|
|
|
Mazsolás-boros almaleves forró napokra
Hozzávalók:
- 2 db nagy savanykás alma
-3 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál burgonya- vagy búzakeményítő
- 8-10 dkg kristálycukor
- 1-1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 1-1 k... |
2008-05-16 09:59:25 |
|
|
|
|
|
|
Ma ez volt az ebéd!
almaleves
sárgaborsófőzelék füstölt sonkával
... |
|
2008-05-06 14:54:21 |
|
|
|
|
|
|
... citromból készült szósszal! 12 deka filézett csirkemellre szórjunk egy kis curryt, majd kevés olajjal teflonedényben süssük meg! Almasalátával fogyasszuk. (350 kcal)
Vacsora: Cseh almaleves
350 ml vízbe tegyünk egy evőkanál cukrot, és forraljuk fel. Egy teáskanál zselatint keverjünk öszsze kevés hideg vízzel, majd öntsük a cukorsziruphoz. Forraljuk tovább. Eg... |
2007-10-25 00:36:19 |
|
|
|
|
|
|
Nyers almaleves
Fél kg alma, 2 dl joghurt, 2 ek cukor, fahéj, szegfűszeg, só.
3-4 szegfűszeget és 2-3 darabka fahéjat 1 deci vízben 5 percig főzöm. Ezalatt meghámozom az almákat, közepüket kiszírom, majd lereszelem. A lehűtött joghurtot, az almát a fűszerfőzettel, a cukorral és csipetnyi sóval jól elk... |
|
2007-08-08 13:23:18 |
|
|
|
|
|
|
Almaleves habgaluskával
Hozzávalók:
4 alma
8 szem aszalt szilva
3 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1/2 teáskanál fahéj
őrölt szegfűszeg
2db tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
kis liszt és tejföl
Elkészítés:
A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és ... |
|
2007-06-28 10:53:26 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg alma, 4 dl joghurt, fahéj, szegfűszeg, cukor, só.
Elkészítése:
3-4 szegfűszeget és 2-3 darab fahéjat forraljunk 1 dl vízben 5 percig. Közben az almát hámozzuk meg, csumázzuk ki és reszeljük le. A lehűtött joghurthoz adjuk hozzá az almát, szűrjük rá a kihűlt fűszerlevet, tegyünk bele kevés cukrot és egy csipetnyi sót, majd egy tur... |
2006-12-19 00:33:45 |
|
|
|
|