt (PC) alapítója volt. Korábban a szenátus elnöki tisztségét is betöltötte, kulcsszerepet játszott Traian Basescu volt elnöknek tisztségéből való kétszeri felfüggesztésében. Politikai befolyását főleg a családja tulajdonában levő kiterjedt médiabirodalmának köszönhette.
Voiculescuról azt gya...
2017-07-18 15:43:31
Kelemen Hunor szerint Klaus Iohannis a hivatali elődje útját járja azzal, hogy Székelyföldre látogat
...
Megjegyezte: Traian Basescu vezette be azt a szemléletet, hogy nem az erdélyi magyarság érdekvédelmi szervezetével, hanem közvetlenül az erdélyi magyar emberekkel kell tárgyalni, és - a jelek szerint - Iohannis is "ugyanazt a tanácsot kapta". Hozzátette: az RMDSZ vezetőit, székelyföldi parlamenti képviselőit nem hívták meg, ezért nem is lesznek ott Klaus Iohannis jövő keddi s...
2017-07-12 15:42:05
Újabb "szakmai" vizsgálat indult Romániában az ügyészségi vezetők munkájával kapcsolatban
... aligha éli túl a DNA élén a leváltására irányuló újabb támadást. Eddig ugyanis főleg a DNA által meghurcolt politikustársadalom - elsősorban a szociálliberális kormányszövetség és Traian Basescu volt államfő - támadta, most azonban egy belső lázadás jeleit mutatja az, hogy a kiszivárogtatott hangfelvétel a DNA egy munkaértekezletén készült.
A hangfelvételeken a beosztottai te...
2017-07-03 14:22:20
Bukaresti kormányalakítás - A román lapok a kormányfő-jelölt állítólagos titkosszolgálati kötődéséről cikkeznek
... Grindeanu-kormány megbuktatását egy száguldó autóban külső indok nélkül felrobbanó légzsákhoz hasonlította, amely egyelőre felmérhetetlen károkat okozott a szociálliberális koalíciónak.
A Traian Basescu volt államfőt támogató, a korrupcióellenes ügyészség és a hírszerzés állítólagos összefonódását rendszeresen bíráló Evenimentul Zilei című lap Chris Terhes görög katolikus pap...
2017-06-27 12:42:10
Feljelentette az RMDSZ Traian Basescut és több román hírcsatornát magyarellenes megnyilvánulásaik miatt
... hírlevelében az RMDSZ.
Porcsalmi emlékeztetett, hogy az elmúlt 24 órában "a romániai magyar közösséget diszkrimináló nacionalista" kijelentések hangzottak el a román médiában, illetve Basescu támadta a magyarság ünnepét, március 15-ét.
Basescu egyebek mellett kijelentette, a romániai magyarokat "senki nem akadályozza meg, hogy Budapesten ünnepeljenek, ahol ingyen kapnak ...
2017-06-20 19:14:26
Román kormányválság - Az RMDSZ nem szavazza meg a Grindeanu-kabinet leváltását
... keresztkérdésnek szánt újságírói közbevetésre, s példaként a marosvásárhelyi római katolikus iskola, illetve orvosi és gyógyszerészeti egyetem esetét hozta fel.
Az RMDSZ elnöke Traian Basescu magyarellenes kirohanását is elfogadhatatlannak nevezte egy volt államfő részéről, aki legalább kétszer "koldult" szavazatokat az erdélyi magyaroktól.
"Az, hogy Tariceanu és Dragnea...
2017-06-20 15:03:43
Román kormányválság - A jobbközép ellenzéki pártok nem ártják bele magukat a szociáldemokrata belharcba
... amely a nép akaratát tükrözi" - idézte Ludovic Orban PNL-elnököt az Agerpres hírügynökség.
Korábban a két kisebb ellenzéki párt - a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Traian Basescu volt államfő által alapított Népi Mozgalom Pártja (PMP) - is jelezte: a szociáldemokraták (PSD) belháborújának tekintik a válságot és nem akarják beleártani magukat a PSD-n belüli "leszám...
2017-06-19 17:50:18
Román kormányválság - A parlament elé terjesztették a Grindeanu-kormány elleni bizalmatlansági indítványt
... hivatkozva - nem jelent meg a parlament előtt, amikor ott az ellene beterjesztett bizalmatlansági indítványt olvasták fel. Nem voltak jelen a jobbközép ellenzék képviselői sem, akik - Traian Basescu volt államfő szavai szerint - távol akarják tartani magukat a szociáldemokrata "klánok" közötti leszámolástól.
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) törvényhozói, akik ado...
2017-06-18 16:43:02
1 2 3 ................54 55 ........81 82 ........108 109 110 
Címkék: Iohannis Székelyföldön, Kelemen Hunor, Klaus Iohannis, RMDSZ Traian Basescut, Romania Libera, Traian Basescu, Mihai Tu, Konzervatív Párt, Evenimentul Zilei, Chris Terhes, Ludovic Orban PNL-elnököt, Romániát Szövetség, Népi Mozgalom Pártja, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, román kormány, fegyveres szervek, államfő látogatása, hivatali elődje, ügyészségi vezetők, román lapok, kormányfő-jelölt állítólagos, jobbközép ellenzéki, szociáldemokrata belharcba, nemzetbiztonsági rendszerben, tábornokoktól akart, jobboldali Traian, katonanyugdíjak folyamatosan, költségvetési egyensúlyt, régió adminisztratív, szenátus elnöki, családja tulajdonában, erdélyi magyarság, erdélyi magyar, jelek szerint, tanácsot kapta, leváltására irányuló, szociálliberális kormányszövetség, belső lázadás, kiszivárogtatott hangfelvétel, munkaértekezletén készült, száguldó autóban, szociálliberális koalíciónak, korrupcióellenes ügyészség, hírszerzés állítólagos, romániai magyar, román médiában, magyarság ünnepét,
© 2013 TVN.HU Kft.