|
|
|
...
Hozzávalók: 40 dkg marhahús, 1 murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 kg alma, 1 kávéskanál liszt, 2 evőkanál tejföl, só, cukor, zöldpetrezselyem
Elkészítése: A fölszeletelt húst a kockákra vágott murokkal és a petrezselyemmel hideg vízben főni tesszük, majd megsózzuk. Mikor a hús megfőtt, leszűrjük, a levét ismét felforraljuk, beledobjuk a meghámozott és szeretekre vágott al... |
2010-11-08 04:57:22 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 kg alma, cukor, 1 kávéskanál törött fahéj, 2 citrom, só ízlés szerint, petrezselyemzöldje, 1 pohár fehérbor, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl vagy tejszín, 2-3 szegfűszeg
Elkészítése: A meghámozott almát megtisztítva, torzsáját kivéve kockákra vágjuk, citromos vízbe teszzük, hogy fehér maradjon. Sót, fahéjat, szegfűszeget, citromszeleteket, a bort 2 és fél li... |
|
2010-11-08 04:41:18 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db citrom leve
1 kk keményítő
20 dkg szeder
3 db alma (nyári)
6 dl víz
7 ek méz
Elkészítés:
3 nyári almát meghámozunk, 4-be vágjuk, kicsumázzuk, felszeleteljük, lábasba tesszük és 6 dl vizet öntünk rá. 1 citrom levét kifacsarjuk, ráöntjük, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, majd 20 dkg szedret adunk hoz... |
2010-11-03 19:43:19 |
|
|
|
|
|
|
Almaleves:
Elkészítése:
Egy kg megmosott, hámozott, magháznélküli almát feldarabolunk. 3 l forrásban lévő vízbe 10 dkg vegyes virágmézet és őrölt fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, szerecsendió virág keverékét szórjuk.
Hozzákeverünk pár karika jól megmosott citromo... |
|
2010-10-24 14:56:12 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
1/2 db citrom
só
fahéj (egész)
1-2 csipet gyömbér (őrölt)
ízlés szerint szerecsendió (őrölt)
4 evőkanál méz (vegyes virág)
Tejszínes almaleves elkészítése
1. Hámozza meg, vágja ki a magházát és darabolja fel az almákat.
2. Tegye fel főni 1 liter vízzel, a fűszerekkel és a citrommal, ízesítse sóval és cukorral.
3... |
|
2010-10-21 13:01:21 |
|
|
|
|
|
|
Joghurtos nyers almaleves
20 perc Nehézség: 1
50 dkg alma, 4 dl joghurt, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, csipetnyi só, ízlés szerint cukor
1 dl vízbe belekeverem a fűszereket, és 5 percig forralom. hagyom kihűlni. Közben turmixpohárba öntöm a jéghideg joghurtot, ízesítem sóval és cukorral, majd hozzáöntöm a fűszeres vizet. Az almát meghámozom, kicsumázom... |
2010-10-08 04:51:28 |
|
|
|
|
|
|
... búzakorpával, sóval összedolgozzuk, és beleszaggatjuk a levesbe. Megfőzzük, majd a joghurttal, tojássárgával behabarjuk. Tálaláskor kis kaprot szórunk a leves tetejére.
ALMALEVES
Hozzávalók: 2 nagy alma, 1 dl joghurt, 1 ek. tönkölyliszt, 4 szem Canderel, szegfűszeg, késhegynyi fahéj
Az almát felszeleteljük, és kb. 7 dl vízzel feltesszük főni, a fűszerekk... |
2010-10-05 17:57:11 |
|
|
|
|
|
|
Dr. Molnár István
3411 Szomolya, Széchenyi u. 1.
Hozzávalók: 40 dkg alma, 2 dl forralt tej, 2 dkg liszt, só, fahéj, szegfűszeg 1 citromhéj 1 édesítőszer.
Elkészítése: A megtisztított almát felszeleteljük, fel tesszük főni. Fűszeres levet készítünk, kevés só, fahéj, szegfűszeg, citromhéj hozzáadásával, ezt felforraljuk, leszűrjük és hozzáöntjük a forrásban lévő alm... |
2010-09-15 20:20:18 |
|
|
|
|
|
|
Nyírségi almaleves
Hozzávalók: 50 dkg alma, 2 húsleveskocka, 1 fej vöröshagyma, só, bors, szerecsendió, gyömbér, citrom, 1 dl tejföl.
Elkészítése: Húslevest készítünk húsleveskockából, és apróra vágott vöröshagymát és gerezdekre vágott almát főzünk bele, a levét leszűrjük, az almát áttörjük, majd összekeverjük a levessel. Sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérporra... |
2010-09-02 05:57:40 |
|
|
|
|