|
|
|
... apró, de jelentősen nagy számban jelen lévő magjai ehetők, amit különféle technikákkal is ki lehet fejteni. Óvatosan, hosszanti irányban vékonyan körbe vágjuk a héját, mely ezután elválik a magoktól. A magok ezek után egy kanál és a kezünk segítségével könnyedén kiszedhetők.
A gránátalma szaporítása
A gránátalma dugványozással, gyökeres tősarjak felhasználásával é... |
2024-01-12 23:44:18 |
|
|
|
|
|
|
... magot körülvevő kocsonyás, édes anyagot tüdőbaj esetén fogyaszthatjuk, de a gyermekek csemegeként is szopogathatják.
A szépen kifejlődött hüvelyben, amelyik már szépen dagadozik a magoktól, de még zöld, egészen finom, zsenge magjai vannak. Az ilyen ideje korán kinyert magok könnyen rághatóak nyersen is, édesek, zamatosak. Az íze hasonlít, a zsenge zöldborsóhoz, a tökmag... |
|
2020-12-25 23:11:50 |
|
|
|
|
|
|
... menta
1 kisebb csokor citromfű
1 citrom frissen facsart leve és citromkarikák
méz
Elkészítése:
Vágja cikkekre a dinnyét és szabadítsa meg azokat a héjtól, illetve a magoktól. Kockázza fel a gyümölcsöt és dobja a turmixgépbe. Mossa meg a gyógynövényeket és azokat is tegye a dinnyéhez. Majd következhet a méz és a frissen facsart citrom. Turmixolja le a... |
2020-08-04 21:23:18 |
|
|
|
|
|
|
... próbálják kézzel leszedni róla, mivel az ujjakról sokkal nehezebben jön le, -minden kis redőbe beülnek- és kár azokért a magokért, egy másik késsel/kanállal egyszerűbb.
A felhasított, magoktól megszabadított rudat semmiképp se dobják ki: ha a recept úgy írja, főzzék az ételhez, ha nem tudják belefőzni állítsák bele 20-30 dkg cukorba, tegyék száraz, hűvös helyre és késze... |
|
2019-04-08 21:52:23 |
|
|
|
|
|
|
... napsütéstől.
Éjszaka újra hidegebbre fordult az idő. A hóembernek eszébe jutottak a kert éhező-fázó madarai, s üzent értük a hajnali széllel.
- Kérlek, tisztítsátok meg a seprőmet a rajta maradt magoktól - mondta a madaraknak.
Ahány feketerigó, cserregő szarka, vörösbegy volt a környéken, mind odasereglett a hóember köré! Szemezték a söprűről a mag... |
|
2017-11-24 20:04:28 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztható!
Az éretlen szemek, a szár és a levelek, sőt a bogyó maga is olyan anyagot tartalmaz, amely émelygést és emésztési zavarokat okozhat. Nem úgy a teljesen érett bogyók felfőzött leve, magoktól mentesen.
BODZALEKVÁR FRISS FOGYASZTÁSRA
Leszemezett fél liternyi bodzabogyót kevés vízzel ízlés szerint cukorral és néhány kimagozott szilvával körülbe... |
2017-09-08 15:36:20 |
|
|
|
|
|
|
...
A málnát egy tálba tesszük, hozzáadjuk az édesítőt, és villával alaposan összetörjük.
Egy sűrű szövésű szűrőbe tesszük, és átpasszírozzuk, hogy a gyümölcsvelőt megszabadítsuk a magoktól. Hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük.
A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, 2 evőkanálnyi habbal fellazítjuk a mál... |
2017-07-24 18:37:03 |
|
|
|
|
|
|
... időnként megkeverve puhára főzzük. Amikor kézmeleggé hűlt szitán áttörjük,és felfogjuk a levét abba a fazékban, amiben majd a lekvárt főzzük. Így az alapanyagot megszabadítottuk a héjtól és a magoktól. Ezután a megmosott birsalmákat kicsumázzuk, szeleteljük, és egyenesen a szőlőlébe tesszük. Ez azért jó párosítás, mert a szőlőnek inkább leve van, gyümölcshúsa kevesebb, míg a birsa... |
2017-02-22 11:14:37 |
|
|
|
|
|
|
... gesztje.
Én egy barátnőm konyhájában dolgozom: uborkát szeletelek.
Júliusba hajlik az idő, és hallom a folyó mellől csilingelő gyerekkacajt, a víz selymes csordogálását, és azt, ahogyan a magoktól dús, nyártól duzzadó zöld karimájú uborkakarikák a porcelántányérra pottyannak. A barátnőm vázát tett a mosogató mellé.
A magasba szökő gyűszűvirág-szálak teltrózsaszín sz... |
2016-12-15 14:08:33 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomos pakolást feldobni. Mossuk meg alaposan az arcunkat, a paradicsom héját metsszük be, dobjuk forró vízbe pár másodpercig, majd vegyük ki, hámozzuk meg, egy szűrőn nyomkodjuk át, hogy a magoktól megszabaduljunk. A kapott pasztát kenjük az arcunkra, majd hagyjuk ott egy óráig. Utána langyos vízzel távolítsuk el.
Remek lemosó tonikot is készíthetünk. Szükségünk ... |
2016-10-21 13:46:42 |
|
|
|
|