|
|
|
... onnantól számítva még 6-8 percig főzzük.
Pici tejjel elkeverjük a keményítőt és a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a tejberizshez.
Kis alumíniumtálkákba vagy jénai tálba adagoljuk a masszánkat, és a tetejét megszórjuk a másik cs vaníliás cukorral.
Bekapcsoljuk a sütőt, és bekészítünk egy tepsit, amibe 2-3 pohár vizet töltünk.
Beleállítjuk a tepsibe... |
2010-05-05 12:34:48 |
|
|
|
|
|
|
... összeforgatjuk a tejszínhabbal. Ha szeretnénk hogy pár órát elálljon a krémünk, akkor érdemes a masszához keverni egy kevés olvasztott zselét. Nyomózsákba töltjük a krémet, és hűtött pohárba adagoljuk, úgy hogy a krém ne érje el mindenhol a pohár szélét.
Díszítés:
5 dkg ribizlit felolvasztunk a mikróban, és egy kicsit összetörjük 3 dkg porcukorral hogy levet ... |
|
2010-04-29 20:05:57 |
|
|
|
|
|
|
... őket. A sajtot lereszeljük, ízlés szerint kakukkfüvet adunk hozzá, és elkeverjük a krémsajttal. A megmosott almából cikkeket vágunk, és egy-egy darabot elhelyezünk a csirkemelleken. Mellé adagoljuk a sajtos masszát, felgöngyöljük, majd fogvájóval összetűzzük. Serpenyőben lassan, fedő alatt készre sütjük. (Ha szükséges, egy kevés bort vagy levest önthetünk alá, hogy párológőz képző... |
2010-04-29 10:36:28 |
|
|
|
|
|
|
... meleg sütőben készre sütjük.
Akkor jók, ha puhák... |
|
2010-04-28 14:24:03 |
|
|
|
|
|
|
... gazdagíthatjuk friss gyümölccsel is. Nekem most csak fagyasztott ribizlim volt, azt nem kevertem a töltelékbe...)
Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Egy sütőpapírral bélelt tepsire a tojásfehérje hab 3/4 részéből 2x3 db 30 cm hosszú csíkot húzunk egy habzsákból úgy, hogy közöttük elférjen 1-1 piskóta csík is, ahogy ... |
|
2010-04-25 20:08:13 |
|
|
|
|
|
|
... apró karikákra, hozzáadunk sót, öröltborsot, 2 tojást és annyi lisztet, hogy lágy tészta legyen.
Egy serpenyőben olajat teszünk a sütéshez, a forró olajba evő kanállal bele adagoljuk a hagymás masszát, és enyhe barnásra megsütjük. Finom nasolni való teához, de csak úgy magában is.
************************************ ************
... |
2010-04-23 06:41:32 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint pezsgő
- ízlés szerint Chartreuse likőr
- 1 db mangó
A mangót meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és poharakba adagoljuk. A gyümölcsöt meglocsoljuk egy evőkanálnyi likőrrel, majd egy órára a hűtőbe tesszük. A kelyheket feltöltjük jéghideg pezsgővel, és máris kínálhatjuk az egzotikus koktélt.... |
2010-04-22 06:10:05 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítése
Tegyük keverőtálba a lisztet, adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgákat, a sót, a porcukrot, a morzsolt élesztőt, a langyos tej felét, majd keverjük simára, és a maradék tejet is adagoljuk hozzá. A palacsintatésztát langyos helyen, konyharuhával letakarva kelesszük meg. Keverjük át, és kevés forró olajban süssünk belőle kissé vastagabb palacsintákat. A ... |
2010-04-20 07:11:17 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekkor adagoljuk bele a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk, majd langyos helyen letakarva hagyjuk pihenni legalább egy órát. Ha letelt a szieszta ideje, átgyúrjuk, és kettőbe vesszük. Lisztes nyújtótá... |
2010-04-19 16:19:51 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsöket lábosba tesszük, és felfőzzük néhány evőkan... |
2010-04-19 15:50:02 |
|
|
|
|