Regisztráció  Belépés
Mol-INA-ügy - Sajtóértesülés: Horvátország újra kérte az Interpoltól a Hernádi Zsolt elleni elfogatóparancs meg
... elfogatóparancsot ugyanabban az ügyben adták ki, amely miatt korábban már a magyar ügyészség is vizsgálódott, és bűncselekmény hiányában az eljárást megszüntette.
A horvát alkotmánybíróság 2015 júliusában hatályon kívül helyezte az Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök büntetőügyében hozott ítéletet. A hatályon kívül helyezett ítéletben részben azzal vádolták a korábbi minis...
2018-08-11 09:54:01
Marosvásárhelyi iskolaügy - Megjelent az iskola újraalapításáról szóló miniszteri rendelet
... felszámolt magyar tannyelvű oktatási intézmény újraalapítását korábban törvénnyel próbálta elérni az RMDSZ, a szociálliberális kormánykoalíció által támogatott jogszabályt azonban az alkotmánybíróság a jobbközép ellenzék óvásának helyt adva márciusban megsemmisítette.
A PSD-ALDE koalícióval a parlamentben együttműködő RMDSZ ezek után a kormánytól kérte az iskola újraalapításá...
2018-08-10 11:37:50
Marosvásárhelyi iskolaügy - RMDSZ: szeptembertől újraindul a tanítás
... tavaly felszámolt magyar tannyelvű oktatási intézmény újraalapítását korábban törvénnyel próbálták elérni, a szociálliberális kormánykoalíció által támogatott jogszabályt azonban az alkotmánybíróság a jobbközép ellenzék óvásának helyt adva márciusban megsemmisítette, ezért az RMDSZ a kormányhoz fordult.
"Kormányrendelettel módosíttattuk a diszkriminatív és pontatlan szabályz...
2018-08-10 10:22:20
Három népszavazási kezdeményezést is törvényesnek találtak Moszkvában a nyugdíjreform ügyében
... között és ezekben 2 millió aláírást összegyűjteni. Az aláírásoknak a Központi Választási Bizottság általi hitelesítését követően a népszavazásra felterjesztett kérdést már csak az alkotmánybíróság vetheti el.
A FOM közvélemény-kutató intézet június végén megjelent felmérése szerint az oroszok 80 százaléka ellenzi a nyugdíjreformot és 43 százaléka tüntetni is hajlandó lenne e...
2018-08-08 14:30:28
Quim Torra: VI. Fülöp már nem a katalánok királya
... beszélt, hogy a katalán kormány ismétlődően, tudatosan és szándékosan megsértette a törvényeket.
A nyilatkozat két nappal a függetlenségi népszavazás után születetett, amelyet az alkotmánybíróság felfüggesztő ítélete ellenére rendeztek meg, és amely rendőri erőszakba torkollt.
"Sosem késő bocsánatot kérni" - fogalmazott most Quim Torra, hozzátéve: kész fogadni a királyt ...
2018-08-01 17:12:06
Bukaresti civil szervezet: a 90-es évekbe vetné vissza Romániát, ha a román alkotmánybíróság korlátozná a kiseb
...
A szólásszabadságról és kisebbségi jogok érvényesüléséről évente átfogó jelentést készítő civilek arra reagáltak, hogy a román elnök megtámadta az alkotmánybíróságon a kihirdetésre váró új román közigazgatási törvénykönyvet, óvásában pedig számos kifogást fogalmazott meg a kisebbségi anyanyelvhasználatot pontosító vagy bővítő előírások ellen.
Az ActiveWatch aggasztónak t...
2018-08-01 15:01:49
RMDSZ frakcióvezető: a román államfő 17 éve érvényes kisebbségi jogokat törölne el
...
A szövetség szerdai hírlevele által idézett Cseke Attila arra reagált, hogy a román elnök előző nap az alkotmánybíróságon megtámadta a kihirdetésre váró új román közigazgatási törvénykönyvet, óvásában pedig számos kifogást fogalmazott meg a kisebbségi anyanyelvhasználatot pontosító vagy bővítő előírások ellen.
Komoly aggodalomra ad okot, hogy miközben Románia mintaállamn...
2018-08-01 12:31:36
Az Alkotmánybírósághoz küldte az államfő a vízgazdálkodási törvény módosítását
... alapján nem kellene engedélyeztetni, sem bejelenteni a 80 méternél sekélyebb, és csupán a házi vízigényt kielégítő kutakat.
A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható alkotmánybírósági beadványban az államfő azt írja, a jogszabály az ivóvízbázis jelenlegi állapotát és védelmét tekintve visszalépésnek minősül, ez pedig sérti az alaptörvényben is garantált egészséges kö...
2018-07-30 15:39:00
A román közigazgatási kódex magyarságnak kedvező rendelkezései ellen tüntettek Bukarestben a székelyföldi román
... államelnöktől, hogy ne hirdesse ki a törvényt.
Időközben a jogszabály nem az elnök asztalára került, hiszen a jobbközép ellenzék mintegy ötven törvényhozója megtámadta azt az alkotmánybíróságon, ezért előbb a taláros testület fog állást foglalni az ellenzék kifogásai ügyében. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az ellenzék óvását a magyar közösség elleni támadásként...
2018-07-30 11:03:40
Feltételezett gülenistákat szállító csónak süllyedt el az Égei-tenger török partjainál, halottak
... munkahelyéről, a török börtönökben pedig jelenleg mintegy 33 ezren ülnek gülenizmus miatt, köztük katonák, tanárok, rendőrök, bírák és ügyészek, orvosok, ügyvédek, újságírók, de még az alkotmánybíróság két tagja is.
A Demirören török magánhírügynökség értesülése alapján körözés alatt álló gülenisták és családtagjaik próbáltak Görögországba menekülni a csónakkal. A Demirören e...
2018-07-29 09:54:50
1 2 3 .....................259 260 ...........389 390 ..........517 518 519 
Címkék: Hernádi Zsolt, Központi Választási Bizottság, Cseke Attila, Köztársasági Elnöki Hivatal, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, iskola újraalapításáról, nyugdíjreform ügyében, katalánok királya, 90-es évekbe, román alkotmánybíróság, román államfő, vízgazdálkodási törvény, román közigazgatási, székelyföldi román, ügyben adták, magyar ügyészség, eljárást megszüntette, horvát alkotmánybíróság, hatályon kívül, korábbi minis, szociálliberális kormánykoalíció, jobbközép ellenzék, parlamentben együttműködő, kormánytól kérte, iskola újraalapításá, kormányhoz fordult, népszavazásra felterjesztett, alkotmánybíróság vetheti, katalán kormány, függetlenségi népszavazás, alkotmánybíróság felfüggesztő, román elnök, kihirdetésre váró, szövetség szerdai, házi vízigényt, ivóvízbázis jelenlegi, elnök asztalára, taláros testület, ellenzék kifogásai, ellenzék óvását, magyar közösség, török börtönökben, alkotmánybíróság, újraalapításáról, érvényesüléséről, szociálliberális, nyugdíjreformot, marosvásárhelyi,
© 2013 TVN.HU Kft.