Regisztráció  Belépés
Japán, brit, francia és kanadai írók az alternatív irodalmi Nobel-díj jelöltjei között
... szavazatot kapott négy író került a jelöltek listájára. Közülük választja ki az Ann Palsson szerkesztő, független könyvkiadó vezette zsűri a díjazottat.
Az 57 éves brit Neil Gaiman alkotói munkássága "igen terjedelmes, ő napjaink egyik legnépszerűbb fantasy- és képregényírója világszerte, korosztálytól függetlenül". Művei között van az Amerikai istenek, a Csillagpor és a Cor...
2018-08-31 12:28:54
Tizennégy bemutató a kecskeméti Katona József Színház új évadában
... az évadnyitó társulati ülésén hangsúlyozta, a közönség megtartása és az egyre színvonalasabb előadások mellett egyik kiemelt célja, hogy egyre erősödjön a társulat és a hozzá kapcsolódó alkotói kör a kecskeméti teátrumban, illetve az országos hazai fesztiválokon való részvétel mellett néhány előadást külföldön is bemutathassanak.
A direktor emlékeztetett, hogy a Csárdáskirál...
2018-08-21 20:15:06
Öt bemutatót tart a jövő évadban az Örkény István Színház
... kapta.
A 2018/19-es évad bemutatói között van a Szvetlana Alekszijevics írásai alapján készülő Secondhand - szovjetűdök című produkció, amelyet szeptember 28-án tűznek műsorra. Az előadás alkotói között van Bagossy László és Kovács D. Dániel, valamint Antal Bálint, Benkő Claudia, Dyssou Bona, Sándor Dániel Máté, Vilmos Noémi, Walters Lili és a Színház- és Filmművészeti Egyete...
2018-06-22 14:33:14
Cannes - A magyar versenyfilm nyerte a kritikusok különdíját
... pontos kamera és az erőteljes rendezés egy teljesen hétköznapi helyzet rendkívüli feszültségét és intenzitását érzelmekkel, humorral, drámaian jeleníti meg".
Mivel a rendező és a film alkotói már hazautaztak Magyarországra, a szervezők Szilágyi Zsófia rövid köszönő üzenetét felolvasták a díjátadón a megjelent újságíróknak.
Szilágyi Zsófia első mozifilmje Szamosi Zsófia...
2018-05-20 07:09:02
Novemberben kerül a magyar mozikba a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film
... állít ikonikus műveknek, kameraállásoknak, hangulatoknak és azok jelentéseinek átdolgozásával újra reflektorfénybe helyezi a filmművészet, az építészet, a dizájn és a képzőművészet ikonikus alkotóit. Sok más mellett Eisenstein, Kuroszava és Godard filmjeiből vett kompozíciókat rajzfilmesített meg. A filmben csaknem 100 ilyen hommage található - tette hozzá.
A műalkotások közü...
2018-05-04 15:51:49
Roska Tamás villamosmérnök
... Ösztöndíj Bizottság és 1999 és 2002 között pedig a kormány tudományos tanácsadó testületének tagja volt. 2002-ben, Bolyai János születésének bicentenáriumi évében ő kapta meg az Bolyai János alkotói díjat.

Kutatási területe: a neurális hálózatok, nemlineáris rendszerek és hálózatok, vizuális információfeldolgozás, valamint a celluláris szuperszámítógépek. Egyik legjelen...
2018-04-01 20:47:14
Március 15. - Kossuth-díj - Györfi Sándor szobrászművész
... készült.

"A tűz varázsa, ami az alkotáshoz is ihletet tud adni. Az izzó fém megszilárdul és meghűl az öntőformában, amit szépen kibont az ember" - mondta a művész, aki szerint az alkotói folyamat szépségéből is hihetetlen alkotói erőt lehet meríteni.
A szobrászművész beszélt arról is, hogy minden szobor közel áll hozzá. Mint fogalmazott mindig elszorul a szíve, ami...
2018-03-15 17:48:11
Március 15. - Kossuth-díj - Geszler Mária keramikusművész
... találkoztam a magyar népművészet gyönyörűségével, pesti lányként szíven ütött a Tornyai János Múzeumban felhalmozott néprajzi érték"- emlékezett vissza a művész. Ez az élmény nagy hatással volt alkotói tevékenységére is.
A művész nagy jelentőségűnek nevezte, hogy az 1960-as, 1970-es években a Kecskeméti Kerámia Stúdió megalakulásának köszönhetően találkozhatott az ország több...
2018-03-15 17:48:00
Március 15. - Kossuth-díj - Lengyel György rendező
... dolgozhattam Budapesten, Miskolcon, Veszprémben, Pécsett és Debrecenben, tévé- és rádiójátékokban is" - mondta.
Hozzátette: a rendező legfontosabb feladatának a színészekkel való jó alkotói együttműködést tartja. Enélkül az egésznek nincs értelme - jegyezte meg.
Csak pályája utolsó éveiben volt alkalma megvalósítani operarendezői terveit. "Mozart, Verdi, Csajkovszkij, Er...
2018-03-15 17:42:54
Március 15. - Átadták a Miniszterelnökség szakmai díjait
...
Ybl Miklós-díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni - önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó - építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható. Lázár János miniszter Ybl Miklós-díjat adományozott:

CALLMEYER LÁSZLÓ építésznek a magyarországi kistelepüléseken rejtőző építészeti értékek védelmében, megmentésében, azok f...
2018-03-14 14:12:47
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: Katona József Színház, Örkény István Színház, Ruben Brandt, Roska Tamás, Györfi Sándor, Geszler Mária, Lengyel György, Neil Gaiman, Szvetlana Alekszijevics, Bagossy László, Kovács, Antal Bálint, Benkő Claudia, Dyssou Bona, Sándor Dániel Máté, Vilmos Noémi, Walters Lili, Filmművészeti Egyete, Szilágyi Zsófia, Szamosi Zsófia, Ösztöndíj Bizottság, Bolyai János, Tornyai János Múzeumban, Kecskeméti Kerámia Stúdió, Lázár János, CALLMEYER LÁSZLÓ, alternatív irodalmi, kecskeméti Katona, jövő évadban, magyar versenyfilm, kritikusok különdíját, magyar mozikba, gyűjtő című, jelöltek listájára, évadnyitó társulati, közönség megtartása, egyre színvonalasabb, hozzá kapcsolódó, kecskeméti teátrumban, országos hazai, direktor emlékeztetett, előadás alkotói, erőteljes rendezés, teljesen hétköznapi, film alkotói, szervezők Szilágyi, megjelent újságíróknak, képzőművészet ikonikus, filmben csaknem, műalkotások közü, kormány tudományos, neurális hálózatok, alkotói folyamat, szobrászművész beszélt, magyar népművészet,
© 2013 TVN.HU Kft.