|
|
|
...2x4 tojás
2x4 ek.liszt
2x4ek. cukor
ez egy adag piskóta,2 lap,de ezt lehet 4 darabba is vágni,akkor több fajtát csinálhatunk.
A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsiben ( ez kb. 35x24 cm-es) 180 fokon aranybarnára sütjük. Hasonlóképp j... |
2016-10-11 11:01:40 |
|
|
|
|
|
|
Kukába a műanyag kajákkal, készítsünk házilag extra finom szendvicseket, hamar elkészítheted. Íme, egy-két igazán finom változat!
Tíz alapkrém
Körözött alap:
tíz deka juhtúrót szitán áttörünk és öt deka vajjal simára eldolgozunk. Két kávéskanál reszelt vöröshagymával vagy apróra vágott metélőhagymával, egy mokkáskanál őrölt köménymaggal, ízlés s... |
|
2016-04-02 08:00:05 |
|
|
|
|
|
|
Télifagyi, gyerekkorunk kedvence
A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni nem akaró rajongás még most is képes a piacon tartani.
A télifagyi a hűvös hónapok kedvelt édessége volt. A nyári szezonban valódi, hűs fagylalttal megtöltött tölcséreket ilyenkor nem a cukrászdák... |
2015-03-01 22:28:49 |
|
|
|
|
|
|
Párizsi krémmel töltött omlós korongok
A cukrászatban van néhány olyan alapkrém, amelyek sokoldalúan használhatók, mesésen ízletesek és könnyű elkészíteni őket. Ezek egyike a csokoládé ganache - vagy más néven párizsi krém. Könnyű süteményben pedig egyszerűen mennyei!
A párizsi krém nem más, mint csokoládéból és tejszínből készült krém - ízesíthető a... |
|
2015-02-24 19:36:26 |
|
|
|
|
|
|
Nagyanyáink házipatikája II. rész
Rosszullétek, betegségek esetén feltétlenül orvoshoz kell fordulni, de enyhe, átmeneti panaszainkat különféle házi praktikákkal is enyhíthetjük. Nagyanyáink jól tudták, hogy fűben-fában orvosság: gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök, sőt, akár tejtermékek is segíthetnek a különféle fájdalmak és egyéb tünetek csillapításában.... |
|
2014-05-06 16:09:21 |
|
|
|
|
|
|
Gyors serpenyős padlizsánkrém
Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
olívaolaj
fokhagyma
só
bors
majonéz
mustár
Elkészítés:
A padlizsánt kockákra vágjuk, és pici vízzel serpenyőben megpároljuk lassú tűzön. Amikor már megbarnult és megpuhult teljesen, levesszük a tűzről, és megvárjuk, a... |
2014-03-21 20:10:30 |
|
|
|
|
|
|
...a torták külső bevonásához haszalatosak , habzsákba tökűlve pedig virágdiszek elkészitéséhez valók.
250 gr puha vaj, vagy margarin (nekem margarinom volt itthon)
1 teáskanál vanília-aroma
600 gr porcukor
2 evőkanál tej
Elkészítés:
Elsőként a vajat egy nagy tálban keverem össze a vanília aromával, majd hozzáadom a porcukrot. ... |
2013-09-22 15:00:20 |
|
|
|
|
|
|
...- Tea: púpozott evőkanálnyi körömvirághoz adjunk negyed liter forró vizet
- Ülőfürdő: egy kádnyi vízhez tegyünk négy maréknyi friss növényt
- Lemosás: fél liter vízhez keverjünk egy púpozott evőkanálnyi virágzatot.
- Alkoholos oldat: egy marék növényt egy liter pálinkában hagyjunk állni két hétig
... |
2013-02-21 15:54:40 |
|
|
|
|
|
|
Mignon
Hozzávalók:
Tészta: 2 × 4 tojás, 2 × 4 kanál liszt, 2 × 4 kanál cukor. Ez egy adag piskóta, 2 lap lesz belőle, de lehet 4 részre is vágni, akkor több fajtát készíthetünk.
Alapkrém: 5 dl tej, 60 g vaníliás pudingpor (másfél csomag), 20 dkg cukor, 25 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor vagy vanília esszencia.
Elkészítés:
A tés... |
2012-11-25 08:56:57 |
|
|
|
|
|
|
...
Madártej, avagy szigetek az angol krém óceánon
Az egyik kedvenc édesség hazánkban a madártej marad, akármilyen nagy iramban próbálják kiszorítani a brownie-k, muffinok, clafoutis-k őt és a palacsintát a somlói galuskával együtt. Miért madártej? Milyen variációi vannak, és hogyan kell tökéletesen elkészíteni?
A madártej nagyon finom karamellel is
|... |
2012-09-09 17:47:36 |
|
|
|
|