Belépés
Romániai népszavazás - Kisebb rendellenességek, alacsony részvétel jellemzik a voksolást
... pótlistára. A referendum ellenzői ezt is csalásnak tartják, hiszen ez csökkenti az érvényességi küszöböt, mivel azonban jogértelmezési kérdésről van szó, ha tétje lesz, vélhetően az alkotmánybíróság dönt majd az ügyben.
Romániában a választói névjegyzékben szereplők több mint 30 százalékának a részvétele szükséges ahhoz, hogy egy referendum érvényes legyen, ugyanakkor egy nép...
2018-10-06 16:51:17
Romániai népszavazás - Megkezdődött a voksolás a férfi és nő házasságán alapuló családfogalom alkotmányba iktat
... átfogó módosítására 2013-ban, az akkor kétharmados többséggel kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) is kísérletet tett, de tervezetük nem jutott el a népszavazásig, mivel az alkotmánybíróság úgy ítélte meg, hogy a változtatások meghaladnák az alkotmánymódosítás (alkotmányban rögzített) kereteit.
A család alkotmányos meghatározását módosító indítványt a törvényhozók három...
2018-10-06 07:05:31
Tüntetés Ingusföldön csecsenekkel megkötött határmegállapodás ellen
... közül 17-en szavazták meg, három ellenszavazat és öt tartózkodás mellett. Később a képviselők egy része arra panaszkodott, hogy a voksolás eredményét meghamisították.
Az ingus alkotmánybíróság korábban úgy foglalt állást, hogy a határszerződést nem a parlamentnek, hanem népszavazásnak kell megerősítenie.
A megállapodást Jevkurov és Ramzan Kadirov csecsen vezető szeptembe...
2018-10-04 23:54:15
Kihirdette a román államfő az igazságügyi reform egy újabb törvényét, de sürgős módosítását kéri
... törvény módosítását. Iohannisnak napokon belül a törvénycsomag harmadik, utolsó, a bírák és ügyészek jogállását szabályozó törvényt is ki kell hirdetnie, miután a múlt héten az alkotmánybíróság elutasította az elnök alkotmányossági óvását.
Az elnöki hivatal közleményben jelezte: az államfő kifogyott azokból a törvényes eszközökből, amelyekkel megakadályozhatná az igazságügyi ...
2018-10-04 23:52:44
Mol-INA-ügy - Megkezdődött a horvátországi egyesített per Ivo Sanader és Hernádi Zsolt ellen
... szerint a parancsot ugyanabban az ügyben adták ki, amely miatt korábban már a magyar ügyészség is vizsgálódott, és bűncselekmény hiányában az eljárást megszüntette.
A horvát alkotmánybíróság 2015 júliusában hatályon kívül helyezte az Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök büntetőügyében hozott ítéletet, amely azt is kimondta, hogy a korábbi miniszterelnök kenőpénzt fogadott e...
2018-10-04 23:43:17
Az alkotmánybíróságnál panaszolta be a legfelsőbb bíróságot a román kormányfő
... a börtönt.
A lap úgy tudja, a szociáldemokrata pártelnök a vele szemben ellenségesnek tartott Iulian Dragomirtől, a legfelsőbb bíróság alelnökétől próbál megszabadulni az alkotmánybíróság segítségével, azzal a módszerrel, amellyel eltávolították Laura Codruta Kövesit a korrupcióellenes ügyészség éléről. Bár erre egy újabb sorshúzás sem garancia, Dragneának nincs veszítenival...
2018-10-02 15:33:41
Német államfő: az illiberális demokrácia önellentmondás
... uralom felszámolása jegyében, 1990 után építettek fel olyan rendszert, amely az alkotmány és a jogrend kötelező erejének, és az állami, illetve törvényhozói cselekvés bírósági és alkotmánybírósági ellenőrzésének "civilizációs vívmányára" épül.
Ezek az államhatalom önkényes gyakorlását korlátozó biztosítékok nélkülözhetetlenek, a szabad jogállam lényegi elemét jelentik, mégis ...
2018-10-01 21:35:12
Katalán válság - Ezrek emlékeztek az egy évvel ezelőtti függetlenségi népszavazásra Katalóniában
... hogy helyezzék ki azokat a balkonokra.
Katalóniában 2017. október elsején függetlenségi népszavazást tartottak, annak ellenére, hogy annak megrendezését korábban a spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette.
A szavazást a hatóságok ezért igyekeztek megakadályozni, ami azonban több helyen erőszakba torkollt.
A regionális katalán kormány a voksolást érvényesnek és ere...
2018-10-01 17:24:01
Katalán válság - Közlekedési fennakadásokat okoznak a függetlenségpárti tüntetők szerte Katalóniában
... hogy helyezzék ki azokat a balkonokra.
Katalóniában 2017. október elsején függetlenségi népszavazást tartottak, annak ellenére, hogy annak megrendezését korábban a spanyol alkotmánybíróság felfüggesztette.
A szavazást a hatóságok ezért igyekeztek megakadályozni, ami azonban több helyen erőszakba torkollt.
A regionális katalán kormány a voksolást érvényesnek és ere...
2018-10-01 10:21:46
A román alkotmánybíróság elismerte az azonos neműek jogát a családi élethez
...
A román alkotmánybíróság két év halogatás után idén júliusban bírálta el azt az alkotmányossági óvást, amelyet egy Brüsszelben házasságra lépett román-amerikai azonos nemű pár emelt a melegházasság romániai elismerésének megtagadása ellen. Most ennek a precedens értékű döntésnek a több mint ötvenoldalas indoklását tették közzé.
Adrian Coman és Clai Hamilton a román polgá...
2018-09-28 14:38:25
1 2 3 .....................260 261 ...........391 392 ...........520 521 522 
Címkék: Tüntetés Ingusföldön, Hernádi Zsolt, Szociálliberális Szövetség, Ramzan Kadirov, Iulian Dragomirtől, Laura Codruta Kövesit, Adrian Coman, Clai Hamilton, román államfő, igazságügyi reform, újabb törvényét, horvátországi egyesített, legfelsőbb bíróságot, román kormányfő, illiberális demokrácia, függetlenségpárti tüntetők, román alkotmánybíróság, azonos neműek, családi élethez, referendum ellenzői, érvényességi küszöböt, alkotmánybíróság dönt, választói névjegyzékben, részvétele szükséges, referendum érvényes, akkor kétharmados, változtatások meghaladnák, család alkotmányos, törvényhozók három, része arra, voksolás eredményét, ingus alkotmánybíróság, megállapodást Jevkurov, törvénycsomag harmadik, múlt héten, alkotmánybíróság elutasította, elnök alkotmányossági, elnöki hivatal, államfő kifogyott, törvényes eszközökből, parancsot ugyanabban, ügyben adták, magyar ügyészség, eljárást megszüntette, horvát alkotmánybíróság, korábbi miniszterelnök, szociáldemokrata pártelnök, vele szemben,
© 2013 TVN.HU Kft.