Belépés
Tallóztam
... recept neked is tetszeni fog. Ha meguntad már a hagyományos vacsorákat, készítsd el ezt az fánkot! Fogyaszthatod akár sajttal, akár fokhagyma öntettel, de mivel aránylag semleges ízű az alapmassza lekvárral is eheted. Ha sósan szeretnéd enni, akkor a cukormennyiség felét használd fel.

Hozzávalók:

500 ml joghurt

1 tojás

1,5 evőkanál cukor...
2018-04-07 07:09:10
SÜTÉS NÉLKÜLI sütemények
... sütemény.


TARKEDLI

Hozzavalok: 1 db tojas, 2 dl aludtej, 3 dl liszt, 2 teaskanal sütöpor, 1
evökanal cukor, 1/2 teaskanal so, 2 evökanal margarin, vagy vaj. A
margarint felolvasztjuk, es az egeszböl 1 alapmasszat keverünk ki az
elektromos habverövel. Ennek vastagnak kell lennie, nem pedig
vekonynak, mint a palacsinta alaptesztajanak...
2015-11-16 13:57:45
Pljeskavica, csevap, mititei és társaik
... ez főleg nagy mennyiségű fahéjat és petrezselymet jelent. Ehhez az ételhez szezámmagkrémet, azaz tahinit szokás kínálni. A ciprusi sieftalies is petrezselyemmel készül, igaz, itt az alapmassza sok esetben egyféle sertés- vagy bárányhúsból áll.

A házilag készített sütni való fasírtok elkészítéséhez a különféle nemzetek konyhái nagy segítséget jelenthetnek. Ma már bárhol ...
2015-05-22 23:27:11
Mennyei marcipán
... néhány csepp természetes vagy mesterséges színezéket érdemes adagolni a masszához, méghozzá akkor, amikor a keserűmandula-kivonatot vagy rumot, illetve egyéb ízesítőt hozzáadjuk. Az alapmassza ízesíthető narancslikőrrel vagy egészen finomra darabolt kandírozott, aszalt gyümölcsökkel, citrushéjakkal is.

Ha tortát, süteményt akarunk bevonni marcipánnal, jobban járunk, ha ...
2015-02-23 23:08:08
Pljeskavica, csevap, mititei és társaik
... ez főleg nagy mennyiségű fahéjat és petrezselymet jelent. Ehhez az ételhez szezámmagkrémet, azaz tahinit szokás kínálni. A ciprusi sieftalies is petrezselyemmel készül, igaz, itt az alapmassza sok esetben egyféle sertés- vagy bárányhúsból áll.

A házilag készített sütni való fasírtok elkészítéséhez a különféle nemzetek konyhái nagy segítséget jelenthetnek. Ma már bárhol ...
2014-09-08 22:22:56
Ananászos muffin
A tésztához:
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 tk.ananász aroma
1 kisebb vékony héjú narancs
20 dkg finomliszt,
4 db.tojás
2 kk.sütőpor , 1 késhegynyi só
A fahéjas ananászhoz:
3 dl ananászkonzerv apró darabokra vágva
1-2 kk.őrölt fahéj
A mázhoz:
2 ek.ananászlé
1 tk.ananász aroma
25...
2014-01-22 11:15:35
almás receptek
... majd beleforgatjuk a főtt tésztát. Jól összekeverjük, és egy nagy serpenyőben megforrósítjuk.

Almás palacsinta
Hozzávalók: 20 db palacsintához való egyszerű palacsinta alapmassza, 50 dkg reszelt alma (tisztított állapotban mérve), 2 dl tejszín, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál porcukor

Elkészítése: A nyers palacsintamasszába belekeverem a levétől k...
2013-09-24 19:54:00
Készíts otthon párizsit ....
Az itt leírt párizsi sok más felvágott (a húsipari szakzsargonban vörösáru) alapmasszája.

50 dkg sovány disznóhús
20-25 dkg marhahús (lehet ez is disznó)
15-20 dkg zsírszalonna
1 dl hideg víz

2 dkg bio fűszersó
2 g őrölt (fehér)bors
0,5 g őrölt szerecsendióvirág
0,5 g őrölt koriander
0,3 g őrölt gyömbér
0,2 g őrölt karda...
2012-10-18 20:21:25
A rettegett szuflé: praktikák és 3 ínycsiklandozó recept
... kiszóráshoz pedig minden esetben lisztet. Az édes szuflék formáját kristálycukorral is kiszórhatjuk, így még az élvezeti értékét is növeli, mivel kissé karamellizálódik.

 Alapmassza - Az alapmassza ne legyen csomós, mert a habot hozzáadva már nem tudjuk simára keverni. A lazításhoz használt tojáshab legyen mindig jó kemény, és ne törjük össze túlságosan, amikor e...
2012-09-04 17:32:22
Sok-sok almás
... majd beleforgatjuk a főtt tésztát. Jól összekeverjük, és egy nagy serpenyőben megforrósítjuk.

Almás palacsinta
Hozzávalók: 20 db palacsintához való egyszerű palacsinta alapmassza, 50 dkg reszelt alma (tisztított állapotban mérve), 2 dl tejszín, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál porcukor

Elkészítése: A nyers palacsintamasszába belekeverem a levétől ki...
2012-08-07 12:20:57
1 2 3 4 
Címkék: SÜTÉS NÉLKÜLI, rettegett szuflé, hagyományos vacsorákat, alapmassza lekvárral, cukormennyiség felét, palacsinta alaptesztajanak, ételhez szezámmagkrémet, ciprusi sieftalies, házilag készített, különféle nemzetek, alapmassza ízesíthető, fahéjas ananászhoz, főtt tésztát, nagy serpenyőben, húsipari szakzsargonban, édes szuflék, élvezeti értékét, habot hozzáadva, lazításhoz használt, kristálycukorral, karamellizálódik, petrezselyemmel, szezámmagkrémet, alaptesztajanak, narancslikőrrel, elkészítéséhez, ananászkonzerv, megforrósítjuk, ínycsiklandozó, szakzsargonban, cukormennyiség, citrushéjakkal, petrezselymet, összekeverjük, felolvasztjuk, palacsintához, keserűmandula, beleforgatjuk, fogyaszthatod, gyümölcsökkel, zsírszalonna, kiszórhatjuk, alapmasszája, jelenthetnek, bárányhúsból, pljeskavica, mokkáskanál, marcipánnal, kiszóráshoz, mesterséges, kandírozott, elkészítése, belekeverem, alapmasszat, serpenyőben, természetes, hagyományos, hozzáadjuk, késhegynyi, alapmassza, ízesíthető, segítséget, tisztított, finomliszt,
© 2013 TVN.HU Kft.