Belépés
Huszonöt magyar mozi csatlakozott a vasárnapi Európai Art Mozi Naphoz
... koncentrál, amelyben sorra születtek a filmművészet legnagyobb klasszikusai között számon tartott alkotások. A dokumentumfilmben hozzátartozók, munkatársak, kutatók és a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó próbálják megfejteni ennek a különleges időszaknak a titkát.
A friss filmek mellett egy digitálisan restaurált magyar klasszikus is bemutatkozi...
2018-10-09 14:31:59
Érdekesség
... szoftvere felismerje, ha az utasok pánikolnak, lehangoltak, és átvegyék az irányítást az autó felett.

De elég akár a nappalikba bekukkantani: az Amazon Alexa nevű virtuális asszisztense például képes felismerni az emberi beszéd különféle tónusait, hangsúlyait, ezáltal pedig pontosabban meghatározni a felhasználó parancsait és szándékát.

Épül az ország, ahol s...
2018-10-02 21:34:43
Több mint száz alkotó várja a közönséget az idei Ékszerek éjszakáján
... majd.
Az idei év vendégkiállítása a K.A.S. Galériában kap helyet, ahol a németországi Burg Giebichenstein University of Art and Design Halle professzora Hans Stofer és művészeti asszisztense, Melanie Isverding a hallgatókkal együtt mutatják be munkáikat, szombat este pedig egy Dob utcai bérház belső udvarában, a Hidegszoba Stúdiójában Gisbert Stach késdobáló ékszer performan...
2018-09-18 17:18:02
Faragó Katinka: volt bátorságom nemet mondani Bergmannak
... hangsúlyozta Katinka Faragó az MTI-nek, hozzátéve, hogy apjának eleinte nagyon nehéz volt külföldön megélnie, mivel rosszul beszélte a svéd a nyelvet.
Tizenhét évesen lett Ingmar Bergman asszisztense, és harminc évig dolgoztak együtt. Mint elmondta, Bergman mellett több mint 60 rendezővel dolgozott együtt a pályafutása során.
Bergmannak sokszor fájt a gyomra, ideges volt...
2018-09-10 11:35:48
A 85 éves Vásáry Tamást köszöntöti az M5 kulturális csatorna
... zongoraversenyt, a Zeneakadémián húszévesen végzett. Példaképének és második apjának Kodály Zoltánt tekinti, aki szavai szerint nemcsak a zenére, hanem az életre is tanította és akinek később asszisztense lett.
Művészi fejlődésére nagy hatással volt Fischer Annie játéka is, akivel haláláig mély barátságban volt és akivel Mozart Esz-dúr kettősversenyét adhatta elő.
Több ...
2018-08-11 13:34:25
Ritka fényképek a világ minden tájáról - 154. (24 kép).
... 1923


Egy Mikulás Helsinki utcáin, Finnország, 1930


Egy késdobáló asszisztense, Egyesült Államok, 1931

...
2018-07-14 17:59:01
Tanárok rontják meg a gyerekeket az iskolákban az LMBTQ
... igazgatóhelyettese.Bite Zsolt: VIII. kerületi, a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola pedagógus-asszisztense. Kérdés, hogy mennyire terjeszti az LMBTQ propagandát, mint médiatanár, de a nyilvános FB-oldalán https://www.facebook.com/zsolt.bite. 5[/...
2018-07-14 17:30:12
Európai Bíróság: Marine Le Pennek vissza kell fizetnie a jogtalanul felvett uniós pénzeket
...
Az Európai Parlament illetékes szervei 2016 végén megállapították, hogy Le Pen 2010 és 2016 között jogtalanul vett fel uniós pénzeket az egyik asszisztense után, aki a képviselői tevékenységéhez nem kapcsolódó munkát végzett Franciaországban. Ezért elrendelték 298 ezer euró visszatérítését, közölvén, azt jogalap nélkül fizették ki, mivel nem nyert bizonyítást, hogy ezen asszi...
2018-06-19 11:21:19
LMP: annyit kereshessen egy pedagógus, mint egy államtitkár!
... szólhassanak bele az igazgatók kiválasztásába - szorgalmazta Kanász-Nagy Máté.
Beszélt arról, hogy a nevelést-oktatást segítő több tízezer szakember - dajkák, iskolatitkárok, pedagógiai asszisztensek - helyzetével szintén foglalkozni kell, mert ők kimaradtak az életpályamodellből, a béremelésből.
Kérdésre Kanász-Nagy Máté közölte: támogatható lenne a Párbeszéd azon javas...
2018-06-03 21:00:34
Párbeszéd: azonnali radikális béremelés szükséges az oktatásban
... hangsúlyozta: a 21. századi oktatás megteremtésének legfontosabb feltétele a tanítók, tanárok munkájának megkönnyítése.
Ennek érdekében a Párbeszéd jelenősen növelné a pedagógiai asszisztensek, az iskolapszichológusok számát, csökkentené az osztálylétszámokat és a papírmunkát, illetve 7-8 évente egy év fizetett szabadságot biztosítana a pedagógusok számára.
Elmondta: a P...
2018-06-03 20:53:00
1 2 3 ............42 43 ......63 64 ......84 85 86 
Címkék: Európai Art Mozi Naphoz, Faragó Katinka, Vásáry Tamást, Európai Bíróság, Marine Le Pennek, Katinka Faragó, Amazon Alexa, Burg Giebichenstein University, Design Halle, Hans Stofer, Melanie Isverding, Hidegszoba Stúdiójában Gisbert Stach, Ingmar Bergman, Kodály Zoltánt, Fischer Annie, Mozart Esz-dúr, Mikulás Helsinki, Egyesült Államok, Bite Zsolt, Vajda Péter Ének-zenei Általános, Európai Parlament, Kanász-Nagy Máté, Kérdésre Kanász-Nagy Máté, vasárnapi Európai, idei Ékszerek, világ minden, jogtalanul felvett, filmművészet legnagyobb, dokumentumfilmben hozzátartozók, rendező egykori, magyar származású, különleges időszaknak, friss filmek, digitálisan restaurált, utasok pánikolnak, autó felett, nappalikba bekukkantani, emberi beszéd, felhasználó parancsait, németországi Burg, hallgatókkal együtt, pályafutása során, késdobáló asszisztense, nyilvános FB-oldalán, egyik asszisztense, képviselői tevékenységéhez, igazgatók kiválasztásába, nevelést-oktatást segítő, pedagógiai asszisztensek,
© 2013 TVN.HU Kft.