Belépés
Palócpecsenye
... tejföl)

Én karajból szoktam készíteni, de természetesen lehet combból vagy egyéb részekből is. A mustár mennyisége ízlés dolga és függ a mustár minőségétől is, ezért feltétlenül apránként adagoljuk és közben kóstolgassuk: cél egy kellemesen pikáns íz, de ne domináljon a mustár!

A felszeletelt, kikloffolt hús mindkét oldalát átsütöm az olajon. Eredetileg liszt...
2010-04-01 16:54:56
A tökéletes sonka párja
... tésztát, de ha elődeinknek ment, nekünk is sikerülni fog.

Ezután hozzászitálunk egy kevés lisztet, és a kezünkkel kezdjük el dagasztani a tésztát. A maradék lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, amíg jól kidolgozott, fényes, nem túl lágy tésztát kapunk, és teljesen elválik az edény oldalától. Meleg helyen kelesztjük fél óráig


A tésztát deszkára/gy...
2010-04-01 11:05:48
Epertorta kevert tésztából
... eper

Elkészítés

1. A vajat a kétféle cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. A lisztbe vegyítjük a sütőport és a sót, majd a tejjel felváltva a tojásos masszához adagoljuk.

2. A tésztát kikent 26 cm-es formába öntjük. Előmelegített sütő alsó részén, 175°C-on kb. 20 percig sütjük. Rácsra téve hűtjük.

3. A túrót szitán áttörjük és 3 evő...
2010-03-30 07:04:51
Csokoládés madártej:
... fokozatosan hozzáadjuk a csokis tejet. Visszaöntjük a lábasba, és tovább kevergetve, ...
2010-03-29 18:56:09
Sajtos golyó
... as tűzről és addig kavarjuk tovább, míg langyos nem lesz.
4. Hozzáadjuk a tojásokat, homogenizáljuk és hagyjuk kihűlni.
5. A hideg masszát habzsákból vajazott sütőlapra adagoljuk.
6. Forró sütőbe tesszük és mérsékelt lángon pirosra sütjük.
7. Kihűlés után kettévágjuk, krémet kenünk rá és kevéske reszelt sajtot szórunk, mielőtt a fedelét rárakjuk....
2010-03-29 18:14:13
Paradicsomleves rántottával:
... lángon főzzük. A körítéshez az olajjal meglocsolt kenyereket a sütő grillrácsán vagy serpenyőben megpirítjuk. A tojásokból for...
2010-03-29 09:14:49
Vietnami zöld-fűszeres
... rákokkal.
Vágjuk fel a káposztaleveleket és a zöldhagymát, adjuk hozzá a zöld fűszereket, a tésztás ragut és a reszelt répát.
A zsírpapírt fél percre meleg vízben hagyjuk, lecsöpögtetjük. adagoljuk rá a tésztás-zöldséges ragut és göngyöljük fel a papírt.
A mogyorószósz:
Olajon hevítsük a fokhagymát és a chilit, majd adagoljuk hozzá a többi hozzávalót. Folyamato...
2010-03-28 19:27:43
Sült ricottás gomba
... meleg vízbe a paradicsomot és miután megpuhul vágjuk apróra. Adjuk hozzá még a töltelék összet...
2010-03-28 19:00:26
Fasírtnyársak salsával
... grillsütőt. A nyársakat beolajozzuk és a húsgolyókra szúrjuk. 5-10 percig mind két oldalát aranybarnára grillezzü...
2010-03-28 18:24:32
Gazpacho sárga paradicsomból
... felöntjük a zöldséglevessel, rálocsoljuk a citrom levét és összedolgozzuk botmixerrel. Ízlés szerint Tabasco-szószt adunk hozzá, ma...
2010-03-28 18:21:58
1 2 3 ...........................86 87 ..............129 130 131 .............171 172 173 
Címkék: tökéletes sonka, mustár mennyisége, mustár minőségétől, kellemesen pikáns, kevés lisztet, kezünkkel kezdjük, maradék lisztet, edény oldalától, tésztát deszkára, kétféle cukorral, tojásokkal habosra, lisztbe vegyítjük, tejjel felváltva, tojásos masszához, tésztát kikent, túrót szitán, csokis tejet, hideg masszát, fedelét rárakjuk, olajjal meglocsolt, sütő grillrácsán, zöld fűszereket, tésztás ragut, reszelt répát, tésztás-zöldséges ragut, többi hozzávalót, töltelék összet, nyársakat beolajozzuk, húsgolyókra szúrjuk, citrom levét, paradicsomleves, zöldséglevessel, homogenizáljuk, lecsöpögtetjük, hozzászitálunk, összedolgozzuk, paradicsomból, előmelegített, fasírtnyársak, természetesen, palócpecsenye, visszaöntjük, kóstolgassuk, paradicsomot, aranybarnára, felszeletelt, mogyorószósz, zöldhagymát, feltétlenül, fokozatosan, minőségétől, grillrácsán, elődeinknek, kettévágjuk, rántottával, serpenyőben, kidolgozott, megpirítjuk, húsgolyókra, beolajozzuk, rálocsoljuk, botmixerrel, göngyöljük, kellemesen, grillsütőt, tojásokból,
© 2013 TVN.HU Kft.