Regisztráció  Belépés
Heves tiltakozások a macedón elnök amnesztiáról szóló bejelentése ellen
... szándék vezérelte, szerintük azonban ez akadályozza azokat az erőfeszítéseket, amelyek a hazugságoktól és a tisztességtelenségektől tisztítanák meg a közéletet. Az ellenzéki, szociáldemokrata Zoran Zaev szerint az államfő bejelentése egyenesen "államcsíny", mert leállítaná az igazságszolgáltatás munkáját, ezért Gjorge Ivanovnak le kell mondania.
Az ellenzéki tüntetők éppen a...
2016-04-14 11:02:14
A macedón elnök kegyelemben részesíti a belpolitikai válságot okozó ügy gyanúsítottjait
... Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) koalícióját, valamint Nikola Gruevszki miniszterelnököt. Ez éleződött tovább tavaly év elején, miután a miniszterelnök államcsínnyel vádolta meg Zoran Zaevet, az ellenzéki Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) elnökét.
Ezt követően Zoran Zaev közzétette Gruevszkinek és a kormány több magas rangú tisztségviselőjének illeg...
2016-04-12 18:22:53
Feloszlatták a macedón parlamentet, június 5-én előre hozott választásokat tartanak
...
A vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint a Zoran Zaev vezette ellenzéki Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) képviselői már azon a parlamenti ülésen sem vettek részt, amelyen Trajko Veljanovszki házelnök bejelentette a törvényhozás feloszlatását.
Zoran Zaev úgy véli, nincsenek meg a tisztességes és szabad választások feltételei, amiért szerinte Nikola Gr...
2016-04-07 11:41:24
Nem sikerült a macedón kormánypártok és az ellenzék konzultációja a választásokról
... Gruevszki kormányfő pénteken nyújtotta be lemondását, Johannes Hahn uniós biztos pedig aznap kezdte meg tárgyalásait a négy legnagyobb párttal.
A macedón sajtó beszámolói szerint a Zoran Zaev vezette baloldali Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) szerint nem lehet áprilisban szavazást tartani anélkül, hogy a tavaly nyáron uniós közvetítéssel megszületett megállapodás...
2016-01-17 08:21:13
Új választási törvényt fogadtak el Macedóniában
... áprilisig a belügyminiszteri és a munkaügyi miniszteri posztot a baloldali Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség (SDSM) kapta meg, valamint több miniszterhelyettesi pozíció is a párté lett. A Zoran Zaev vezette párt politikusai ezen felül megvétózhatják az előre hozott választások előkészítő intézkedéseit, ha azokat el nem fogadhatónak találják.
A macedón belpolitikai válság ...
2015-11-10 13:22:20
Az EU súlyos aggodalmának ad hangot a macedóniai politikai válság miatt
... Tanácsa.
Macedóniában azt követően mérgesedett el a belpolitikai helyzet, hogy a kormány kémkedéssel és államcsíny szervezésével vádolta meg a szociáldemokrata ellenzéket, melynek vezetőjét, Zoran Zaevet emiatt rövid időre őrizetbe is vették. Zaev később olyan hangfelvételeket hozott nyilvánosságra, amelyek ilvetőjét, Zooci köa mt emiatt dően mérőre őrizeketa belpoték. Zaevjé...
2015-04-21 13:22:26
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Zoran Zaev, Gjorge Ivanovnak, Nemzeti Egység Demokratikus Pártja, Nikola Gruevszki, Zoran Zaevet, Macedóniai Szociáldemokrata Szövetség, Trajko Veljanovszki, Nikola Gr, Johannes Hahn, macedón elnök, belpolitikai válságot, macedón parlamentet, macedón kormánypártok, ellenzék konzultációja, macedóniai politikai, államfő bejelentése, ellenzéki tüntetők, miniszterelnök államcsínnyel, ellenzéki Macedóniai, kormány több, parlamenti ülésen, törvényhozás feloszlatását, négy legnagyobb, macedón sajtó, tavaly nyáron, munkaügyi miniszteri, baloldali Macedóniai, párté lett, előre hozott, macedón belpolitikai, belpolitikai helyzet, kormány kémkedéssel, szociáldemokrata ellenzéket, szociáldemokrata, miniszterelnököt, belügyminiszteri, hangfelvételeket, gyanúsítottjait, erőfeszítéseket, megvétózhatják, választásokról, miniszterelnök, nyilvánosságra, közvetítéssel, választásokat, kormánypártok, konzultációja, feloszlatását, intézkedéseit, hazugságoktól, államcsínnyel, szervezésével, aggodalmának, belpolitikai,
© 2013 TVN.HU Kft.