Belépés
Mindennapok gyümölcsei
... tárolóhely számára a 10-13 °C-os pince, ahol legfeljebb egy hétig őrzi meg minőségét felvágatlanul.
Szinte kizárólag nyersen fogyasztjuk, de gyümölcssalátának, bólénak is kiváló alapanyaga. Magja nyugodtan fogyasztható, ráadásul a gyümölcshús ízét, enyhe, ám jellegzetes aromáját jobban kihozza.
Ha minden tapasztalatunkat bevetve is sikerül éretlen, savanykás vagy legaláb...
2010-06-22 13:42:02
Kálciumrablók kőröztetnek
... boldogan pakol kosarába olyan élelmiszereket, amelyeket egészségesnek gondol. De ez nem mindig van így.

(...)

Az ömlesztett sajtok, sajtkrémek, kockasajtok kiindulási alapanyaga a kemény vagy félkemény sajtok gyártásánál keletkező selejt. Ez a selejt jó minőségű, ám esztétikailag hibás, nem szívesen vásárolnánk meg a boltban. Ezért ezeket összeaprítják, és az...
2010-06-21 18:36:26
Mindennapok gyümölcsei
... Ausztrián és Horvátországon kívül máshol nem ismerik. A masszából finom süteménytöltelékek, krémek is készíthetők, amit már más országok konyhái is ismernek.
Korzikán a Pietra sör alapanyaga. A sziget híres a szárított gesztenye pörkölésével, majd megőrlésével készült gesztenyelisztjéről, amivel levest készítenek. Az olasz Piemont tartományban részben gesztenyelisztből készül...
2010-06-21 16:20:39
Peru
... kukoricát, paprikát, paradicsomot, uborkát, avokádót, földimogyorót és dinnyét termesztettek, majd i. e. 2500 körül népszerűvé vált a gyapot. A gyapot a szőttesek egyik legfontosabb alapanyaga lett, a szövés pedig az egyik legfontosabb művészi kifejezési formává vált a perui civilizációk körében.
A földművelés fejlődését és a lakosság számának növekedését i. e. 2700 és 2200 k...
2010-06-20 22:09:44
Csokis-diós muffin
... összetörve, 2 evőkanál cukor, 1 csomag sütőpor, fél teáskanál fahéj, akár ki is lehet hagyni), 2 dl darált dió, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A száraz és folyékony részek alapanyagait külön összekeverjük, majd a két részt lazán egybeforgatjuk (nem kell simára keverni!). Ha túl száraz, akkor teszünk még bele egy kevés tejet.
A sütőt 190 fokra előmelegítjü...
2010-06-19 01:06:23
Mindennapok gyümölcsei
... különösen, ha óvatosan, különálló szemeket fagyasztunk le, így mélyhűtötten is alkalmas lesz díszítésre.
Pezsgővel kínálva csábító, erotikus hangulatot teremtő csemegének tartják. Bólé alapanyaga is lehet, ebben az esetben badacsonyi fehér rizling, konyak, egri bikavér és természetesen pezsgő is illik hozzá.
Jól konzerválható is: szörp, dzsem, lekvár, befőtt egyaránt kés...
2010-06-18 16:12:55
Mindennapok gyümölcsei
Mindennapok gyümölcsei

Feketeribizli: hatékony C-vitamin-bomba

Alig tudunk róla valamit, miközben hazánk a feketeribizli gyógynövényi drogjának egyik legnagyobb európai exportőre. Gyümölcsként rendszerint nyersen fogyasztjuk, ha ugyan eszünkbe jut...

Ismerjük meg!

Van,...
2010-06-17 16:10:33
6 trükk, amellyel az ........
... igazán amatőr és lebukásveszélyes módszer. Ha ízre mindenki nem tud is különbséget tenni, színre, méretre könnyen felismerhető, melyik máj milyen szárnyasból származik. A borjúpörkölt alapanyaga viszont remekül kiváltható pulykacombbal, persze jó adag vörösborral csapva el a jellegzetes ízt. Ezzel a trükkel vendéglátósunk szerint tíz vendégből kilenc megvezethető, de előfordult ol...
2010-06-16 15:58:42
Popey torta
Popey torta
60dkg cukor
4 tojás
24 dkg ráma margarin
6 ek.méz
fél liter tej
2 cs.sütőpor
60 dkg liszt

töltelékhez:
60 dkg darált dió
30 dkg porcukor
fél zacskó mazsola
1 rumaroma
kókuszreszelék
2 cs.csokoládés-pudingpor
1l tej
5 db vaniliás cukor


Recept

A tészta alapany...
2010-06-16 14:07:01
Mindennapok gyümölcsei
Mindennapok gyümölcsei

Az ellenállhatatlan cseresznye: az istenek eledele

Nehéz ellenállni a ropogós cseresznyének. Úgy kínálja magát, ahogy talán egyetlen más gyümölcs sem. Olyan, mint a chips, a sós mogyoró vagy a sült krumpli. Nehéz abbahagyni. De miért is kellene?

Ismerjük meg!
...
2010-06-14 11:09:13
1 2 3 .......................146 147 ...........217 218 219 220 221 ............292 293 294 
Címkék: 10-13 °C-os, hétig őrzi, gyümölcshús ízét, ömlesztett sajtok, kemény vagy, masszából finom, sziget híres, szárított gesztenye, olasz Piemont, szőttesek egyik, szövés pedig, egyik legfontosabb, perui civilizációk, földművelés fejlődését, lakosság számának, kevés tejet, esetben badacsonyi, feketeribizli gyógynövényi, borjúpörkölt alapanyaga, trükkel vendéglátósunk, tészta alapany, ellenállhatatlan cseresznye, istenek eledele, ropogós cseresznyének, sült krumpli, tapasztalatunkat, lebukásveszélyes, ellenállhatatlan, vendéglátósunk, élelmiszereket, horvátországon, kókuszreszelék, egybeforgatjuk, felvágatlanul, esztétikailag, kálciumrablók, feketeribizli, termesztettek, egészségesnek, összekeverjük, cseresznyének, konzerválható, természetesen, pulykacombbal, összeaprítják, földimogyorót, tartományban, gyógynövényi, pörkölésével, gyümölcsként, fogyasztható, alapanyagait, megőrlésével, előmelegítjü, paradicsomot, felismerhető, civilizációk, legfontosabb, megvezethető, borjúpörkölt, mélyhűtötten, gyártásánál, mindennapok,
© 2013 TVN.HU Kft.