|
|
|
ALAPLECSÓ
Egy fej felkockázott hagymát kevés zsíron vagy olajon megfonnyasztunk, megszórjuk egy késhegynyi pirospaprikával, és ráteszünk 60 dkg lecsumázott, kisebb darabokra vágott zöldpaprikát. Kevés ideig együtt pároljuk, majd 40 dkg lehéjazott, feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé e... |
2018-07-28 13:03:45 |
|
|
|
|
|
|
... sok -sok tápanyagga
#2919
2011. június 10. 20:08
Válaszolj!
Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...
Az alaplecsó receptje négy személyre:
- egy-két szelet szalonna
- két nagy paradicsom
- négy nagy paprika (a szakértők szerint a paprika mennyisége mindig kétszerese kell legyen a para... |
|
2014-05-28 06:51:39 |
|
|
|
|
|
|
... darabokban, együtt főzzük a lecsóval.
A fentiek bármilyen keveréke, függően attól, hogy mi található a konyhában. A paprika és paradicsom szeletelésének módja, arányai is változó. Az alaplecsót, többféle feltéthez, mint rizs, vagy burgonyaköret kiegészítőjét kínáljuk, (Pl.: sült libamájhoz, sült tarjához, de illik néhány vadhúsból készült ételhez is.)
Még több rece... |
2010-09-05 13:25:15 |
|
|
|
|