|
|
|
Pudingos-tejszínes almaleves
Hozzávalók:
5 db alma
2 dl főzőtejszín
pici só
ízlés szerint cukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom
8-10 db szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj vagy 1 rúd egész fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk... |
2014-08-27 23:29:59 |
|
|
|
|
|
|
Mazsolás-boros almaleves forró napokra
Hozzávalók:
2 db nagy savanykás alma
3 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
1 evőkanál burgonya- vagy búzakeményítő
8-10 dkg kristály cukor
1-1 mokkáskanál őrölt fahéj
3 szem szegfűszeg
1-1 késhegyni őrölt gyömbér és fehérbors
Elkészítés:
... |
2014-07-30 23:39:08 |
|
|
|
|
|
|
Aszaltszilvás-boros almaleves tejszínnel
Hozzávalók:
4 db alma
2 dl fehérbor
8 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
2 evőkanál méz
4 dkg cukor
2 dl tejszín
10 dkg magozott aszalt szilva
1 citrom reszelt héja
só
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, megtisztítjuk, k... |
|
2014-07-01 23:36:01 |
|
|
|
|
|
|
Mandulás-fahéjas almaleves
Hozzávalók:
5 dl frissen préselt almalé
1 teáskanál kukorica- vagy búzakeményítő
1 dl száraz vagy édes fehérbor
3 evőkanál barnacukor
2 evőkanál friss citromlé
2-3 evőkanál Amaretto likőr
2-3 db csillagánizs
2 egész fahéj
3-4 db savanykás alma
E... |
2014-06-06 23:38:14 |
|
|
|
|
|
|
...50 dkg alma
5 evőkanál cukor
3 szem szegfűszeg
3 szem szegfűbors
1 kiskanál őrölt fahéj
csipet só
1,5 dl tej
1 evőkanál pudingpor főzös, vaníliás
Az almát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük és felengedjük kb. 1.2 l vízzel, majd feltesszük főni. Hozzáadjuk a fahéjat, a sót, a szegfűszeget, a szegfűborsot és... |
2014-05-05 13:18:32 |
|
|
|
|
|
|
... megbarnul. Ha szeretjük a baracklekvárt, akkor picit melegítsük fel, és amint kivesszük a kalácsot a sütőből, kenjük rá még melegen.
Forrás: dinavilaga.cafeblog.hu
Boros almaleves bundás kaláccsal
Így hasznosítsd a maradék kalácsot
2 dl muskotályos fehérbor
8 dl almalé
2 k méz
1 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
... |
2014-04-21 09:09:12 |
|
|
|
|