Belépés
750 Magyar közmondás.
... mint csökkenti az egy ostor.
(Magától óramű.)

Nyílt / nyitott kártyákkal játszik.
Ő játszik nyílt kártyákkal.

Kinek Egyszer megégette a száját Kása, AZ aludttejet is megfújja.
Ő, akinek szája egyszer leégett a forró kását, fúj még savanyú tejet.

NEM eszik a kását/ Levest olyan forrón, ahogy főzik.
Puliszka / leves nem evett, min...
2010-10-22 17:59:03
Aludttejes-uborkás burgonya
... főtt burgonyát meghámozom, és karikára vágva beleterítem egy közepes nagyságú tepsibe. A kovászos uborkát az almareszelő durva fokán héjastól lereszelem és rászórom a burgonyára. Az aludttejet simára keverem, sóval, porcukorral és a törött borssal fűszerezem, majd hozzákeverem a zúzott fokhagymát és a megmosott, lecsöpögtetett, finomra metélt kaprot. A kapros keverékkel lelocsolom...
2010-10-13 05:00:03
Joghurtos vegyes saláta 1.
... megtisztított zellert tetszés szerint földaraboljuk.
Az uborkát héjastul fölkarikázzuk. A paradicsomokat negyedekbe vágjuk. Minden zöldséget beleszórunk egy mély salátástálba. Az aludt...
2010-10-10 18:41:29
Graham-pogácsa 2.
... tejfölt, a sót. Mindezt jól kidolgozzuk, és megkelesztjük. Pogá­csaformára szagg...
2010-09-28 04:52:52
Aludttejes burgonyapogácsa
... aludttej vagy kefir, 25 dkg főtt áttört burgonya, só, fehér bors
Elkészítése: A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a kevés langyos vízben felfuttatott élesztőt, az aludttejet, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük. Rászórjuk a burgonya 1/3-át. Három részre összehajtva pihentetjük. A műveletet 25 percenként mé...
2010-09-25 18:58:26
Háromszéki pogácsa
... 25 dkg liszt, 2,5 dl aludttej, 5 dkg vaj, késhegynyi köménymag, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só
Elkészítése: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beledolgozzuk az aludttejet, a sót, a köményt és a szódabikarbónát. Sima tésztává gyúrva lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőlemezre tesszük, és forró sütőben pirosra...
2010-09-25 12:31:03
Természetes ételeink
... tegyük vízbe egy üvegbe, és hűvös helyen 2-3 napig eláll. A kefirrel úgy kell bánni, mint a friss hússal, mert épp oly romlékony. Csak a friss tejet szabad felhasználni, savanyított aludttejet nem. A gombákat szárazon nem szabad tartani, mert elpusztulnak. 2-3 napig vízben, hűvös helyen tarthatók. Legalább hetente 1-szer a gombákat és az edényt langyos vízben át kell mosni
[k...
2010-09-23 15:11:30
Juhtúrós sztrapacska
... esküszik, hogy akkor az igazi, ha egy fél órára 180 fokos sütőbe tesszük és hagyjuk az ízeket összeérni. Hagyományosan a juhtúrós sztrapacska mellé innivalónak savanyított tejterméket adtak: aludttejet, írót. Juhtúró helyett pirított káposztával vagy libatöpörtyűvel is tálalhatjuk a galuskát. Ha úgy érezzük, hogy a sztrapacska elkészítésében kivételes tehetségünk van, akár verseny...
2010-09-23 13:42:39
Szűcs Zsuzsanna : A HAJDINA
... javarészt kásákat, kelesztetlen lepénykenyereket készítettek. Az őrségi hajdinamálé ma is úgy készül, hogy egy bögre hajdinalisztet 7-8 dl tejjel jól elkeverünk - nem árt, ha egy pohár aludttejet is teszünk hozzá -, ízlés szerint sózzuk, a tetejét megöntözzük töpörtyűs zsírral és tejföllel, majd erős tűznél pirosra sütjük.

Felmenőink magas vérnyomás kezelésé...
2010-09-17 06:37:50
Háromszéki pogácsa
... 25 dkg liszt, 2,5 dl aludttej, 5 dkg vaj, késhegynyi köménymag, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só
Elkészítése: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd beledolgozzuk az aludttejet, a sót, a köményt és a szódabikarbónát. Sima tésztává gyúrva lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőlemezre tesszük, és forró sütőben pirosra...
2010-08-31 21:06:07
1 2 3 ...14 15 ..22 23 24 .28 29 30 
Címkék: Szűcs Zsuzsanna, Kinek Egyszer, száját Kása, forró kását, közepes nagyságú, kovászos uborkát, almareszelő durva, aludttejet simára, törött borssal, zúzott fokhagymát, kapros keverékkel, uborkát héjastul, paradicsomokat negyedekbe, mély salátástálba, zsírral elmorzsoljuk, kevés langyos, vajat elmorzsoljuk, friss hússal, friss tejet, gombákat szárazon, edényt langyos, ízeket összeérni, juhtúrós sztrapacska, sztrapacska elkészítésében, őrségi hajdinamálé, bögre hajdinalisztet, pohár aludttejet, tetejét megöntözzük, lepénykenyereket, libatöpörtyűvel, burgonyapogácsa, szódabikarbónát, összedolgozzuk, lecsöpögtetett, szódabikarbóna, elkészítésében, hajdinalisztet, paradicsomokat, hagyományosan, földaraboljuk, beledolgozzuk, megkelesztjük, megtisztított, fölkarikázzuk, elmorzsoljuk, elpusztulnak, salátástálba, felhasználni, hozzákeverem, felfuttatott, kelesztetlen, káposztával, porcukorral, sütőlemezre, mokkáskanál, beleterítem, természetes, összehajtva, savanyított, almareszelő, hajdinamálé, készítettek, pihentetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.