Regisztráció  Belépés
Négy évtizedes mélyponton a brit munkanélküliség, de csökkennek a reálbérek
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint az októberben zárult három hónapban átlagosan 4,3 százalék volt az állástalanok aránya. Ez 1975 óta a legalacsonyabb szint.
Az egy évvel korábbi azonos időszakban 4,8 százalékos volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában.
Az ONS beszámolója szerint ugyanakkor a heti átlagos nominálbér az augusztustól ok...
2017-12-13 14:12:50
Három százalék felett a brit infláció
A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árindex 3,1 százalékkal volt magasabb novemberben, mint egy évvel korábban. Októberben és szeptemberben egyaránt 3 százalék volt a teljes kosárra számolt tizenkét havi brit infláció.
Nagy-Britanniában 2012 márciusa óta nem mértek a novemberinél gyorsabb éves infláció...
2017-12-12 12:10:26
Továbbra is ötéves csúcson a brit infláció, de nem gyorsult
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árak 3 százalékkal voltak magasabbak októberben, mint egy évvel korábban. Szeptemberben ugyanennyi volt a tizenkét havi brit infláció.
Nagy-Britanniában 2012 márciusa óta nem mértek ennél gyorsabb éves inflációt.
Az elemzői közösség és a Bank of England -...
2017-11-14 13:12:15
Londoni elemzők: gyorsult, de valószínűleg tetőzött is a magyar gazdaság növekedési üteme a harmadik negyedévbe
...
Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics közgazdászai a keddi előzetes adatismertetés előtti prognózisukban közölték: a feltörekvő európai gazdaságokra kidolgozott növekedési előrejelző modelljük - Emerging Europe GDP Tracker - arra vall, hogy a térség hazai össztermékének éves összevetésű átlagos növekedési üteme a harmadik negyedévben 4,...
2017-11-13 16:12:42
Ötéves csúcson a brit infláció
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árindex 3 százalékkal volt magasabb szeptemberben, mint egy évvel korábban.
Nagy-Britanniában 2012 márciusa óta nem mértek ennél gyorsabb éves inflációt.
Augusztusban 2,9 százalék volt a teljes kosárra számolt tizenkét havi brit infláció.
Az ONS szeri...
2017-10-17 12:03:06
Londoni elemzők: valamelyest tovább gyorsulhatott szeptemberben a magyar infláció
...
A Morgan Stanley globális bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői a keddi adatismertetés előtti prognózisukban közölték: az augusztusi 2,6 százalék után a múlt hónapra 2,8 százalékos tizenkét havi inflációt várnak Magyarországon.
A ház szerint az általa valószínűsített gyorsulás fő hajtóerői között vannak az üzemanyagárak, val...
2017-10-09 18:14:25
Négyévi csúcsot állított be a brit infláció
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a fogyasztói árak a múlt hónapban 2,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.
Legutóbb májusban mértek hasonló ütemű tizenkét havi inflációt Nagy-Britanniában. Az akkori, szintén 2,9 százalékos éves infláció 2013 júniusa óta a legmagasabb volt.
Augusztusra az elemzői konszenzus 2,8 száza...
2017-09-12 12:32:43
Tovább csökkent a brit munkanélküliség, rekordmagas a foglalkoztatottság
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a második negyedévben átlagosan 4,4 százalék volt az állástalanok aránya, ami több mint négy évtizede, 1975 óta a legalacsonyabb szint.
Az egy évvel korábbi azonos időszakban 4,9 százalékos volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában.
Az idei első negyedévhez képest 57 ezerrel, 1 millió 484 ezerre csökk...
2017-08-16 13:32:14
Brexit - Növelik az orvosképzésben elérhető helyek számát Angliában
... adatok szerint az elmúlt években hozzávetőleg négymillióan maradtak körzeti orvos nélkül.
A brit orvosi regisztert vezető szervezet, a General Medical Council (GMC) múlt heti adatismertetése szerint a Brexit miatt nyolc százalékkal csökkent tavaly január és idén május között a Nagy-Britanniában engedélyt kapó, az Európai Uniós más tagországaiból érkező orvosok száma.
A ...
2017-08-09 12:31:55
Váratlan ütemben romlik a brit termelőágazatok teljesítménye
A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteki adatismertetése szerint a feldolgozóipar bruttó kibocsátási értéke a májussal zárult három hónapban 1,1 százalékkal csökkent a februárban véget ért előző három hónap teljesítményéhez képest.
Az ONS hangsúlyozza, hogy két éve nem esett vissza ilyen mértékben a háromhavi összevetésű mozgó termelési index.
A brit gyáripar termelése ...
2017-07-07 15:27:59
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Capital Economics, Emerging Europe GDP Tracker, Morgan Stanley, General Medical Council, Európai Uniós, brit munkanélküliség, brit infláció, magyar gazdaság, harmadik negyedévbe, magyar infláció, orvosképzésben elérhető, brit termelőágazatok, brit statisztikai, októberben zárult, állástalanok aránya, legalacsonyabb szint, munkanélküliség Nagy-Britanniában, heti átlagos, lakhatási költségek, évvel korábban, teljes kosárra, novemberinél gyorsabb, tizenkét havi, elemzői közösség, egyik legnagyobb, keddi előzetes, feltörekvő európai, térség hazai, harmadik negyedévben, keddi adatismertetés, múlt hónapra, általa valószínűsített, fogyasztói árak, múlt hónapban, legmagasabb volt, elemzői konszenzus, második negyedévben, idei első, elmúlt években, brit orvosi, feldolgozóipar bruttó, májussal zárult, februárban véget, háromhavi összevetésű, brit gyáripar, teljesítményéhez, adatismertetése, munkanélküliség, valószínűsített, termelőágazatok, orvosképzésben, magyarországon, adatismertetés, prognózisukban,
© 2013 TVN.HU Kft.