|
|
|
... tárolóhely számára a 10-13 °C-os pince, ahol legfeljebb egy hétig őrzi meg minőségét felvágatlanul.
Szinte kizárólag nyersen fogyasztjuk, de gyümölcssalátának, bólénak is kiváló alapanyaga. Magja nyugodtan fogyasztható, ráadásul a gyümölcshús ízét, enyhe, ám jellegzetes aromáját jobban kihozza.
Ha minden tapasztalatunkat bevetve is sikerül éretlen, savanykás vagy legaláb... |
2010-06-22 13:42:02 |
|
|
|
|
|
|
... boldogan pakol kosarába olyan élelmiszereket, amelyeket egészségesnek gondol. De ez nem mindig van így.
(...)
Az ömlesztett sajtok, sajtkrémek, kockasajtok kiindulási alapanyaga a kemény vagy félkemény sajtok gyártásánál keletkező selejt. Ez a selejt jó minőségű, ám esztétikailag hibás, nem szívesen vásárolnánk meg a boltban. Ezért ezeket összeaprítják, és az... |
|
2010-06-21 18:36:26 |
|
|
|
|
|
|
... Ausztrián és Horvátországon kívül máshol nem ismerik. A masszából finom süteménytöltelékek, krémek is készíthetők, amit már más országok konyhái is ismernek.
Korzikán a Pietra sör alapanyaga. A sziget híres a szárított gesztenye pörkölésével, majd megőrlésével készült gesztenyelisztjéről, amivel levest készítenek. Az olasz Piemont tartományban részben gesztenyelisztből készül... |
2010-06-21 16:20:39 |
|
|
|
|
|
|
... kukoricát, paprikát, paradicsomot, uborkát, avokádót, földimogyorót és dinnyét termesztettek, majd i. e. 2500 körül népszerűvé vált a gyapot. A gyapot a szőttesek egyik legfontosabb alapanyaga lett, a szövés pedig az egyik legfontosabb művészi kifejezési formává vált a perui civilizációk körében.
A földművelés fejlődését és a lakosság számának növekedését i. e. 2700 és 2200 k... |
|
2010-06-20 22:09:44 |
|
|
|
|
|
|
... összetörve, 2 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, fél teáskanál fahéj, akár ki is lehet hagyni), 2 dl darált dió, 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A száraz és folyékony részek alapanyagait külön összekeverjük, majd a két részt lazán egybeforgatjuk (nem kell simára keverni!). Ha túl száraz, akkor teszünk még bele egy kevés tejet.
A sütőt 190 fokra előmelegítjü... |
|
2010-06-19 01:06:23 |
|
|
|
|
|
|
... különösen, ha óvatosan, különálló szemeket fagyasztunk le, így mélyhűtötten is alkalmas lesz díszítésre.
Pezsgővel kínálva csábító, erotikus hangulatot teremtő csemegének tartják. Bólé alapanyaga is lehet, ebben az esetben badacsonyi fehér rizling, konyak, egri bikavér és természetesen pezsgő is illik hozzá.
Jól konzerválható is: szörp, dzsem, lekvár, befőtt egyaránt kés... |
2010-06-18 16:12:55 |
|
|
|
|
|
|
Mindennapok gyümölcsei
Feketeribizli: hatékony C-vitamin-bomba
Alig tudunk róla valamit, miközben hazánk a feketeribizli gyógynövényi drogjának egyik legnagyobb európai exportőre. Gyümölcsként rendszerint nyersen fogyasztjuk, ha ugyan eszünkbe jut...
Ismerjük meg!
Van,... |
2010-06-17 16:10:33 |
|
|
|
|
|
|
... igazán amatőr és lebukásveszélyes módszer. Ha ízre mindenki nem tud is különbséget tenni, színre, méretre könnyen felismerhető, melyik máj milyen szárnyasból származik. A borjúpörkölt alapanyaga viszont remekül kiváltható pulykacombbal, persze jó adag vörösborral csapva el a jellegzetes ízt. Ezzel a trükkel vendéglátósunk szerint tíz vendégből kilenc megvezethető, de előfordult ol... |
2010-06-16 15:58:42 |
|
|
|
|
|
|
Popey torta
60dkg cukor
4 tojás
24 dkg ráma margarin
6 ek.méz
fél liter tej
2 cs.sütőpor
60 dkg liszt
töltelékhez:
60 dkg darált dió
30 dkg porcukor
fél zacskó mazsola
1 rumaroma
kókuszreszelék
2 cs.csokoládés-pudingpor
1l tej
5 db vaniliás cukor
Recept
A tészta alapany... |
2010-06-16 14:07:01 |
|
|
|
|
|
|
Mindennapok gyümölcsei
Az ellenállhatatlan cseresznye: az istenek eledele
Nehéz ellenállni a ropogós cseresznyének. Úgy kínálja magát, ahogy talán egyetlen más gyümölcs sem. Olyan, mint a chips, a sós mogyoró vagy a sült krumpli. Nehéz abbahagyni. De miért is kellene?
Ismerjük meg!
... |
2010-06-14 11:09:13 |
|
|
|
|