|
|
|
Hozzávalók (2 szív alakú tortaformához):
0,5 kg liszt,
2 dkg sütőpor,
3 dkg élesztő,
késhegynyi só,
3 evőkanál RÁMA margarin,
2 db tojás,
1 evőkanál Korona Aranybarna cukor,
10 dkg méz,
tej és víz (félkemény tésztához).
A töltelékhez:
2 csomag füge,
2 evőkanál lekvár.
Elkészítés:
A hozz... |
2010-10-08 22:01:58 |
|
|
|
|
|
|
... kavarjuk az egészbe a kókuszt, a diót és a zabot (rizst). A tésztát terítsük szét egyenletesen egy kivajazott, kb. 23 x 23 cm-es tepsiben. Süssük 30 percig, amíg a sütemény össze nem áll és aranybarna színű nem lesz.
A felszeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel 16 négyzetes szeletre, és a fagyasztott joghurttal szolgáljuk fel.
Ez a recept 16 adagos. Mivel a sütésh... |
|
2010-10-08 06:09:42 |
|
|
|
|
|
|
... mindezt. Lazán helyezzük el a keveréket egy tepsibe, aszéleknél vastagabban, hogy az odaégést megel6zzük. Elektromos sütöben 120 oC-on; gáztúzhelyben a legkisebb lángon addi... |
|
2010-09-27 17:48:43 |
|
|
|
|
|
|
... keverd össze, t... |
|
2010-09-22 23:11:44 |
|
|
|
|
|
|
... tolom. Közben a tojásfehérjét habbá verem 1 kevés cukorral. A reszelt almára kenem a habot úgy, hogy szépen befedje teljesen. Újra sütőbe teszem, és 150 fokon addig sütöm, amíg a toj... |
2010-09-20 12:28:35 |
|
|
|
|
|
|
... táj. Balra a völgyben ott volt a Hétforrás.
Jártunk erre régen a családdal is, de akkor nem éreztem ezt a nagy váltást, ezt az elkomolyodást. Most viszont úgy lépdeltem Alex után az aranybarna avarszőnyegen, a hatalmas, égbe nyúló fák között a völgybe, mintha egy templomba érkeznék. Más volt itt a szél hangja is, mélyebb, akár az orgonazúgás. A talpam alatt tompán döngött a t... |
2010-09-08 15:06:12 |
|
|
|
|
|
|
... habbá verjük, majd óvatosan rásimítjuk a desszertünk tetejére, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
7. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt - amíg a teteje szép aranybarna színt kap - készre sütjük.
8. Kis hűlés után lehet is szedni belőle, hiszen így a legjobb, mikor még olvadt a csoki benne. :) Hűtve is isteni, akkor jóval könnyebb adagolni, hiszen... |
2010-09-01 20:57:57 |
|
|
|
|
|
|
... habbá verjük, majd óvatosan rásimítjuk a desszertünk tetejére, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze a habot.
7. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt - amíg a teteje szép aranybarna színt kap - készre sütjük.
8. Kis hűlés után lehet is szedni belőle, hiszen így a legjobb, mikor még olvadt a csoki benne. :) Hűtve is isteni, akkor jóval könnyebb adagolni, hiszen... |
2010-09-01 17:35:59 |
|
|
|
|
|
|
... a mandulát.
4. Az összes hozzávalót egy keverőtálba öntjük, és kézi habverővel összekeverjük.
5. A masszát a formába öntjük, kb. 50 per... |
2010-09-01 17:32:45 |
|
|
|
|