Regisztráció  Belépés
Továbbra is ötéves csúcson a brit infláció, de nem gyorsult
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árak 3 százalékkal voltak magasabbak októberben, mint egy évvel korábban. Szeptemberben ugyanennyi volt a tizenkét havi brit infláció.
Nagy-Britanniában 2012 márciusa óta nem mértek ennél gyorsabb éves inflációt.
Az elemzői közösség és a Bank of England -...
2017-11-14 13:12:15
Londoni elemzők: gyorsult, de valószínűleg tetőzött is a magyar gazdaság növekedési üteme a harmadik negyedévbe
...
Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics közgazdászai a keddi előzetes adatismertetés előtti prognózisukban közölték: a feltörekvő európai gazdaságokra kidolgozott növekedési előrejelző modelljük - Emerging Europe GDP Tracker - arra vall, hogy a térség hazai össztermékének éves összevetésű átlagos növekedési üteme a harmadik negyedévben 4,...
2017-11-13 16:12:42
Ötéves csúcson a brit infláció
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árindex 3 százalékkal volt magasabb szeptemberben, mint egy évvel korábban.
Nagy-Britanniában 2012 márciusa óta nem mértek ennél gyorsabb éves inflációt.
Augusztusban 2,9 százalék volt a teljes kosárra számolt tizenkét havi brit infláció.
Az ONS szeri...
2017-10-17 12:03:06
Londoni elemzők: valamelyest tovább gyorsulhatott szeptemberben a magyar infláció
...
A Morgan Stanley globális bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői a keddi adatismertetés előtti prognózisukban közölték: az augusztusi 2,6 százalék után a múlt hónapra 2,8 százalékos tizenkét havi inflációt várnak Magyarországon.
A ház szerint az általa valószínűsített gyorsulás fő hajtóerői között vannak az üzemanyagárak, val...
2017-10-09 18:14:25
Négyévi csúcsot állított be a brit infláció
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a fogyasztói árak a múlt hónapban 2,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.
Legutóbb májusban mértek hasonló ütemű tizenkét havi inflációt Nagy-Britanniában. Az akkori, szintén 2,9 százalékos éves infláció 2013 júniusa óta a legmagasabb volt.
Augusztusra az elemzői konszenzus 2,8 száza...
2017-09-12 12:32:43
Tovább csökkent a brit munkanélküliség, rekordmagas a foglalkoztatottság
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a második negyedévben átlagosan 4,4 százalék volt az állástalanok aránya, ami több mint négy évtizede, 1975 óta a legalacsonyabb szint.
Az egy évvel korábbi azonos időszakban 4,9 százalékos volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában.
Az idei első negyedévhez képest 57 ezerrel, 1 millió 484 ezerre csökk...
2017-08-16 13:32:14
Brexit - Növelik az orvosképzésben elérhető helyek számát Angliában
... adatok szerint az elmúlt években hozzávetőleg négymillióan maradtak körzeti orvos nélkül.
A brit orvosi regisztert vezető szervezet, a General Medical Council (GMC) múlt heti adatismertetése szerint a Brexit miatt nyolc százalékkal csökkent tavaly január és idén május között a Nagy-Britanniában engedélyt kapó, az Európai Uniós más tagországaiból érkező orvosok száma.
A ...
2017-08-09 12:31:55
Váratlan ütemben romlik a brit termelőágazatok teljesítménye
A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteki adatismertetése szerint a feldolgozóipar bruttó kibocsátási értéke a májussal zárult három hónapban 1,1 százalékkal csökkent a februárban véget ért előző három hónap teljesítményéhez képest.
Az ONS hangsúlyozza, hogy két éve nem esett vissza ilyen mértékben a háromhavi összevetésű mozgó termelési index.
A brit gyáripar termelése ...
2017-07-07 15:27:59
Négy évtizedes mélyponton a brit munkanélküliség, de csökkennek a reálbérek
...
A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a márciussal zárult három hónapban átlagosan 4,6 százalék volt az állástalanok aránya. Ez 1975 óta a legalacsonyabb szint.
Az egy évvel korábbi azonos időszakban 5,1 százalékos volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában.
Az ONS szerdai adatai szerint a 16 és 64 év közötti korcsoportban 74,8 százalékos a...
2017-05-17 15:23:41
MNB: tovább gazdagodtak a háztartások az első negyedévben
... vásárlásával, amiből 27 milliárd a tőzsdei részvényekbe ment.Az életbiztosítási tartalékait 41 milliárd forinttal növelte a lakosság.

Horváth András, a Takarékbank elemzője az adatismertetés után az MTI-nek írt kommentárjában arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdaság és a reálbérek folyamatos és dinamikus növekedésével párhuzamosan tovább növekedhet a háztartások pénz...
2017-05-17 14:13:49
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: Capital Economics, Emerging Europe GDP Tracker, Morgan Stanley, General Medical Council, Európai Uniós, Horváth András, brit infláció, magyar gazdaság, harmadik negyedévbe, magyar infláció, brit munkanélküliség, orvosképzésben elérhető, brit termelőágazatok, első negyedévben, brit statisztikai, lakhatási költségek, évvel korábban, tizenkét havi, elemzői közösség, egyik legnagyobb, keddi előzetes, feltörekvő európai, térség hazai, harmadik negyedévben, teljes kosárra, keddi adatismertetés, múlt hónapra, általa valószínűsített, fogyasztói árak, múlt hónapban, legmagasabb volt, elemzői konszenzus, második negyedévben, állástalanok aránya, legalacsonyabb szint, munkanélküliség Nagy-Britanniában, idei első, elmúlt években, brit orvosi, feldolgozóipar bruttó, májussal zárult, februárban véget, háromhavi összevetésű, brit gyáripar, márciussal zárult, tőzsdei részvényekbe, életbiztosítási tartalékait, adatismertetés után, reálbérek folyamatos, háztartások pénz, teljesítményéhez, valószínűsített,
© 2013 TVN.HU Kft.