Belépés
Gulyás: egészséges keresztény egyházak nélkül nincs egészséges társadalom Európában
... ünnepi közgyűlésén beszélt erről, amelyet Takaró Károly református lelkész, korábbi protestáns tábori püspök nyugdíjba vonulása alkalmából tartottak.
Kiemelte: Magyarországon évszázados adottság az állam és az egyház szétválasztott léte, éppen ebből következik számukra az együttműködés parancsa.
A miniszter szerint "ma olyan időket élünk, amikor a kordivat mindent vitat...
2018-09-30 15:01:32
Sargentini-jelentés - CDU-s politikus: története egyik legnagyobb hibáját követte el az EP
... Vaatz.
A Sargentini-jelentésben a magyar sajtó helyzetéről tett megállapításokat bírálva hozzátette: a jelentés nyugat-európai készítői abból indulnak ki, hogy Nyugat-Európában természetes adottság a sajtó teljes szabadsága, holott a német média működését tekintve kérdés, hogy ez valóban így van-e.
Kiemelte: számos felmérés bizonyítja, hogy Németországban az újságírók na...
2018-09-12 17:03:18
Megelégedés
... legmélyebb örvénybe, tragikus pusztulásba és romlásba tudja taszítani az embert.
Igénk arra tanít, hogy a megelégedés olyan tulajdonsága a léleknek, amit meg kell tanulni. Nem természeti adottság, amellyel együtt születünk, hanem olyan szerzett képesség, mint például a számolás, amit el kell sajátítanunk, be kell gyakorolnunk ahhoz, hogy használni tudjuk.
Az Ige arra is ...
2018-09-04 08:35:17
Három év alatt közel megduplázódott a kerékpározók száma a Tisza-tónál
...
"Infrastrukturális szempontból kitűnő egyedi adottság, hogy a Tisza-tó gátrendszerének tetején épített aszfaltos úton úgy lehet kerékpározni, hogy nem kell tartani az autóforgalomtól, amely általában a legnagyobb visszatartó erőt jelenti a bringások számára" - fogalmazott Bogdán Csaba, aki hozzátette: pár éve a gátakat kezelő vízügyi igazgatóság letette a voksát a kerékpároso...
2018-09-03 09:31:14
Botond Bálint:A GENDER TUDOMÁNYTALAN BARBÁRSÁG
... Nyugaton már elérték, hogy teljesen egészséges tízéves gyermekeket hormonkezelhessenek a biológiai nemük megváltoztatása céljából, azzal a címszóval, hogy a gyerekeknek, függetlenül a biológiai adottságaiktól, nemüktől, jogukban áll a nemüket ,,szabadon" megválasztani.

Jelenleg ehhez még kell a szülő kezdeményezése és beleegyezése, de folyik a nyomulás, hogy ...
2018-08-14 22:29:47
Jékely Zoltán: Kirándulás
... elveszettnek
tartván, a szénaeregető lyukba
rögtön utánam ugrott vakmerően,
hogy a borzasztó fekete gödörben
azonnal együtt pusztuljon velem...

Szerelem s barátság közt mily adottság,
milyen elem a testvérszeretet?
A barátságnál több és áldozatban
a szerelemnél tán nem kevesebb.
De ha ilyen, ki mondja meg, belőle
mért csa...
2018-08-06 08:07:02
Új nemzeti integrációs akciótervet készít a német kormány
... nem azonosulnának az országgal és a társadalommal - tette hozzá Ferda Ataman.
A többi között kiemelte: valamennyi politikai erőnek egyértelműen el kell ismernie, hogy a sokszínűség adottság, megváltoztathatatlan tény Németországban.
Az integrációs csúcstalálkozókon eddig rendre részt vett az éppen hivatalban lévő belügyminiszter. A tárca jelenlegi vezetője, Horst Seehofe...
2018-06-13 22:18:03
A bennünk élő gyilkos


A kriminológusok és pszichológusok régóta keresik a választ arra, hogy mitől lesz gyilkos egy emberből. A jelek szerint genetikai és nevelési okok állnak a háttérben.

Gyilkos agyak

Az elmúlt évtizedekben a ,,bűnöző hajlamú" emberekkel foglalkozó tudósok egyre inkább az agymű...
2018-04-18 19:10:41
Vágyódás
... helyett, koccintunk pezsgővel.

Elérhető lenne a magaslat,
s mindig híre volna tavasznak.
Állat-ember jólakottan nézne,
tehetség-tudomány...
2018-03-15 18:53:19
A reményben örvendezők
... bizakodás. Megérzik, hogy az erkölcsi rendnek van szerzője, s hogy az ember többre hivatott, mint amit konkrétan megél. Ezért mi keresztények könnyen megértjük, hogy a remény mint egzisztenciális adottság ott van az emberben, s állandóan sarkallja, bátorítja és keresésre ösztönzi.

A remény vagy a semmi

Az utóbbi évtizedek tudományos és technikai haladása te...
2018-02-03 21:09:20
1 2 3 ..........34 35 .....52 53 .....68 69 70 
Címkék: Botond Bálint, GENDER TUDOMÁNYTALAN BARBÁRSÁG, Jékely Zoltán, Takaró Károly, Bogdán Csaba, Ferda Ataman, Horst Seehofe, kerékpározók száma, német kormány, reményben örvendezők, egyház szétválasztott, együttműködés parancsa, miniszter szerint, kordivat mindent, magyar sajtó, jelentés nyugat-európai, sajtó teljes, német média, megelégedés olyan, legnagyobb visszatartó, bringások számára, gátakat kezelő, biológiai nemük, biológiai adottságaiktól, nemüket &#8222, szülő kezdeményezése, szénaeregető lyukba, borzasztó fekete, barátságnál több, többi között, sokszínűség adottság, integrációs csúcstalálkozókon, éppen hivatalban, tárca jelenlegi, választ arra, jelek szerint, elmúlt évtizedekben, erkölcsi rendnek, ember többre, remény mint, remény vagy, utóbbi évtizedek, megállapításokat, gátrendszerének, testvérszeretet, belügyminiszter, autóforgalomtól, megváltoztatása, egzisztenciális, németországban, megduplázódott, adottságaiktól, pszichológusok, kriminológusok, magyarországon, kezdeményezése, szétválasztott,
© 2013 TVN.HU Kft.