Belépés
Mandulás őszibarack-saláta
... tesszük, meglocsoljuk a sziruppal, és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tapadásmentes serpenyőben megpörköljük a mandulaforgácsokat. A salátát kivesszük a hűtőből, desszertestálkákba adagoljuk, mandulaforgácsokat szórunk rá, és mentalevéllel díszítjük.


Variáció

Zselatin nélkül is elkészíthetjük, de a zselatin jobban kihozza az őszibarack ízét, és s...
2006-10-02 06:53:15
Torma, az immunerősítő
... olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek nátha és más megfázásos betegségek esetén. Fontos C-vitaminforrás, kb. kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom.

Óvatosan adagoljuk

A C-vitaminon kívül a tormában néhány ásványi anyag és nyomelem is van. Jellegzetes íze ingerli a szemet és a szaglóideget. A torma valójában növényi drog. Túlzott fogyasztása...
2006-10-01 00:49:29
Málnahab
... vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és 5 percig tovább keve...
2006-09-28 07:48:49
Burgonyás lángos tejföllel
... az élesztőt, várjunk vele 5-10 percet, hogy az élesztő felfusson. Tegyük a liszthez az áttört burgonyát, két teáskanálnyi sót, majd a kovászt. Állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Dagasszuk 10 percig. Takarjuk le tiszta konyharuhával, és langyos helyen kelesszük háromszorosára.
Borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, majd vizes...
2006-09-27 02:13:37
Körtekrém mandulával
... kivájjuk, a gyümölcsöket kockákra vágjuk, és 2 dkg olvasztott vajban 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Meghintjük 2 evőkanál cukorral, és 2 percig karamellizáljuk. A masszát kis tálkákba adagoljuk. Felmelegítjük a tejszínt, a tojássárgákat 1 evőkanál cukorral meg a mandulaaromával felverjük, és fokozatosan belekeverjük a tejszínbe. A keveréket a körtékre öntjük, hűlni hagyjuk, m...
2006-09-25 06:59:03
Kukoricapelyhes muffin
... összekeverjük, végül hozzáadjuk a mézet, az olvasztott Rámát, és egyesével a tojásokat. Óvatosan összekeverjük, beleöntjük a tejet, és fényes, sima masszává dolgozzuk. Kivajazott muffinformákba adagoljuk, és meleg sütőben addig sütjük, míg felfújódnak, és ha ujjainkkal megnyomjuk, kemények maradnak (kb. 15-20 perc). Még melegen kivesszük a formákból, és minyonpapírokra tesszük. Hi...
2006-09-25 06:57:19
Kávébombák
... majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a kávét. Hozzáadjuk a kis darabokra tördelt csokoládét, és simára keverjük. Levesszük a tűzről, és fél órát hűlni hagyjuk. Kis papírtálcácskákra adagoljuk, és dióval, mogyoróval, csokis kávészemekkel vagy manduladarabokkal díszítjük.


Variáció

Kávé helyett 3 evőkanál narancslikőrrel, konyakkal whiskey-vel, rummal...
2006-09-22 06:42:35
Juharszirupos fondü
... megbarnuljanak. Az almákat és a körtéket is meghámozzuk, felszeleteljük, és citromlével meglocsoljuk. A piskóta "héját" levágjuk, és a tésztát nagy kockákra szeleteljük. Kistányérokra adagoljuk, a gyümölcsöket tálalótálra tesszük. A fondühöz a narancs héjából 1 kávéskanálnyit lereszelünk, a levét kinyomjuk. A bort, a szirupot, a narancs levét és héját, a fahéjdarabkákat, a szegfűs...
2006-09-14 07:37:04
Illatos csokikrém
... tejszínbe dobjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a darabokra tört csokoládét, és feloldjuk. A tojássárgá...
2006-09-14 07:28:34
Csokoládés madártej
... csokis tejet. Az egészet visszaöntjük a lábasba, és állandóan kevergetve, kislángon, vigy...
2006-09-11 07:15:05
1 2 3 ...........................86 87 ..............129 130 .............171 172 173 
Címkék: Fontos C-vitaminforrás, salátát kivesszük, zselatin jobban, őszibarack ízét, tormában néhány, torma valójában, áttört burgonyát, gyümölcsöket kockákra, mandulaaromával felverjük, körtékre öntjük, olvasztott Rámát, tésztát nagy, gyümölcsöket tálalótálra, narancs héjából, levét kinyomjuk, narancs levét, tűzről levéve, darabokra tört, egészet visszaöntjük, mandulaaromával, karamellizáljuk, narancslikőrrel, fahéjdarabkákat, minyonpapírokra, kukoricapelyhes, muffinformákba, elkészíthetjük, kávéskanálnyit, megbarnuljanak, felszeleteljük, belecsorgatjuk, háromszorosára, összekeverjük, tapadásmentes, cukorszirupot, kávészemekkel, tojássárgákat, juharszirupos, kistányérokra, vitaminforrás, mentalevéllel, konyharuhával, felmelegítjük, immunerősítő, teáskanálnyi, felforraljuk, szaglóideget, gyümölcsöket, meglocsoljuk, belekeverjük, aranybarnára, visszaöntjük, vastagságúra, megpörköljük, serpenyőben, citromlével, tálalótálra, beletesszük, szeleteljük, fokozatosan, jellegzetes, meghámozzuk, fogyasztása, felfújódnak, lereszelünk,
© 2013 TVN.HU Kft.