|
|
|
... Nyugat-Európában elterjedt.
A 19. században a világ kakaótermésének egyharmadát még Spanyolországban itták meg, de 1900-ban már Németország vezetett.
Hogyan készül?
Alapanyaga a mexikói kakaófa 20-30 magot tartalmazó termése. Az erjesztett, szárított, pörkölt szemekből - ún. kakaóbabból - nyerik a kakaóvajat és a kakaóport.
Az első táblás csok... |
2007-05-13 01:13:37 |
|
|
|
|
|
|
Étkezésünknek fontos alapanyaga a zöldbab. Sárga vagy zöld hüvelyei igen gyorsan, szinte egyik napról a másikra válnak szedésre alkalmassá. Ha ennél korábban szedjük, akkor a termés kevés lesz, ha későbbre halasztjuk a szedést, akkor szálkás, rágós bab kerül az asztalra. A folyamatos érés feltétele a szakaszos vetés. Ezért április közepétől hetenként vessük kisebb területre. ĺgy a ... |
2007-05-11 00:58:28 |
|
|
|
|
|
|
VÁNCSA ISTVÁN
Guillotine-t gyártani tilos
Meggyújtjuk a gázt, előszedjük a nagy serpenyőt, vajat teszünk bele, tűzre rakjuk. Kivesszük a hűtőből a tojásokat.
Tojásaink szarosak.
Sajnos a tyúk ugyanazon testnyílásán át termeli ki a tojást, melyen keresztül szervezetének salakanyagait távoztatja, így óhatatlanul előfordul... |
2007-05-09 11:30:07 |
|
|
|
|
|
|
... amelyekből kiderül, milyen betegségeket előzhetünk meg a zöldség-, illetve gyümölcsfogyasztással.
A gyümölcsök, zöldségek, és szójabab termékek mind nélkülözhetetlen alapanyagai az egészséges életmódnak, míg az elhízás kifejezetten káros következményekkel járhat. A táplálkozás és a túlsúlyosság, illetve a különféle rákbetegségek közötti összefüggés felderítése n... |
2007-05-04 17:42:31 |
|
|
|
|
|
|
Az EU vezető országainak kultúrtörténete és kultúraértelmezések
Kultúraértelmezések, a kultúra szűk- és tág fogalma
Lexikális megfogalmazásban a kultúra a szellemi és az anyagi javak összesszége, (de a tudomány, függetlenül attól, hogy szellemi természetű, kultúrán kivüli(?).
A szóhasználat az újság-, ... |
2007-05-03 21:32:48 |
|
|
|
|
|
|
... percig mérsékelten forraljuk. A tetején képződött habot leszedjük.
A hajdan a francia császárnék luxus csemegéjének számító eper ma a világ legkedveltebb gyümölcsei és konyhai alapanyagai közé tartozik. Készülhet belőle szörbet, leves, desszert, turmix, fagylalt, sütemény, lekvár, bor, de a koktéloknak is az egyik legkedveltebb alkotó- és díszítő eleme. Az alábbiakban ... |
2007-04-30 08:35:18 |
|
|
|
|
|
|
... használják. Az ilyen főzettel mosott barna haj csillogóvá válik, sötétebb árnyalatot kap.
Az olívaolajban kifőzött kopács kiváló hajkenő, dióolajként árusítják.
A barna fapác alapanyaga is a zöld burokból készül.
Érdekesség
* Régen fejtetű ellen is használták a diót.
* A likőripar is előszeretettel alkalmazza.
* A diókopácsból... |
2007-04-26 05:52:18 |
|
|
|
|
|
|
... mint a tífusz, a sárgaláz és az influenza.
Az erőszakos bűncselekmények több mint 90%-át kenyérfogyasztás után 24 órán belül követik el.
A kenyér alapanyaga a tésztának nevezett szubsztancia. Kísérletek során bebizonyosodott: ebből az anyagból néhány dekagramm elég, hogy egy egér megfulladjon tőle. Az átlag magyar ennek sokszorosát fogyasztja ... |
2007-04-21 13:51:33 |
|
|
|
|
|
|
... pakolást, amelyek gazdag vitaminforrások
Bőrtápláló zöldségmaszkok, amelyek otthon is elkészíthetők
A zöldségek, mint természetes vitaminforrások, kiváló arcszépítő maszkok alapanyagai. Egy jó recept a szakembertől, s máris keverhetjük az arcra valót - saját kezűleg!
Frissítés uborkával
Az uborka ként és foszfort tartalmaz. Frissítő pako... |
2007-04-19 00:32:42 |
|
|
|
|
|
|
... üstben főtt (fém); 2. az üst alatt a tüzet a táltos által kiválasztott fa biztosította; 3. az üst a földön állt; 4. az áldozati ételek elkészítéséhez vizet használtak. Az áldozati étel alapanyagait a táltos úgy válogatta össze, hogy azok kifejezzék a világfa hármas szintű jelképrendszerét: 1. az égivilágot a fán termett gyümölcsökkel, levelekkel, virágokkal és a fán összeszedett m... |
2007-04-18 04:32:16 |
|
|
|
|