|
|
|
... a mandulatejet és a reszelt gyömbért.
Hozzáadjuk a lisztes elegyet, és spatula vagy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Beleforgatjuk az almadarabokat.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, elosztjuk bennük a masszát, megszórjuk szeletelt mandulával. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.... |
2018-05-03 14:09:00 |
|
|
|
|
|
|
... a mandulatejet és a reszelt gyömbért.
Hozzáadjuk a lisztes elegyet, és spatula vagy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Beleforgatjuk az almadarabokat.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, elosztjuk bennük a masszát, megszórjuk szeletelt mandulával. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.... |
|
2018-03-18 17:19:11 |
|
|
|
|
|
|
... tejfölt krémesre keverjük a túróval, 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adagonként beledolgozzuk a borpudingot. A túrós masszát a formába töltjük, kissé belenyomkodjuk az almadarabokat, és változatlan hőfokon sütjük kb. 70 percig. Végül még forrón megkenjük a megmelegített baracklekvárral, és hagyjuk teljesen kihűlni. A zsiradék nélkül megpirított mandulával megszórva... |
2018-03-13 23:54:39 |
|
|
|
|
|
|
... húsát kisebb darabokra.
5.
Egy nagyobb lábasban forraljunk fel egy fél pohár vizet, adjuk hozzá a citrom kinyomott levét és 50 g cukrot, majd tegyük bele az almadarabokat, és pároljuk fedő alatt kb. 3 percig.
6.
A tejfölt keverjük ki a maradék tojással és 50 g cukorral. Az almát csöpögtessük le és hagyjuk kihűlni.
7.
... |
|
2015-11-15 21:23:32 |
|
|
|
|
|
|
... citromsav
ízlés szerint cukor (0,5 kg elegendő lehet)
Elkészítése: Mossuk meg az almát, vágjuk ki a hibás részeit és a magházakat, ne hámozzuk meg! Ezután vágjuk fel az almadarabokat nagyon vékony szeletekre például uborkareszerővel.
Ezután adjuk hozzá a vizet, a ciromsavat és a cukrot, majd alaposan keverjük össze. Tegyük egy nagy edénybe, takarjuk le fedővel, és h... |
|
2015-09-08 23:32:42 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfűvel, borssal fűszerezve, néhány kocka vajjal betoljuk a forró sütőbe és megsütjük. Ha ,,bonyolítani" szeretnénk, akkor zeller-, burgonya-, répakockákat, esetleg almadarabokat is szórhatunk mellé, a fűszerezés és a többi eljárás ugyan az. Bármilyen húsételhez kiváló köretet kapunk!
Az egyszerű burgonyapürét is feldobhatjuk, ha a kész püréhez megsütött, felko... |
2015-02-05 16:04:50 |
|
|
|
|
|
|
... lassan, közepes lángon hagyom főni. Fél óra után kiveszem a fűszerlabdát, majd a tűzről lehúzott italba öntöm a calvadost. Alaposan elkeverem és előre melegített bögrékben kínálom. Almadarabokat is érdemes belefőzni, ha lehet többféle almából.
Rumpuncs
Hozzávalók:
0,5 l elkészített fekete tea
0,5 l vörösbor
0,5 l rum
40 dkg nádcukor
1... |
2014-11-27 21:45:54 |
|
|
|
|
|
|
... elősütöm.
Amíg sülnek a mellek, addig egy tűzálló tálba vékonyra szelt narancsszeleteket, erre megpucolt, feldarabolt almadarabokat, megtisztított, vékonyra vágott friss gyömbért és újhagymát teszek. Sózom, és meghintem durvára darált borssal.
Az elősütött kacsame... |
2014-04-04 22:10:14 |
|
|
|
|
|
|
... öntjük és 4.5 percig pároljuk. Közben az almákat meghámozzuk és feldaraboljuk.
4. Ha a gyöngyhagyma párolásával megvagyunk, hozzáadjuk a félretett kolbászdarabokat, az almadarabokat, a fokhagymát, a babérleveleket és felöntjük 2-3 dl ciderrel (vagy száraz fehérborral).
5. Közepes lángon kb. 10 percig főzzük. Közben a petrezselymet felaprítjuk és ha az alma me... |
2014-01-29 08:08:47 |
|
|
|
|
|
|
... sütési ideje, hiszen kemény húsú. A hagyományos alma se legyen fél cm-nél vastagabb.
Kikevertem a palacsintatésztát, serpenyőben felhevítettem 1 kanál kókuszírt, közben az almadarabokat megforgattam a palacsintatésztában és beletettem őket a forró zsiradékba. Oldalanként pár perc alatt aranybarna színűre sütöttem őket. Végül megszórtam az egészet fahéjas cukorral.... |
2013-11-01 21:50:52 |
|
|
|
|