Regisztráció  Belépés
Holnap vasárnap! PÜNKÖSDVASÁRNAP! főünnep
... hogy
Istenünk nem vádlóként áll előttünk
hanem szeretettel tisztítja meg
életünket, - a holt cselekedetektől.

Isten szent Lelke teremt és alkot.
Szerető akaratából alkotott,
mikor Lelke a semmi felett lebegett.
A föld porából teremtett emberbe
belelehelte az élet leheletét.
Most Jézus által, - újra teremt a Lélek.
Hét ajándék...
2018-05-19 22:12:16
A barátság keresése
... barátság keresése


Láthatjuk tehát, miért nem tudott a barátság betörni a keresztyén közösségekbe. Akadály szép számmal van, kezdve a karrierizmustól egészen a férfiasságról alkotott téveszmékig. A barátság szenved az isteni szeretettel való összehasonlítástól, de az önzés növekedésének lehetőségétől is. Mindezek ellenére Isten elrendelte, megáldotta a barátságot, ...
2018-05-19 15:57:57
A barátság akadályai
... post-it-notekapcsolatok): nagyon gyenge ragasztóval vannak összeerősítve, és könnyen elválnak egymástól. Társadalmunk a mélyebb emberi viszonyokat háromféleképpen is aláássa: 1.) a férfiasságról alkotott téves gondolatokkal, 2.) a rendkívüli mobilitással és 3.) az élvhajhász kultúrával. Talán a férfiasságról alkotott téves fogalmak a legelterjedtebbek és a legkártékonyabbak.
...
2018-05-19 15:50:37
Értékek
... nem volna a miénk.

Vedd szemügyre mindazt, ami az őrültségbe sodorja az embert, aminek vesztét könnyekkel
siratja; megtudod majd, nem a kár a kellemetlen, hanem a kárról alkotott elképzelés.

Hogy valami elveszett, senki sem érzi, csak rágódik rajta.

Ha önmagadat birtoklod, semmit sem vesztettél.

De hány embernek sikerül önmagát bir...
2018-05-19 09:48:30
Jól beszél, ex-miniszter úr! Kudarcok, mulasztások és renget
... partnerekkel és a civil társadalommal összefogva küzdjenek, és a támogatás egy részét is ezeknek a szervezeteknek az erősítésére kell szánniuk. Namármost a magyar kormány civil társadalomról alkotott elképzeléseit pontosan ismerjük, a nemzeti szuverenitásra hivatkozó szembeköpését minden uniós törekvésnek szintén pontosan ismert, úgyhogy a magam részéről semmi jóra nem számítok. D...
2018-05-18 20:47:42
Friedrich Nietzsche - Így szólott Zarathustra
... senkinek)

"Az embert fölülmúló embert tanítom néktek. Olyasvalami az ember, amin felül kell kerekedni. Mit tettetek ti, hogy felülkerekedjetek rajta?
Minden eddigi lény alkotott valami önmagán túlmutatót: épp ti volnátok hát apálya ennek a nagy dagálynak, és inkább visszatérnétek az állathoz, sem hogy felülkerekedjetek az emberen?
Mi a majom az ember szemében?...
2018-05-18 07:23:46
Nézőpont: a közép-európaiak tovább erősítenék a regionális partnerséget
... Bulgária - ugyan jóval kevesebben hallottak - tízből ketten -, ám ezt a partnerséget is csaknem azonos arányban (64 százalék) tartják fontosnak.
A kelet-közép-európai országok egymásról alkotott képe pozitív, minden ország megítélése 54 százalék feletti mértékben kedvező e körben. Kétharmadnál is többen szimpatizálnak a csehekkel (81 százalék), a szlovákokkal (75 százalék), a...
2018-05-16 13:31:34
2018. május 16., szerdai Napiszöveg
...
tudjon jutni. A teremtéssel kapcso-
latban Pál apostol ezt írta:,,[Isten]
láthatatlan tulajdonságai világosan
látszanak a világ teremtésétől
fogva, mivel az alkotott dolgokból
érzékelhetők, igen, az ő örök
hatalma és istensége, úgyhogy
nincs mentség számukra"(Róma 1:20NW Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszan...
2018-05-16 04:10:28
A Vajdahunyad vára
A Vajdahunyad vára vagy Vajdahunyad vár (hivatalos nevén Történelmi Épületcsoport) Alpár Ignác építész által alkotott épületegyüttes Budapest XIV. kerületében, a Városligetben. A Városligeti-tó Széchenyi-szigete négy hídon közelíthető meg.

A vár 2013 szeptemberében

...
2018-05-13 06:10:01
Csontváry Kosztka Tivadar
... Kisszeben, 1853. július 5.[1] - Budapest, Krisztinaváros, 1919. június 20.[2]) magyar festőművész. Okleveles gyógyszerészként jogot is hallgatott, de kiemelkedőt a magyar festészetben alkotott. Magányos festő volt, akit magyar kortársai nem értettek meg, és csak halála után ismerték fel jelentőségét.

Eredetileg gyógyszerészként dolgozott, de festői tehetséget érez...
2018-05-12 20:29:09
1 2 3 ...............574 575 ........861 862 ........1147 1148 1149 
Címkék: Friedrich Nietzsche, Csontváry Kosztka Tivadar, Most Jézus, Történelmi Épületcsoport, Alpár Ignác, Budapest XIV, Városligeti-tó Széchenyi-szigete, barátság keresése, barátság akadályai, közép-európaiak tovább, regionális partnerséget, holt cselekedetektől, semmi felett, föld porából, élet leheletét, barátság betörni, keresztyén közösségekbe, karrierizmustól egészen, férfiasságról alkotott, barátság szenved, isteni szeretettel, önzés növekedésének, mélyebb emberi, rendkívüli mobilitással, élvhajhász kultúrával, őrültségbe sodorja, kárról alkotott, civil társadalommal, erősítésére kell, magyar kormány, nemzeti szuverenitásra, magam részéről, embert fölülmúló, nagy dagálynak, ember szemében, teremtéssel kapcso-, világ teremtésétől, alkotott dolgokból, magyar festészetben, gyógyszerészként, háromféleképpen, karrierizmustól, cselekedetektől, notekapcsolatok, pünkösdvasárnap, krisztinaváros, szimpatizálnak, épületegyüttes, visszatérnétek, szeptemberében, szuverenitásra, szervezeteknek, tulajdonságai,
© 2013 TVN.HU Kft.