Regisztráció  Belépés
Újabb orvosok csatlakoznak a lengyel rezidensek tiltakozásához
... fizetésük azonnali megemelését a lengyel átlagfizetés 1,05 százalékára.
Varsóban hétfőn ülésezett a tavaly márciusban megalakított, több egészségügyi szakmát tömörítő szervezet (PZM), amelynek képviselője bejelentette: a PZM "átvállalja" a rezidensek éhségsztrájkját.
"A tiltakozás mától kezdve az egész országra kiterjed" - mondta.
Tiltakozásokat szerveznek Krakkób...
2017-10-16 21:44:37
NFM: a digitális oktatási stratégia fontos állomása a szupergyors internet
... szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig.
Az államtitkár az M1 műsorában gyors és jelentős lépésnek nevezte a fejlesztést, amelynek megvalósítását még ez év végén, illetve 2018 januárjában megkezdik.
Megismételte, hogy azokban az iskolákban, amelyekben ötszáznál kevesebb gyerek tanul legalább 100 Mbit/s, az ennél...
2017-10-16 19:34:27
Lélegzetelállító eredményekhez vezethet a neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámok észlelés
... hullámjelek mellett elektromágneses sugárzás formájában is képesek voltak megfigyelni. A gravitációs hullámok után két másodperccel ért el a Földre az ütközés nyomán felszabadult gammasugárzás, amelynek rövid és gyenge jelét a Fermi és az Integral űrtávcsövek észlelték. A gammakitörés jeleinek két másodperces késése Albert Einstein egy újabb jóslatát is igazolja, mivel bizonyítéko...
2017-10-16 18:54:01
Hurrikán - Halálos áldozatok, százezrek áram nélkül Írországban és Nagy-Britanniában
... sziget egész területére.
Hétfőn Írországban és Észak-Írországban az összes általános és középiskola zárva maradt. Észak-Írországban délben bezártak a bíróságok is.
Skóciában, amelynek északi térségei várhatóan szintén a vihar útjába kerülnek, a második legmagasabb, sárga riasztási szint van érvényben.
A Nagy-Britanniából Írországba és Észak-Írországba közlekedő kom...
2017-10-16 18:34:31
Osztrák választások - Új szerepükre készülnek a parlamentbe került pártok
... fizikailag bántalmazta a szabadságpárt választási szereplést ünneplő rendezvényén. A televízió feljelentést tett azzal...
2017-10-16 17:27:47
Galaxiskatalógussal járultak hozzá magyar tudósok a LIGO legújabb észleléséhez
... neutroncsillagpáros összeolvadásának észlelése.
Frei Zsolt szerint mindez a tudomány egy új ágának létrejöttét jelentheti, a sokcsatornás csillagászatét (Multi Messenger Astronomy - MMA), amelynek lényege, hogy a különféle asztrofizikai jelenségeket gravitációs hullámokban, normál optikai és más elektromágneses tartományokban, például gammafelvillanások formájában is képesek ...
2017-10-16 17:04:05
Először észlelt neutroncsillag-összeolvadásból származó gravitációs hullámokat a LIGO és a VIRGO
... hullámjelek mellett elektromágneses sugárzás formájában is képesek voltak megfigyelni. A gravitációs hullámok után két másodperccel ért el a Földre az ütközés nyomán felszabadult gammasugárzás, amelynek rövid és gyenge jelét a Fermi és az Integral űrtávcsövek észlelték.
Mindez a többcsatornás csillagászat korszakának kezdetét jelölheti, amikor egyazon eseményről két fizikail...
2017-10-16 17:03:40
Magyarországon nem várnak érdemi hatást az uniós cukorkvóta eltörlésétől
... bevezetett kvótarendszer az európai termelőknek jelentős támogatást biztosított, ezzel védte az ágazatot az alacsonyabb világpiaci ártól. Ennek megszüntetését célozta meg az uniós cukorreform, amelynek intézkedései 2006. július 1-jén léptek hatályba főként Európában a cukor árának csökkentése, és az unió támogatott cukorkivitelének megszüntetése érdekében.
A reform részeként...
2017-10-16 16:33:31
Az IMF mentőcsomag előkészítését kezdte meg Venezuelának
...
A Financial Times értesülése szerint évi mintegy 30 milliárd dollár támogatásra lesz szüksége Venezuelának, amelynek jelenleg nincs hivatalos kapcsolata az IMF-fel.
A lap elemzőket idézve azt írta, hogy Venezuela adósságának az átalakítása minden idők egyik legnagyobb kihívása lehet. Az egyik szakértő azt mondta, hogy "ezt úgy kell elképzelni, mint ha Argentína pénzügyi-...
2017-10-16 16:03:28
A forint lakossági állampapírok idei állománynövekedése már kétszerese az egész évre tervezettnek
...
Külön kitérnek a Prémium Magyar Állampapírra (PMÁP), amelynek állománya idén 739 milliárd forinttal, 1782 milliárd forintra nőtt.
Az ÁKK azt is közölte, hogy a deviza lakossági állampapírokkal együtt számolva a lakossági állampapírok állománya szeptember végén 6645 forint volt.

A lakossági állampapírok jelentős szerepet töltenek be az adósság finanszírozásában...
2017-10-16 15:33:19
1 2 3 ...........3573 3574 ......5360 5361 ......7146 7147 7148 
Címkék: Albert Einstein, Hétfőn Írországban, Nagy-Britanniából Írországba, Frei Zsolt, Multi Messenger Astronomy, Financial Times, Prémium Magyar Állampapírra, lengyel rezidensek, digitális oktatási, szupergyors internet, parlamentbe került, uniós cukorkvóta, forint lakossági, egész évre, lengyel átlagfizetés, tavaly márciusban, rezidensek éhségsztrájkját, tiltakozás mától, egész országra, gravitációs hullámok, ütközés nyomán, gammakitörés jeleinek, újabb jóslatát, összes általános, vihar útjába, második legmagasabb, szabadságpárt választási, televízió feljelentést, sokcsatornás csillagászatét, különféle asztrofizikai, többcsatornás csillagászat, európai termelőknek, alacsonyabb világpiaci, uniós cukorreform, cukor árának, unió támogatott, reform részeként, átalakítása minden, egyik szakértő, deviza lakossági, lakossági állampapírok, adósság finanszírozásában, összeolvadásának, lélegzetelállító, cukorkivitelének, összeolvadásból, elektromágneses, állampapírokkal, éhségsztrájkját, tiltakozásokat,
© 2013 TVN.HU Kft.