Belépés
Három évre megújították a POSZT vezetésének mandátumát
... (budapesti színházak), Orbán Eszter (Színházi Dramaturgok Céhe), ...
2018-10-09 10:31:06
Hé, Magyar Joe: Hobo új anyaga rockkoncerten és színházban is
... és reménytelen helykeresés ezen a káprázatos mai Magyarországon" - idézte Hobót a kommüniké.
Bár Hobo a dalok szövegeit eredetileg csak a lemezre, valamint koncertekre szánta, Vidnyánszky Attila az anyagból kétszereplős darabot rendez a Nemzeti Színházban. A bemutató november 17-én lesz a teátrum Gobbi Hilda stúdiójában, a zenekar részvételével. Hobo társa Rácz József beregsz...
2018-10-09 10:21:14
A színészek művészi fotóival népszerűsíti új bemutatóit a Nemzeti Színház
... újságokban és az interneten.
Az Álomgyár (Dreamworks) című előadás bemutatója október 3-án lesz; Ivan Viripajev darabját Viktor Rizsakov állítja színpadra. Az ember tragédiája, Vidnyánszky Attila rendezése október 19-én látható először - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.
A plakátokhoz a fotókat Rózsa Erika fotóművész készítette. Mint írják, a színész...
2018-10-01 12:02:02
A V4-országokban turnézik a Magyar Állami Operaház
...
A minden országban két estét töltő turné első napján Leos Janácek Jenufa című operája látható Vidnyánszky Attila 2004-es operaházi rendezésében. A főbb szerepeket Rálik Szilvia, Kiss B. Atilla, Kovácsházi István és Balatoni Éva mellett a lengyel Helena Zubanovich alakítja, az Opera Zenekart Kocsár Balázs vezényli - közölte a dalszínház hétfőn az MTI-vel.
A második estén ...
2018-09-24 15:33:29
Különlegességek, meglepetések a Nemzeti Színház nyílt napján
...
"A nyílt próbán a két következő bemutató, a Viktor Rizsakov rendezésében készülő Álomgyár, valamint a Vidnyánszky Attila által színpadra állított Az ember tragédiája jeleneteibe lehet bepillantani" - mondta Flament Krisztina főszervező az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.
Bakos-Kiss Gábor színművész, a nyílt nap házigazdája kitért arra, hogy Az ember tragé...
2018-09-19 10:11:25
Magyar nyelvű színészképzés indul a Beregszászi főiskolán
... tíz féléves képzés a tervek szerint a 2019/2020-as tanévben kezdődik az intézmények együttműködésének eredményeként, a majdani végzősök a Kaposvári Egyetemtől kapnak diplomát.
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettese közölte, hogy az oktatás legfeljebb tíz hallgatóval indul, akiket kaposvári tanárok a beregszászi főiskola bázisá...
2018-09-07 11:23:25
Csíksomlyói passió - Tízállomásos turnét tervez a Nemzeti Színház
... közötti nyeregben, a csíksomlyói pünkösdi zarándoklat helyszínén augusztus 18-án. A produkció társrendező-koreográfusa Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetője, rendezője Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója volt. Az előadást a Duna televízió közvetítette.
A Krisztus szenvedéseit elbeszélő darabbal az erdélyi bemutató után a tervek szerint turnéra...
2018-08-29 13:53:21
Csíksomlyói passió - vallásos téma
...- Csíksomlyói passió címmel mutat be előadást pénteken a Nemzeti Színház pénteken 18. századi ferences iskoladrámák és Szőcs Géza Passió című műve alapján. A produkció rendezője Vidnyánszky Attila, koreográfusa Zsuráfszky Zoltán.
- Vidnyánszky Attila, a darab rendezője az MTI-nek elmondta, hogy évek óta érlelődik benne a Csíksomlyói passió témája, de most érett meg a helyzet a...
2018-08-18 20:13:24
Este lesz a Csíksomlyói passió bemutatója
...
"Ennek a helynek a spiritualitása kötelez, én magam nem értem meg még semmi ehhez hasonlót" - emelte ki Vidnyánszky Attila.
Szombaton 20 órától a csíksomlyói hegynyeregben mutatja be ingyenes előadáson a Csíksomlyói passiót a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A produkciót a Duna Televízió élőben közvetíti.
A rendező kifejtette: nagy kihívá...
2018-08-18 11:41:56
Csíksomlyói passió - Szombaton mutatják be a nagyszabású produkciót a csíksomlyói hegynyeregben
...
A 20 órakor kezdődő nagyszabású produkcióról Vidnyánszky Attila az MTI-nek elmondta: a színház társulata és a táncegyüttes táncosai és zenészei mellett erdélyi vendégművészek, néptáncosok, énekesek, kórus és Molnár Levente operaénekes is fellép az előadásban.
A produkció társrendező-koreográfusa Zsuráfszky Zoltán, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője. Az előa...
2018-08-12 13:02:29
1 2 3 .......26 27 ....39 40 ...52 53 
Címkék: Magyar Joe, Nemzeti Színház, Magyar Állami Operaház, Orbán Eszter, Színházi Dramaturgok Céhe, Vidnyánszky Attila, Nemzeti Színházban, Gobbi Hilda, Rácz József, Ivan Viripajev, Viktor Rizsakov, Rózsa Erika, Leos Janácek Jenufa, Rálik Szilvia, Kiss, Kovácsházi István, Balatoni Éva, Helena Zubanovich, Opera Zenekart Kocsár Balázs, Flament Krisztina, Bakos-Kiss Gábor, Kaposvári Egyetemtől, Kaposvári Egyetem, Zsuráfszky Zoltán, Magyar Nemzeti Táncegyüttes, Szőcs Géza Passió, Duna Televízió, Molnár Levente, színészek művészi, nagyszabású produkciót, csíksomlyói hegynyeregben, dalok szövegeit, anyagból kétszereplős, bemutató november, teátrum Gobbi, zenekar részvételével, ember tragédiája, teátrum MTI-hez, fotókat Rózsa, minden országban, főbb szerepeket, lengyel Helena, dalszínház hétfőn, második estén, nyílt próbán, ember tragé, tervek szerint, intézmények együttműködésének, majdani végzősök, oktatás legfeljebb, beregszászi főiskola, csíksomlyói pünkösdi, erdélyi bemutató, produkció rendezője,
© 2013 TVN.HU Kft.