|
|
|
... nem morzsolódnak ossze a magok. 3 óra múlva kész a isteni friss kenyér. Jó étvágyat!!!
Megjegyzés:
Az elkészítés alapszabálya: először a folyadékot, aztán a szilárd alapanyagokat, végül az élesztőt kell beletenni a sütőbe. A tészta állagát a sütés elején nem árt figyelni: ha ragacsos az állaga, akkor adjunk hozzá kis lisztet, amíg szépen elválik a sütő oldalától. H... |
2010-08-14 14:43:37 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 db tojás
fél csomag szalalkálit 1 dl langyos tejbe felfuttatni
A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk és 3 lapot sütünk a gáztepsi hátoldalán.
Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 vanília puding
2 csapott evőkanál liszt
1 db ... |
|
2010-08-12 16:12:59 |
|
|
|
|
|
|
... csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
3. A cserépedényben - amelyet ha szükséges előzőleg beáztatunk hideg vízbe - rétegesen elhelyezzük az alapanyagokat: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. A rétegezést addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A záróréteg a sajt legyen. A tejszín mennyiségét úgy állítsuk be... |
2010-08-12 15:47:57 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
3. A cserépedényben - amelyet ha szükséges előzőleg beáztatunk hideg vízbe - rétegesen elhelyezzük az alapanyagokat: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. A rétegezést addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A záróréteg a sajt legyen. A tejszín mennyiségét úgy állítsuk be, hogy... |
|
2010-08-10 20:18:42 |
|
|
|
|
|
|
... Julival, ő elkezdte tanulni a reformételek receptjeit, és aztán hamarosan olyan jól főzött, hogy ő is ezeket ette. Közben kiderült, hogy nem mindig egyszerű beszerezni a megfelelő alapanyagokat, igény pedig lenne rá. Úgyhogy végeztem egy kis piackutatást, aztán belevágtunk egy saját cégbe. Ma már nagykereskedőként forgalmazom a biotermékeket, exportálunk külföldről is, és most igy... |
|
2010-08-08 17:01:23 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
5 dkg margarin
3 evőkanál cukor
1 db tojás
fél csomag szalalkálit 1 dl langyos tejbe felfuttatni
A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk és 3 lapot sütünk a gáztepsi hátoldalán.
Krém:
20 dkg margarin... |
2010-08-08 09:16:50 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál mandulaolaj, 1 marék hámozott napraforgómag.
Elkészítés: A napraforgómagot törd össze. A mézet melegítsd fel, és keverd el a mandulaolajjal. Ezután keverd össze az alapanyagokat, melegítsd fel óvatosan, és ha kihűlt, kend óvatosan arcodra. Fél óra múlva langyos vízzel öblítsd le.
Száraz bőrre
Hozzávalók: 1 kisebb banán, 1 evőkanál tejszín... |
2010-08-05 19:30:17 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
elkészítés
1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A túrót áttörjük. A sajtot lereszeljük.
2. Ha az élesztő felfutott, összegyúrjuk az alapanyagokat. Figyeljünk, hogy a só meg az élesztő ne nagyon barátkozzanak, mert az nem tesz jót a pogácsának.... |
2010-07-31 08:45:12 |
|
|
|
|
|
|
... keverékben.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük a húst,kb 20 perc alatt. Az utolsó pár percre grillre lehet váltani.
3. Mindeközben el... |
2010-07-31 08:28:54 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál cukor
* 1 vaníliás cukor
* 25 dkg vaj vagy sütőmargarin
* 20 dkg porcukor
Elkészítés:
Tészta: Tejjel összeállítjuk az alapanyagokat, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Három lapot sütünk belőle.
Krém: A tejet, lisztet, cukrot, vaníliát sűrűre főzzük, ha kihűlt, összekeverjük a vajjal és porcukorral.
Megtöltjük ... |
2010-07-30 16:43:40 |
|
|
|
|