Belépés
Csokoládé! Ez az igazi jó!
... Nyugat-Európában elterjedt.
A 19. században a világ kakaótermésének egyharmadát még Spanyolországban itták meg, de 1900-ban már Németország vezetett.

Hogyan készül?
Alapanyaga a mexikói kakaófa 20-30 magot tartalmazó termése. Az erjesztett, szárított, pörkölt szemekből - ún. kakaóbabból - nyerik a kakaóvajat és a kakaóport.
Az első táblás csok...
2007-05-13 01:13:37
Zöldbab egész nyáron
Étkezésünknek fontos alapanyaga a zöldbab. Sárga vagy zöld hüvelyei igen gyorsan, szinte egyik napról a másikra válnak szedésre alkalmassá. Ha ennél korábban szedjük, akkor a termés kevés lesz, ha későbbre halasztjuk a szedést, akkor szálkás, rágós bab kerül az asztalra. A folyamatos érés feltétele a szakaszos vetés. Ezért április közepétől hetenként vessük kisebb területre. ĺgy a ...
2007-05-11 00:58:28
Guillotine-t gyártani tilos
VÁNCSA ISTVÁN
Guillotine-t gyártani tilos

Meggyújtjuk a gázt, előszedjük a nagy serpenyőt, vajat teszünk bele, tűzre rakjuk. Kivesszük a hűtőből a tojásokat.

Tojásaink szarosak.

Sajnos a tyúk ugyanazon testnyílásán át termeli ki a tojást, melyen keresztül szervezetének salakanyagait távoztatja, így óhatatlanul előfordul...
2007-05-09 11:30:07
Együnk zöldségeket!
... amelyekből kiderül, milyen betegségeket előzhetünk meg a zöldség-, illetve gyümölcsfogyasztással.


A gyümölcsök, zöldségek, és szójabab termékek mind nélkülözhetetlen alapanyagai az egészséges életmódnak, míg az elhízás kifejezetten káros következményekkel járhat. A táplálkozás és a túlsúlyosság, illetve a különféle rákbetegségek közötti összefüggés felderítése n...
2007-05-04 17:42:31
EU vezető orsz. kultúrtört. 1.
Az EU vezető országainak kultúrtörténete és kultúraértelmezések



Kultúraértelmezések, a kultúra szűk- és tág fogalma

Lexikális megfogalmazásban a kultúra a szellemi és az anyagi javak összesszége, (de a tudomány, függetlenül attól, hogy szellemi természetű, kultúrán kivüli(?).
A szóhasználat az újság-, ...
2007-05-03 21:32:48
Kedvenc földim:az eper
... percig mérsékelten forraljuk. A tetején képződött habot leszedjük.

A hajdan a francia császárnék luxus csemegéjének számító eper ma a világ legkedveltebb gyümölcsei és konyhai alapanyagai közé tartozik. Készülhet belőle szörbet, leves, desszert, turmix, fagylalt, sütemény, lekvár, bor, de a koktéloknak is az egyik legkedveltebb alkotó- és díszítő eleme. Az alábbiakban ...
2007-04-30 08:35:18
Dió
... használják. Az ilyen főzettel mosott barna haj csillogóvá válik, sötétebb árnyalatot kap.
Az olívaolajban kifőzött kopács kiváló hajkenő, dióolajként árusítják.
A barna fapác alapanyaga is a zöld burokból készül.

Érdekesség
* Régen fejtetű ellen is használták a diót.
* A likőripar is előszeretettel alkalmazza.
* A diókopácsból...
2007-04-26 05:52:18
Óvatosságra intés!
... mint a tífusz, a sárgaláz és az influenza.


Az erőszakos bűncselekmények több mint 90%-át kenyérfogyasztás után 24 órán belül követik el.


A kenyér alapanyaga a tésztának nevezett szubsztancia. Kísérletek során bebizonyosodott: ebből az anyagból néhány dekagramm elég, hogy egy egér megfulladjon tőle. Az átlag magyar ennek sokszorosát fogyasztja ...
2007-04-21 13:51:33
Bőrtápláló zöldségmaszkok
... pakolást, amelyek gazdag vitaminforrások
Bőrtápláló zöldségmaszkok, amelyek otthon is elkészíthetők

A zöldségek, mint természetes vitaminforrások, kiváló arcszépítő maszkok alapanyagai. Egy jó recept a szakembertől, s máris keverhetjük az arcra valót - saját kezűleg!

Frissítés uborkával

Az uborka ként és foszfort tartalmaz. Frissítő pako...
2007-04-19 00:32:42
Az ősmagyarok konyhája
... üstben főtt (fém); 2. az üst alatt a tüzet a táltos által kiválasztott fa biztosította; 3. az üst a földön állt; 4. az áldozati ételek elkészítéséhez vizet használtak. Az áldozati étel alapanyagait a táltos úgy válogatta össze, hogy azok kifejezzék a világfa hármas szintű jelképrendszerét: 1. az égivilágot a fán termett gyümölcsökkel, levelekkel, virágokkal és a fán összeszedett m...
2007-04-18 04:32:16
1 2 3 .......................146 147 ............220 221 ...........288 289 290 292 293 294 
Címkék: VÁNCSA ISTVÁN, ősmagyarok konyhája, világ kakaótermésének, mexikói kakaófa, első táblás, másikra válnak, termés kevés, folyamatos érés, szakaszos vetés, nagy serpeny&#245, tyúk ugyanazon, egészséges életmódnak, elhízás kifejezetten, különféle rákbetegségek, kultúra szűk-, anyagi javak, tetején képződött, francia császárnék, világ legkedveltebb, egyik legkedveltebb, ilyen főzettel, olívaolajban kifőzött, barna fapác, zöld burokból, erőszakos bűncselekmények, kenyér alapanyaga, tésztának nevezett, anyagból néhány, egér megfulladjon, átlag magyar, arcra valót, uborka ként, táltos által, földön állt, áldozati ételek, áldozati étel, világfa hármas, nélkülözhetetlen, spanyolországban, kenyérfogyasztás, jelképrendszerét, megfogalmazásban, kultúrtörténete, vitaminforrások, kakaótermésének, bűncselekmények, bebizonyosodott, elkészítéséhez, zöldségmaszkok, előszeretettel, legkedveltebb, elkészíthetők, rákbetegségek, szervezetének, salakanyagait, gyümölcsökkel, étkezésünknek, kifejezetten, testnyílásán, kiválasztott,
© 2013 TVN.HU Kft.