Belépés
Román almaleves
...
Hozzávalók: 40 dkg marhahús, 1 murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 kg alma, 1 kávéskanál liszt, 2 evőkanál tejföl, só, cukor, zöldpetrezselyem
Elkészítése: A fölszeletelt húst a kockákra vágott murokkal és a petrezselyemmel hideg vízben főni tesszük, majd megsózzuk. Mikor a hús megfőtt, leszűrjük, a levét ismét felforraljuk, beledobjuk a meghámozott és szeretekre vágott al...
2010-11-08 04:57:22
Küküllőmenti almaleves
...
Hozzávalók: 1 kg alma, cukor, 1 kávéskanál törött fahéj, 2 citrom, só ízlés szerint, petrezselyemzöldje, 1 pohár fehérbor, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl vagy tejszín, 2-3 szegfűszeg
Elkészítése: A meghámozott almát megtisztítva, torzsáját kivéve kockákra vágjuk, citromos vízbe teszzük, hogy fehér maradjon. Sót, fahéjat, szegfűszeget, citromszeleteket, a bort 2 és fél li...
2010-11-08 04:41:18
Szedres-mézes almaleves recept
Hozzávalók:

1 db citrom leve
1 kk keményítő
20 dkg szeder
3 db alma (nyári)
6 dl víz
7 ek méz

Elkészítés:

3 nyári almát meghámozunk, 4-be vágjuk, kicsumázzuk, felszeleteljük, lábasba tesszük és 6 dl vizet öntünk rá. 1 citrom levét kifacsarjuk, ráöntjük, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd 20 dkg szedret adunk hoz...
2010-11-03 19:43:19
Almaleves

Almaleves:

Elkészítése:

Egy kg megmosott, hámozott, magháznélküli almát feldarabolunk. 3 l forrásban lévő vízbe 10 dkg vegyes virágmézet és őrölt fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió virág keverékét szórjuk.
Hozzákeverünk pár karika jól megmosott citromo...
2010-10-24 14:56:12
Tejszínes almaleves
... cukor
1/2 db citrom

fahéj (egész)
1-2 csipet gyömbér (őrölt)
ízlés szerint szerecsendió (őrölt)
4 evőkanál méz (vegyes virág)

Tejszínes almaleves elkészítése
1. Hámozza meg, vágja ki a magházát és darabolja fel az almákat.
2. Tegye fel főni 1 liter vízzel, a fűszerekkel és a citrommal, ízesítse sóval és cukorral.
3...
2010-10-21 13:01:21
Joghurtos nyers almaleves
Joghurtos nyers almaleves
20 perc Nehézség: 1
50 dkg alma, 4 dl joghurt, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, csipetnyi só, ízlés szerint cukor
1 dl vízbe belekeverem a fűszereket, és 5 percig forralom. hagyom kihűlni. Közben turmixpohárba öntöm a jéghideg joghurtot, ízesítem sóval és cukorral, majd hozzáöntöm a fűszeres vizet. Az almát meghámozom, kicsumázom...
2010-10-08 04:51:28
anti Candida levesek
... búzakorpával, sóval összedolgozzuk, és beleszaggatjuk a levesbe. Megfőzzük, majd a joghurttal, tojássárgával behabarjuk. Tálaláskor kis kaprot szórunk a leves tetejére.


ALMALEVES
Hozzávalók: 2 nagy alma, 1 dl joghurt, 1 ek. tönkölyliszt, 4 szem Canderel, szegfűszeg, késhegynyi fahéj
Az almát felszeleteljük, és kb. 7 dl vízzel feltesszük főni, a fűszerekk...
2010-10-05 17:57:11
Almaleves
Dr. Molnár István
3411 Szomolya, Széchenyi u. 1.
Hozzávalók: 40 dkg alma, 2 dl forralt tej, 2 dkg liszt, só, fahéj, szegfűszeg 1 citromhéj 1 édesítőszer.
Elkészítése: A megtisztított almát felszeleteljük, fel tesszük főni. Fűszeres levet készítünk, kevés só, fahéj, szegfűszeg, citromhéj hozzáadásával, ezt felforraljuk, leszűrjük és hozzáöntjük a forrásban lévő alm...
2010-09-15 20:20:18
Nyírségi almaleves
Nyírségi almaleves
Hozzávalók: 50 dkg alma, 2 húsleveskocka, 1 fej vöröshagyma, só, bors, szerecsendió, gyömbér, citrom, 1 dl tejföl.
Elkészítése: Húslevest készítünk húsleveskockából, és apróra vágott vöröshagymát és gerezdekre vágott almát főzünk bele, a levét leszűrjük, az almát áttörjük, majd összekeverjük a levessel. Sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérporra...
2010-09-02 05:57:40
1 2 3 .8 9 .12 13 14 15 16 17 
Címkék: Molnár István, fölszeletelt húst, kockákra vágott, petrezselyemmel hideg, levét ismét, meghámozott almát, jéghideg joghurtot, fűszeres vizet, almát meghámozom, leves tetejére, almát felszeleteljük, megtisztított almát, forrásban lévő, friss fűszernövényeket, joghurtot vagy, almákat kicsumázzuk, levét leszűrjük, almát áttörjük, zöldpetrezselyem, citromszeleteket, fűszernövényeket, húsleveskockából, petrezselyemmel, szerecsendióval, felszeleteljük, összedolgozzuk, beleszaggatjuk, turmixpohárba, húsleveskocka, megtisztított, magháznélküli, feldarabolunk, hozzáadásával, összekeverjük, hozzákeverünk, szegfűszeggel, tojássárgával, gyömbérporra, küküllőmenti, vöröshagymát, fölszeletelt, felforraljuk, szerecsendió, megtisztítva, tojássárgája, tönkölyliszt, szegfűszeget, búzakorpával, elkészítése, meghámozott, kicsumázzuk, kifacsarjuk, édesítőszer, fűszerekkel, vöröshagyma, hozzáöntjük, menüajánlat, belekeverem, meghámozunk, fajtájuktól, hozzávalók, kávéskanál, szegfűszeg, meghámozom, elkészítés, kicsumázom, fűszereket, hozzáöntöm,
© 2013 TVN.HU Kft.