Belépés
Karamellás-almás kelt csigák
...

Megjegyzés

Ezekre a karamellás mázzal locsolt, belül puha és szaftos, fahéjas almadarabokkal és édes mazsola szemekkel bélelt kelt csigákhoz, nem is nagyon lehet mit hozzáfűzni. El kell őket készíteni és csak élvezni minden egyes falatot. Már a látványuktól is összefut szánkba...
2017-12-09 23:47:17
Francia fordított almatorta
... semmilyen édesítőszerrel, mert az nem tud karamellizálódni. (Fontos: Nem érdemes csatos tortaformát használni, mindjárt kiderül az is, miért :-)
A forma alját kirakjuk meghámozott almadarabokkal. Inkább nagyobb darabok legyenek, de csak egy rétegben rendezzük el őket, különben a kész torta kiborításánál egy része a formában marad.
Az almákat megszórjuk őrölt fahéjjal, 1-...
2016-06-09 08:36:12
Gyerekkedvencek
... meselényekké.


Pici pizzák fazonírozva :)

A desszertek terén is vannak biztos befutók, mint például a palacsinta vagy a fagylalt. A palacsintát könnyedén formázhatjuk, belesütött almadarabokkal vagy más gyümölcsökkel készíthetünk belőle mókás arcokat, vastagabb, am...
2015-10-15 22:51:21
Ebéd a Les 3 Brasseurs-ben
... teli. Ajánlom mindenkinek, ha lehetősége lesz, ki ne hagyja a "tűzön sütött" lepényt, amit tarte flambée-nek, flambírozott süteménynek is hívnak. Létezik édes változata is, fahéjas almadarabokkal, calvadossal meglocsolva. Finom lehet, legközelebb megkóstolom. A fotók visszaadják a szép helyszín és a kulináris élvezetek okozta kellemes hangulatot. Santé! Egészségünkre!

[...
2015-04-30 17:13:12
Almás-gesztenyés piskótatekercs
... feloldjuk, és folyamatos kevergetés közben belecsorgatjuk a krémbe.

A kakaós tésztát óvatosan kitekerjük, megkenjük krémmel, gesztenyemasszát reszelünk rá, és megrakjuk almadarabokkal.

Feltekerjük, a külsejére is kenünk a krémből, és gesztenyemasszát reszelünk rá.

A piskótatekercset házilag is elkészíthetjük. Egy gáztepsi méretéhez 7 tojásból, 7 ev...
2015-01-17 19:59:26
almás morzsás muffin
... papírokat. Megmossuk és meghámozzuk az almákat, majd feldaraboljuk. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, vágott dióval és az almadarabokkal. Felverjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot, olajat vagy vajat, a vaníliás cukrot és a tejet, és jól elkeverjük. Ezt követően adagoljuk a lisztes keveréket a tojásos masszához, és...
2011-11-19 12:20:33
Almatorta fagylalttal
... Az összegyúrt és egy órát pihentetett tésztát nyújtsuk két vékony kerek lappá. Béleljük ki az egyikkel a kerek, kivajazott formát. A tészta széleit nyomkodjuk vissza. Töltsük meg almadarabokkal, szórjuk meg a durvára vágott dióval és a maradék vajat is morzsoljuk rá, szórjuk tetejére a cukrot és a fahéjat. Borítsuk rá a másik tésztalapot, nyomkodjuk körbe a peremét. Felvert tojáss...
2011-02-15 20:45:36
Saláta naracsba töltve
... narancsokból levágunk egy kalapnyit, kiskanállal kiszedjük a belsejét. Egy kis narancs levével ízesítjük a joghurto...
2010-09-13 18:21:18
Zabpelyhes felfújt
... tálba tesszük, a tojássárgáját, a cukrot, a tejet, a zabpelyhet, a keményítőt és a sütőport hozzáadjuk. Mindezt mixerrel jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és az almadarabokkal a tésztához keverjük. A masszát egy kizsírozott tepsibe öntjük (kb. 30x20 cm, 10 cm magas). A maradék 1 almát is meghámozzuk, kimagozzuk, és karikákra vágjuk. Az almakarikákat a felfújt...
2010-09-07 14:05:09
Almás sült csirke
... előmelegítet...
2010-05-29 13:56:40
1 2 
Címkék: karamellás mázzal, forma alját, rétegben rendezzük, kész torta, formában marad, almákat megszórjuk, desszertek terén, palacsinta vagy, palacsintát könnyedén, fotók visszaadják, szép helyszín, kulináris élvezetek, kakaós tésztát, piskótatekercset házilag, gáztepsi méretéhez, vaníliás cukrot, lisztes keveréket, tojásos masszához, órát pihentetett, tészta széleit, durvára vágott, maradék vajat, másik tésztalapot, sütőport hozzáadjuk, tojásfehérjét kemény, tésztához keverjük, kizsírozott tepsibe, gesztenyemasszát, karamellizálódni, piskótatekercset, gyerekkedvencek, szerecsendióval, piskótatekercs, almadarabokkal, elkészíthetjük, belecsorgatjuk, édesítőszerrel, egészségünkre, feldaraboljuk, összekeverjük, szegfűszeggel, gyümölcsökkel, kiborításánál, tojásfehérjét, almakarikákat, gyerekkedvenc, tojássárgáját, készíthetünk, formázhatjuk, flambírozott, látványuktól, meselényekké, előmelegítet, narancsokból, meglocsolva, visszaadják, legközelebb, megkóstolom, mindenkinek, süteménynek, mindmegette, palacsintát, calvadossal,
© 2013 TVN.HU Kft.