Belépés
Somlói galuska
... kakaóval, kevés liszttel, hideg tejjel, habverővel simára, habosra keverjük ki. Hozzávegyítjük a csokoládét, majd vékony sugárban, habverővel végzett gyors keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a forró tejet, mérsékelt tűzön forrpontig hevítjük, de felforralni nem szabad. A tűzről levéve, az öntetet egy ideig még kevergetjük, majd fokozatosan a tejszínhabhoz vegyítjük, végül...
2006-11-16 17:36:35
Nincs Cím
... hozzákeverjük a gesztenyés masszához (előbb egy kevés habbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot is), majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a muffinformákba adagoljuk.
Előmelegített sütőben 175 °C-n sütjük kb. 30 percig.
Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszítjük.


Meggyes-mákos muffin
(Stahl Judit-féle)

Hozzáva...
2006-11-16 08:33:36
És még ez sem az utolsó !
... előmelegítjük 180 °C-ra, a formákat alapsoan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral.
Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióval, és a sütőformák aljára adagoljuk.
A lisztet elkeverjük a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a maradék dióval.
A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukr...
2006-11-15 21:45:08
Nincs Cím
... darabokra vágjuk és összekevrjük a citromhéjjal, a rummal és a cukorral, végül hozzáadjuk a lisztes keveréket és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
A tésztát a muffinformákba adagoljuk, és 20-25 percig sütjük. (tűpróba)
A kisült muffinokat hagyjuk hűlni a formában kb. 5 percig (letakarva), majd kivesszük őket formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A csok...
2006-11-12 21:32:42
Nincs Cím
... cukrot az olajjal, a tojásokkal és a vaníliás cukorral, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, végül belekeverjük a reszelt sárgarépát is.
A tésztát a muffinformákba adagoljuk, és kb. 20 percig sütjük (tűpróba!).




Ananászos-sárgarépás muffin ( nem kell megijedni nem olyan szörnyű mint ahogy hangzik ;-) )


Hozzávalók:|...
2006-11-12 21:29:32
És egy az elmaradtakért kárpót
... keveréket kis adagokban a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát (ha fagyasztott áfonyát használunk, fagyottan tegyük bele!), és a papírral kibélelt muffinformákba adagoljuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.




Finom fűszeres muffin


Hozzávalók:
1 ¾ cszésze liszt
1 ½ teáskan...
2006-11-07 22:20:02
Nyami
... adagokban) a vajas masszához a tejjel felváltva, majd hozzákeverjük az almakockákat. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába keverjük.
A tésztát a formákba adagoljuk, és kb. 30 percig sütjük.





Csokis-datolyás muffin


Hozzávalók:
2 maréknyi datolya
1 tábla tejcsoki vagy tortabevonó (10 dk...
2006-11-03 23:55:51
Sárgabarackhab fagylalttal
... vízben főzzük szét. Cukor helyett használhatunk mézet is. Szőrszitán törjük át, és hagyjuk kihűlni. 3 dl tejszínt hűtsünk 5-6 fokosra, és kezdjük habbá verni. Közben lassan, óvatosan adagoljuk hozzá a sárgabarackvelőt. A kész, ízesített habot kanállal formázzuk. Személyenként 1-1 sárgabarackot hámozzunk meg, magozzunk ki, vágjunk kis talpat a feleknek, és töltsük meg a habbal. Tál...
2006-10-05 07:20:45
Sacher torta
... dolgozzuk a kikevert tojássárgákhoz. Keverjük össze a lisztet a kakaóporral meg a sütőporral, és szórjuk bele a mandulát. Ezt a keveréket szitáljuk a tojásokhoz, végül a hab másik felét is adagoljuk a tésztához. Egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 45-50 percig süssük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd vágjuk három lapr...
2006-10-05 07:14:41
Rumos-habos nektarin
... öntjük, és kihűtjük. A tejszínt és a tojásfehérjéket külön-külön k...
2006-10-05 07:12:26
1 2 3 ...........................86 87 ..............129 130 .............170 171 172 173 
Címkék: Nincs Cím, Stahl Judit-féle, forró tejet, tűzről levéve, tejszínhabhoz vegyítjük, gesztenyés masszához, kevés habbal, többi habot, sütőporos lisztet, muffinformákba adagoljuk, formákat alapsoan, kisebb tálban, sütőformák aljára, lisztet elkeverjük, maradék dióval, tojást habosra, vaníliás cukr, lisztes keveréket, kisült muffinokat, vaníliás cukorral, reszelt sárgarépát, masszához keverjük, papírral kibélelt, vajas masszához, tejjel felváltva, csipet sóval, masszába keverjük, formákba adagoljuk, kikevert tojássárgákhoz, keveréket szitáljuk, tésztát hagyjuk, tojásfehérjéket külön-külön, sárgabarackvelőt, tojásfehérjéket, sárgabarackhab, muffinformákba, hozzávegyítjük, tojássárgákhoz, előmelegített, sárgabarackot, hozzákeverjük, elmaradtakért, beleforgatjuk, tejszínhabhoz, tejszínhabbal, előmelegítjük, személyenként, használhatunk, citromhéjjal, almakockákat, kilisztezett, tortaformába, sütőpapírral, belekeverjük, zabpehellyel, összekevrjük, tortabevonó, fokozatosan, fagyasztott, fagylalttal, felforralni,
© 2013 TVN.HU Kft.