|
|
|
Ez olyan kérdés, mintha azt kérdeznék tőlem, hogy állok a főzéssel. Amikor még csak az alapanyagokat szedem össze, feldolgozom, senki ne várja el tőlem, hogy megmondjam milyen lesz. Várhatóan finom, mert tudok főzni, értek hozzá. Így van ez a kormánnyal is. Az étel felénél tartanak, az már látszik hogy valami ehető kisül majd belőle, de sz aki felénél éles kritikát fogalmaz meg ... |
2012-02-14 08:50:35 |
|
|
|
|
|
|
Tengelici spárga, vízibivaly, csúcsos túró
Az ország majd minden járásában találni olyan hagyományos, elfeledett alapanyagokat, amelyek kulináris kultúránk részei, mégsem ismerjük és használjuk eleget. Vagy azért, mert beszerzésük nehéz, vagy azért, mert nem tudjuk, hogyan dolgozzunk velük. Akad köztük olyan is, amelyiket még külföldi csúcséttermek séfjei is gyakra... |
|
2012-02-11 08:45:41 |
|
|
|
|
|
|
...
1 üveg meggy
4 dl tejszín
Elkészítés:
A margarint, cukrot, vaníliás cukrot krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a száraz alapanyagokat összekeverjük, a masszába szitáljuk és jól összekeverjük. A masszát egy kb. 1 literes, csillag alakú formába simítjuk (vagy egy 26 cm -es formába és utólag vágjuk körbe). Előmelegített süt... |
2012-02-04 17:47:40 |
|
|
|
|
|
|
... muffin:
125g liszt
250g sűrített tej
1 tojás
1 / 2 teáskanál vanília paszta magból vagy vanília kivonat
85g margarin
1.5 teáskanál sütőpor
az alapanyagokat kikeverem és a formákban elosztom, majd megsütöm 190 fokon 15-20 perc alatt.
Krémhez:
200g porcukor
55 g vaj, lágy
néhány csepp vanília-kivonat
1-2 ... |
|
2012-02-02 14:08:20 |
|
|
|
|
|
|
... a friss zöldség, gyümölcs, mégis válogathatunk, hogyan, mivel is erősítsük szervezetünket. A betegségek megelőzésében és legyőzésében a legjobb megoldás, ha az alábbi természetes alapanyagokat választjuk.
Torma
A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület ... |
|
2012-02-02 10:49:23 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
320 ml víz
1 db tojás
60 dkg liszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
20 g vaj
1 dkg élesztő
Elkészítés:
Az alapanyagokat a kenyérsütőgépbe töltjük és alap programon (1-es) elkészítjük.
... |
2012-02-01 18:38:50 |
|
|
|
|
|
|
... után hidrató krémet kell használni. A pakolás elkészítése előtt érdemes méretre vágni a folpakkot, amivel majd becsomagoljuk kezünket, hogy még hatásosabb eredményt érhessünk el. Az alapanyagokat összekeverve tehát kenjük fel a kézre a masszát, és bugyoláljuk be folpakkal, majd hagyjuk hatni tíz percig.
... |
2012-01-26 18:43:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
Alma,
natúr joghurt,
reszelt citromhéj,
és egy kevés tej
Elkészítés:
Az alapanyagokat a turmixba teszem és összeturmixolom.
A citrom igazi különleges ízt ad neki, cukrozás, édesítő szer,
nem szükséges!
... |
2012-01-26 18:15:30 |
|
|
|
|
|
|
... török hódoltság után: a paprika megjelenése
A török hódoltság nem kizárólag rossz értelemben fejtette ki hatásait Magyarországon. Olyan szokásokat, elkészítési módokat és alapanyagokat hoztak magukkal a törökök, amelyek aztán beépültek a kultúrába. Ilyen a kávé és a hozzá fogyasztott sütemények megjelenése is. Eleinte a kávét hívták ,,fekete levesnek", innen ... |
2012-01-25 17:43:26 |
|
|
|
|
|
|
... a sör előállításához. Damerow viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy az agyagtáblák semmiféle utalást nem tartalmaznak a kenyérsör előállítására, csupán a sörfőzdékbe szállított alapanyagokat sorolják fel.
A Ludwig Maximilian Egyetem kutatói a Müncheni Műszaki Egyetem szakértőivel közösen a Szíria északi részén lévő Tall Bazi régészeti helyszínen megpróbáltak "ókori" sört f... |
2012-01-19 15:08:25 |
|
|
|
|