|
|
|
... koleszterin anyagcsere. A szervezetnek a hasznos tápanyagokból a maximumot kell kapni és azt a lehető legjobban feldolgoznia. Ebben segítenek a szalonnában lévő zsírsavak, linolénsavak és arachidonsavak.
5. Szalonna kenyérrel - nagyon egészségtelen!
Meglepő, de ez sem igaz. A szervezetünkre ez a párosítás nagyon jó hatású: mind a két elemet szervezetünk... |
2017-10-12 15:52:10 |
|
|
|
|
|
|
... mellé.
A szalonna rosszat tesz a koleszterinnek... vagy mégsem?
A szalonna egészséges zsírokból áll, amikre igenis szüksége van a szervezetünknek, sőt ezek az arachidonsavak - esszenciális zsírsav, 100 gramm sertészsírban 1700mg található - a rossz koleszterinszint csökkenését is elősegítik. Valójában 100 grammnyi szalonnában maximum 100 mg koleszterin van, ami... |
|
2017-09-22 22:26:34 |
|
|
|
|
|
|
... koleszterin anyagcsere. A szervezetnek a hasznos tápanyagokból a maximumot kell kapni és azt a lehető legjobban feldolgoznia. Ebben segítenek a szalonnában lévő zsírsavak, linolénsavak és arachidonsavak.
5. Szalonna kenyérrel - nagyon egészségtelen!
... |
2017-05-26 16:55:27 |
|
|
|
|
|
|
... koleszterin anyagcsere. A szervezetnek a hasznos tápanyagokból a maximumot kell kapni és azt a lehető legjobban feldolgoznia. Ebben segítenek a szalonnában lévő zsírsavak, linolénsavak és arachidonsavak.
5. Szalonna kenyérrel ? nagyon egészségtelen!
Mint minden állati eredetű termék, a szalonna is tartalmaz koleszterint. Csak ez nem akkora mennyiségű, mint amire mi által... |
|
2017-05-20 14:09:49 |
|
|
|
|
|
|
... őket.
Három ráncképző tényező
A gócokat előidéző tényezőket alapvetően három csoportba oszthatjuk. Az első csoportba tartoznak a gyulladáskeltő anyagok, például az arachidonsavak, a másodikba a szabad gyökök, végül a harmadikba az úgynevezett glikizáló folyamatok. Az arachidonsav természetes zsírsav, amely a húsban, a kolbászfélékben és más, állati eredetű en... |
|
2007-03-05 01:01:36 |
|
|
|
|