Regisztráció  Belépés
Tállai: a cégek 40 százaléka lett megbízható adózó
...
Kiemelte: 2018-tól a jó minősítésű adózóknál további 15 nappal, 30 napra rövidül az áfa kiutalási határidő.
A második negyedéves rangsoroláskor mintegy 295 ezer vállalkozás került az átlagos kategóriába, míg kockázatos minősítést majd 34 ezer cég kapott - tette hozzá Tállai András.
Kérdésre az államtitkár elmondta: ha egy cég kockázatos minősítést kap, de rendezi ...
2017-08-19 08:31:11
Egy nő vezeti a NAV adóslistáját
...
A NAV negyedévente teszi közzé azok listáját, akiknél az előző negyedévben jogerőre emelkedett határozatában magánszemélyeknél 10 millió, más adózóknál 100 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg.
A második negyedévben 121 adózónál állapítottak meg nagy összegű adóhiányt, közülük 78 társaság, 43 pedig magánszemély.
A második legnagyobb adóhiányt a budape...
2017-07-17 21:34:26
Krónika 5. rész (adótörvények)
... megszerzése.
Tállai András beszámolt arról is: jövőre a hal értékesítését is csupán 5 százalékos áfa terheli, ahogy az internet-szolgáltatást is, amely 24-27 milliárd forintot hagy az adózóknál.
A hazai kisüzemi sörfőzdék az 50 százalékos jövedékiadó-kedvezményt már 200 ezer hektóig igénybe vehetik, az eddigi 8 ezer hektoliter helyett.
Az adóhatóság a jövőben köz...
2017-05-16 14:57:40
Tállai András: a napokban indul a támogató eljárás mintegy másfél ezer Amerikából jövedelmet szerző adózónál
... számlainformációt kap azokról a magyar illetőségű személyekről, akik Amerikában jövedelmet szereztek - mondta az államtitkár.
A jövő héten indulhat a támogató eljárás azoknál az adózóknál, akik jövedelmet szereztek Amerikából, ám ez az összeg nem szerepel a bevallásukban. A kockázatelemzők ezúttal csak azokat a 2014-ben Amerikában osztalék- és kamatjövedelmet szerző adózókat ...
2017-02-19 08:41:06
NGM: érdemes már januárban nyilatkozni az igénybe vehető adókedvezményekről
... elmondta: az egykulcsos adórendszer és a családbarát személyi jövedelemadó-kedvezmények a tavalyi előzetes adatokat is figyelembe véve összesen több mint 3600 milliárd forintot hagytak az adózóknál 2010 óta.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számára a személyi jövedelemadó-bevallás éve lesz az idei, a hivatal készíti el csaknem 4 millió adózó szja-bevallását - mondta a helye...
2017-01-11 12:01:11
Profit7.hu - ÁSZ-elnök: a kormány állítson minden egyes adóforint elköltése elé eredménykövetelményt
... részaránya.
Célszerű lenne bevezetni a "fenntartható kifehérítés" fogalmát, hogy a gazdaság kifehérítéséből származó többletet az állam kisebb adókulcsok vagy célzott kedvezmények révén az adózóknál hagyja, s "így a kisebb adókulcsok hatására tovább fehéredhet a gazdaság" - emelte ki.
Az utóbbi években érezhetően csökkent a hazai feketegazdaság, a korábbi 24 százalékról ...
2016-12-27 13:51:52
Krónika 1. rész (zárszámadás)
... tett a "fenntartható kifehérítésre", amelynek lényege, hogy a gazdaság kifehérítéséből eredő többleteket az állam kisebb adókulcsok vagy célzott kedvezmények formájában visszahagyja az adózóknál, amelynek révén pedig tovább fehéredhet a gazdaság.
Fidesz: kiszámítható, következetes volt a költségvetés

Szűcs Lajos, a Fidesz vezérszónoka kiszámíthatónak és következete...
2016-10-14 11:31:42
ÁSZ-elnök: 2015-ben tovább mérséklődött Magyarország sérülékenysége
... tett a "fenntartható kifehérítésre", amelynek lényege, hogy a gazdaság kifehérítéséből eredő többleteket az állam kisebb adókulcsok vagy célzott kedvezmények formájában visszahagyja az adózóknál, amelynek révén pedig tovább fehéredhet a gazdaság.
Szólt arról is, hogy az ÁSZ a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál rendszeresen végzett ellenőrzései is feltártak több olyan hiányosságot ...
2016-10-14 11:01:37
Közgazdász Vándorgyűlés - ÁSZ-elnök: a közpénzek elköltésének hatékonysága befolyásolja a gazdaság versenyképes
... a fenntartható kifehérítés fogalmát, az ajánlott módszer lényege, hogy a gazdaság kifehérítéséből származó többletet az állam a kisebb adókulcsok vagy a célzott kedvezmények révén az adózóknál hagyja. Így tovább fehéredhet a gazdaság" - mutatott rá az ÁSZ elnöke.
Kiemelte: az ÁSZ régóta szorgalmazza már, hogy a költségvetési kiadásokkal szemben hatékonysági és eredményességi...
2016-09-17 17:22:26
Varga: a jövő évi költségvetés biztosítja a stabil, kiszámítható gazdasági növekedést
... közösségek érdekében végzett munkáját - mondta.
Kitért arra is, hogy az szja kulcsa jövőre is 15 százalék marad, amivel az ideihez képest jövőre 120 milliárd forinttal több marad az adózóknál. Az áfacsökkentéssel jelentősen javítani kívánják a hazai termelők versenyképességét és hozzájárulni a kereskedelmi forgalom bővüléséhez - fejtette ki.
Közölte, az áfacsökkentés és ...
2016-06-13 15:31:56
1 2 3 4 
Címkék: Tállai András, Közgazdász Vándorgyűlés, Nemzeti Adó-, Szűcs Lajos, napokban indul, támogató eljárás, igénybe vehető, kormány állítson, közpénzek elköltésének, gazdaság versenyképes, második negyedéves, átlagos kategóriába, államtitkár elmondta, előző negyedévben, második negyedévben, második legnagyobb, hazai kisüzemi, magyar illetőségű, jövő héten, kockázatelemzők ezúttal, 2014-ben Amerikában, egykulcsos adórendszer, családbarát személyi, tavalyi előzetes, adózóknál 2010, hivatal készíti, gazdaság kifehérítéséből, állam kisebb, adózóknál hagyja, kisebb adókulcsok, utóbbi években, hazai feketegazdaság, fenntartható kifehérítés, ajánlott módszer, célzott kedvezmények, költségvetési kiadásokkal, szja kulcsa, ideihez képest, áfacsökkentéssel jelentősen, hazai termelők, kereskedelmi forgalom, áfacsökkentéssel, kifehérítéséből, kockázatelemzők, kamatjövedelmet, kiszámíthatónak, feketegazdaság, sérülékenysége, eredményességi, rangsoroláskor, határozatában, kifehérítésre, értékesítését, bevallásukban,
© 2013 TVN.HU Kft.