Belépés
Jánossomorja ’56-os (szak)irodalma
... Térségi irodalmi periodika
Balsay-Varga: Menekülés a hazából
Gloria Victis 1956
Horváth-Tulipán: In memoriam 1956
Galambos Levente: Menekülésem naplója...
2018-10-18 12:28:19
Az ember tragédiája 1. címmel tartanak bemutatót Székesfehérváron
... Lucifert Kuna Károly játssza.
Bagó Bertalan, aki a szöveg modernségét emelte ki, a londoni, a falanszter, az űr és az eszkimók színét rendezi meg. Lucifert és Ádámot Nagy Péter és Kádas József alakítja, akik az ember két oldalát mutatják meg, míg Éva Ballér Bianka lesz.
Szikora János arról beszélt, hogy egy színház akkor veszi elő Az ember tragédiáját, ha a társulatnak f...
2018-10-08 15:52:57
Animációs filmklubot indít az MMA
... Anno című filmjét láthatják a nézők, egy hétre rá Jankovics Marcell János vitéze, október 22-én Dargay Attila Lúdas Matyija lesz műsoron.
"A mozi csodája nem veszhet el. Amikor a Nepp Józseffel és Dargay Attilával közösen készített Gusztáv-sorozatunk a hatvanas években elindult, hatalmas sikert aratott a mozikban mint kísérőfilm. A Gusztáv nemzetközi sikere alapozta meg, hogy...
2018-10-08 13:12:02
Átadták a Magyar Formatervezési Díjakat
... Formatervezési Díj pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium nevében az idén 39. alkalommal hirdette meg a Magyar Formatervezési Tanács - hangzott el az eseményen.
Fülöp József kreatív iparért felelős felkért miniszteri biztos, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora kiemelte: az Innovációs és Technológiai Minisztérium nagy erőt fektet abba, hogy a magyar kreatív ...
2018-10-04 23:54:04
Átadták az Európai Polgár díjakat Budapesten a magyar kitüntetetteknek
... koncertje volt három kontinens 40 országában, elsőként készített gyerekeknek szóló népdallemezt, és CD-t jelentetett meg az agyvérzéses betegek gyógyulásáért is.
Szvorák Katalint Szájer József európai parlamenti képviselő terjesztette fel a díjra. Szájer József a művészt igazi európai polgárnak nevezte, mivel európaiként tiszteli nemzetét, büszke rá, hogy része egy közösségne...
2018-09-21 14:48:42
Leenane szépe - A Nemzetiben vendégeskedik a Kassai Thália Színház
... és filmrendező frenetikus humorral és sok vérrel átszőtt négyszereplős darabja a nézők szórakoztatása mellett mélyebb rétegekbe ás.
A drámában az öregasszony, Meg szerepében Szarvas József lép színpadra, vendégművészként érkezik a produkcióba Varga Anikó (Maureen szerepében), valamint Habodász István (Ray). A teátrum állandó színészgárdájának képviseletében Ollé Eriket (Pato...
2018-09-21 10:57:39
Színikritikusok díja: az Újvidéki Színház kapta a legjobb előadás díját
... Jordán Adél lett a legjobb. Hernádi Judit az Átrium - Kultúrbrigád A félelem megeszi a lelket című előadásában nyújtott alakításával lett a legjobb női főszereplő, Jordán Adél pedig a Katona József Színház Ascher Tamás Háromszéken című produkciója Lédájaként a legjobb női mellékszereplő a Pintér Béla által írt szerep megformálásáért.
A kritikusok két független csapat munkáját...
2018-09-21 09:26:44
A Vidi a 102. percben büntetőt hibázott
... eredményes Marko Scepovic ezúttal nem tudott túljárni Branislav Danilovic eszén. A lefújás után elszabadultak az indulatok, a felvételek alapján Marko Scepocvic (és több Vidi-játékos) és Varga József szólalkozott össze, a Vidi csatára az öltözőbe is üldözte a középpályást. A tülekedésben Benczés Miklós is a földre került.
Facevook oldali videó https://www.facebook.com/M...
2018-09-18 12:40:17
A hódmezővásárhelyi önkormányzat hitelfelvételét kezdeményezte a polgármester
... általános tartalékát, egy tervezett, de idén nem megvalósuló iskolaberuházás összegével 27-ről 70 millió forintra emelték.
A képviselők tárgyaltak a helyi televíziót működtető Szerdahelyi József Műsorszolgáltató Nonprofit Kft. gazdasági helyzetéről is. A televízió 30 év után első ízben nem közvetítette a közgyűlés ülését, az alkalmazottak pedig nem kapták meg szeptemberi bérü...
2018-09-14 21:32:41
Csaknem nyolcvan pécsi hangversenyt ad az évadban a Pannon Filharmonikusok együttes
... MTI-hez eljuttatott tájékoztató szerint a PFZ idén is a világ vezető művészeivel játszik, köztük számos hegedű- és zongoraművésszel, illetve Pálfalvi Tamás fiatal trombitavirtuózzal, Kiss József oboaprofesszorral és a Puccini-esten olasz operacsillagokkal is találkozhat a közönség. Fellép többek között Banda Ádám, Giovanni Guzzo, Bogányi Gergely és Balog József - írták.
Horv...
2018-09-11 17:23:47
1 2 3 ...................118 119 ..........178 179 ..........236 237 238 
Címkék: Magyar Formatervezési Díjakat, Európai Polgár, Kassai Thália Színház, Újvidéki Színház, Pannon Filharmonikusok, Gloria Victis, Galambos Levente, Lucifert Kuna Károly, Bagó Bertalan, Ádámot Nagy Péter, Kádas József, Ballér Bianka, Szikora János, Jankovics Marcell János, Dargay Attila Lúdas Matyija, Nepp Józseffel, Dargay Attilával, Formatervezési Díj, Technológiai Minisztérium, Magyar Formatervezési Tanács, Fülöp József, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Szvorák Katalint Szájer József, Szájer József, Szarvas József, Varga Anikó, Habodász István, Ollé Eriket, Jordán Adél, Hernádi Judit, Kultúrbrigád, Katona József Színház Ascher Tamás Háromszéken, Pintér Béla, Marko Scepovic, Branislav Danilovic, Marko Scepocvic, Varga József, Benczés Miklós, Szerdahelyi József Műsorszolgáltató Nonprofit Kft, Pálfalvi Tamás, Kiss József, Banda Ádám, Giovanni Guzzo, Bogányi Gergely, Balog József, ember tragédiája, magyar kitüntetetteknek, legjobb előadás, hódmezővásárhelyi önkormányzat, szöveg modernségét,
© 2013 TVN.HU Kft.